Android България

  OnePlus 6T ще бъде представен на 17 октомври

  OnePlus 6T ще бъде представен на 17 октомври


  Вече е потвърдено, че OnePlus ще има сензор за отпечатъци внедрен в самия дисплей. Засега Vivo предлагат това в няколко модела, както и Porsche...

  Вече е потвърдено, че OnePlus ще има сензор за отпечатъци внедрен в самия дисплей. Засега Vivo предлагат това в няколко модела, както и Porsche дизайн Huawei Mate RS.

  От компанията обясняват това с факта, че отключваме телефонът стотици пъти на ден и ако това се случва дирекно от дисплея, ще е много по-удобно и по-бързо. Очаква се моделът да е с 0.45мм по-тънък и с близки характеристики до OnePlus 6.

  Източник

  Бързо, икономично и стилно – Xiaomi M365 Scooter

  Бързо, икономично и стилно – Xiaomi M365 Scooter


  След изминати вече 500+ км и дискусии с други хора, притежаващи тротинетката, събрах полезна информация, която е време да споделя с всички...

  След изминати вече 500+ км и дискусии с други хора, притежаващи тротинетката, събрах полезна информация, която е време да споделя с всички вас.

  Тротинетката е лидер в ценовия си клас, като дори в САЩ компании като Bird и Spin* изцяло са оборудвани с M365.

  В момента цената на тротинетката е 390.00$ в Gearbest, откъдето е поръчана и моята. В България се предлага от Plesio на цена от 799 лв. Интересното е, че се чака по няколко месеца за доставката от Plesio, а от Gearbest дойде за 3 седмици. (пратката беше изпратена по железопътен транспорт). На промоция в момента е и Ninebot Segway ES2 за 383.99$.

  Технически характеристики на Xiaomi Mijia M365:

  Пробег до 30 км с едно зареждане Максимална скорост до 25 км/ч (със стоков firmware) Максимално натоварване до 100 кг Пълно зареждане на батерията за 5.5 часа Круз контрол KERS – система за възстановяване на кинетичната енергия Предна антиблокираща E-ABS система Размери 108x43x114 и 108x43x49 сгъната тип 18650 литиевo-йонна батерия Надуваеми 8.5“ гуми Водоустойчива с IP54 сертификат Тегло 12.5 кг Приложение за телефон Стъпенка Фар, стоп и звънец Цветове – бяла и черна

   

  При включване на тротинетката се показва светлинна индикация за нивото на батерията. За да подадете газ, тротинетката трябва да е в движение (забутайте се леко с крак), като не забравяйте да вдигнете стъпенката.

  След преминалата еуфория и обиколки вкъщи, дойде време за кратко видео в парка и малко по-скоростни рейдове. Който и да се качи да я пробва, искаше да си я вземе

  Тротинетката определено привлича погледите с изчистения си дизайн. Черните определено са предпочитани.

  Ако пътувате с Метро или друг транспорт, изумително е всеки път как само за 2-3 секунди, максимум 5 сте готови и може да тръгнете от сгънато положение. Харесва ми също, че и включването отнема само 1-2 секунди – би било дразнещо, ако се чака колкото стартира един телефон.

  Много удобна функция е круз контрола, защото освобождава дясната ви ръка и поддържа постоянна скорост. Ако карате на максимална скорост, по-безопасно е изключването на круз контрола чрез натискане на палчето за газта (по-плавно се намалява), освен ако не сте включили KERS!!! Много внимавайте, защото се получват неприятни контузии.

  Круз контролът е особено подходящ за дълги прави участъци, независимо дали в парка или по улиците. Казах, че се освобождава дясната ръка, но возенето тук е доста по-нестабилно в сравнение с колело. Ето защо, съветвам като завивате да давате индикация с крак, вместо с ръка. Шансът да паднете е доста голям, ако изпозвате само едната си ръка за управление.

  Системата за възстановяване на кинетичната енергия KERS (Kinetic Energy Recovery System) най-вероятно ви е позната от хибридните автомобили, както и от Формула 1. Спирането е някак си доста по-осезаемо и рязко, но така и работи, част от получената термична енергия от спирането се съхранява, увеличавайки автономията на батерията. При включен KERS няма обаче движение по инерция. Съветвам ви, ако се спускате или ако пресичате няколко улици всеки ден и минавате през подлези, да изпозлвате този режим. Определено щадите и спирачките по този начин.

  Моделът се очертава като доста масов, срещнах доста хора с такива, с някои си поприказвах, с други не. Ако искате да се забелязвате, това определено е начинът, хората се обръщат, за да ви гледат. По този начин разбрах и за групите ни във Facebook Xiaomi M365 Bulgaria и Xiaomi MiJia M365 Bulgaria. Дискутираме там всякакви аксесоари, проблеми, решения и за срещи на групата. Тепърва попълвам важната информация и във Форума ни.

  И сега за възможностите за подобрение:

  Ако карате всеки ден тротинетката, ще ви трябват някои дребни детайли, които да запазят целостта и за по-дълго. Главният проблем е задният калник. При много хора, понеже не е фиксиран в задната си част, от вибрациите по улиците, се отчупва парче или целия калник. Решението е лесно и не толкова скъпо. Има много хора и в България, които правят на 3D принтер или си поръчвате online. За първия вариант мога да съдействам за обяснения, поръчки и монтаж.

  Друг неприятен момент е едно скърцане, което се появява в частта, където се сгъва предницата. От движението и вибрациите пак се появява луфт, и или имате тракане, или скърцане, или и двете. Както и другият проблем, и този се решава с едни малки пластини. Има полемика във Facebook дали да се изпозлват пластмасови части или дунапренени. Оставям избора на вас. 

  При каране от вибрациите се появява луфт в кормилото. Дълго време си мислех, че е проблем, който е фабричен, докато не намерих подходящите отвертки, за да обера този луфт. Точно където се сгъва, има един болт с гайка, като трябва да се навие самият болт, а не гайката, за да се промени разстоянието до двата края. На около 7-10 дена се налага да се затяга пак и може и на ръка. Добро обяснение има ето тук в YouTube.

  Друг проблем, който имах е, че палчето за газта потъваше и не се връщаше в нулево положение. Имам двама колеги в офиса и след консултация с тях (имат тротинетка доста преди мен) се оказа, че гумената ръкохватка се премества в посока на газта (навътре). Така че, от време на време издърпвайте гумата към краищата на кормилото.

  За връзка с тротинетката използвах предимно MI Home приложението. Доста добре е направено, има настройки за круз контрола, за KERS, дали стоп да свети постоянно или само при спиране. Аз лично го сложих да свети постоянно, за да ме забелязват, налага се да карам и между колите.

  Последната версия в момента  е 1.4.2.  НО слагам с главни букви. От версия 1.4.1 е внедрен ARB (Anti Rollback), така че ако я сложите, нямате downgrade. Само предупреждавам!

  Освен Mi Home има и ninebot приложение, но там настройките поне за мен са по-малко.И двете приложения са безплатни в Google Play. Ако сте с iOS, има доста добро приложение – darkness bot.

  Тук се вижда максималната ми скорост от 26.47км засечено от MI band 2.

  Полезни съвети:

  Не карайте с една ръка. Ако има как, карайте по вело алеи. Круз контрола е удобен, но само ако сте на дълъг път. Сигнализирайте маневрите си с движение с крак, а не с ръка. Внимавайте с KERS системата. Възстановява енергия, но стават неприятни контузии, особено по кокалчетата. Круз контрола е много як, но пазете околните и себе си . Избягвайте да карате в дъжд. Да, има капачка на входа за зареждане, но пак пропуска вода, имаме вече във Facebook групата, една глътнала доста вода. Дори на вело алея, поглеждайте назад и пропускайте други тротинетки или колоездачи.

  За всички необходими подобрения за тротинетката, може да прочетете във Форума ни.

  Ако имате каска, използвайте я. Не знаете кога ще ви засече някоя кола, дали няма да изскочи дете или куче и да трябва рязко да спрете.

  Освен M365, която е стандартната версия, има и youth edition. Не ви я препоръчвам заради по-малката батерия, по-ниска скорост и по-малък пробег. Освен това е само с един бушон, а и трябва да сте доста по-леки.

   

  Заключение:

  Дизайн – 10/10

  Функционалност – 9/10

  Изработка – 8/10

  Размери  - 10/10

  Цена 10/10

  Общо 9/10

   

   

  *Компании предлагащи тротинетки под наем за споделено използване.

   

   

  Започна голямата GearBest Treasure Hunt разпродажба

  Започна голямата GearBest Treasure Hunt разпродажба


  В 6 часа тази вечер (29 август 2018) започна голямата GearBest Treasure Hunt Sale. Очакваме отстъпки и специални пакети и оферти на техника и...

  В 6 часа тази вечер (29 август 2018) започна голямата GearBest Treasure Hunt Sale. Очакваме отстъпки и специални пакети и оферти на техника и аксесоари.

  Създадена е и специална игра за ловците на промоции:

  https://www.gearbest.com/activity-super-treasure-hunt-2018.html

  Кампанията ще продължи до 10 септември!

  Успех в "Лова на съкровища"!

   

  Lenovo представиха 5 нови таблета

  Lenovo представиха 5 нови таблета


  Lenovo представиха днес не един, а цяла флотилия от таблети. E серията са по 7, 8 и 10 инча, като Е7 е първия Android Go Edition (oreo) таблет. Това означава...

  Lenovo представиха днес не един, а цяла флотилия от таблети. E серията са по 7, 8 и 10 инча, като Е7 е първия Android Go Edition (oreo) таблет. Това означава възможно най-чист Андроид и възможно най-лек по отношение на използвана RAM. Дисплея е 1040 x 600, 2мп задна камера и 0.3 предна, процесор MediaTek MT8163B (1.3GHz), с 16 ROM и 1GB RAM. Всичко това обуславя цената му от 70$.

  Съвсем малко по-мощен е Tab E8 или би бил, ако не беше с Android 7.0. Процесорът, RAM и ROM са съшите, като резолюцията на дисплея е 1280 x 800 и камери от 5мп и 2мп съответно.

  Tab E10 идва с Android 8.0, същата резолюция, Snapdragon 210 и 2GB RAM.

  Tab M10 и Tab P10 определено са малко по-мощните таблети. M10 е с 10" IPS 1920 x 1200 8-ядрен Snapdragon 450 на 1.8GHz, 3GB RAM и 32GB ROM. Двойните висоговорители отпред са Dolby Atmos и звука е доста впечатляващ.

  Tab P10 идва със Snapdragon 450, 4GB RAM и 64GB ROM + слот за SD карта. 

  Tab E7 се очаква на цена от 69.99$

  Tab E8 e 99.99$

  Tab E10 e 129.99$.

  Tab M10 и P10 ги има вече на пре-order от Amazon

   

  Източник

  Xiaomi Poco F1 беше представен днес за 300$ и Snapdragon 845

  Xiaomi Poco F1 беше представен днес за 300$ и Snapdragon 845


  Новият подбранд на Xiaomi - Poco F1 беше представен днес на цена и параметри повече от добри. Процесорът е Snapdragon 845, 6.18" ноч FHD+ дисплей, двойна...

  Новият подбранд на Xiaomi - Poco F1 беше представен днес на цена и параметри повече от добри. Процесорът е Snapdragon 845, 6.18" ноч FHD+ дисплей, двойна задна камера, 4000mAh батерия, Quick Charge 3.0 и цена от около 300$. Базовият модел е с 6GB RAM и 64GB вътрешна памет, като има модели от 6GB/128GB за 345$ и 8GB/256GB за 415$.

  OS Android 8.1 Oreo / MIUI 9.6 (custom build) Display 6.18" Full HD+ (2246 x 1080) ,18.7:9, Gorilla Glass Processor Qualcomm Snapdragon 845, Adreno 630 GPU Memory 6/8GB Storage 64/128/256GB Rear Cameras 12MP, f/1.9 + 5MP depth sensor, dual pixel PDAF, Dual-LED flash, HDR, 4K video at 30fps Front Camera 20 MP, f/2.0 Battery 4,000mAh Headphone Jack Yes Other USB-C, FM Radio, Bluetooth 5.0, stereo speakers Dimensions 155.5 x 75.3 x 8.8mm Weight 180g

  Освен всички останали високакчествени параметри, модела е с LiquidCool технология за много добро охлаждане, дори и при най-тежките игри.

  Източник

  ADATA анонсира нова гама външни батерии

  ADATA анонсира нова гама външни батерии


  ADATA обяви пазарния дебют на своите нови външни батерии, предлагащи множество функционалности, цветови опции и красив дизайн. Гамата...

  ADATA обяви пазарния дебют на своите нови външни батерии, предлагащи множество функционалности, цветови опции и красив дизайн. Гамата включва моделите P10000, P5000, P10050C и P10050V, които ще са налични поетапно от края на месец август.   

  ADATA P10000 – сигурност и модерен дизайн 

  Със своя модерен дизайн тип “мозайка” и лек холографски ефект с променящи се отблясъци P10000 е не само атрактивна, но и практична външна батерия с капацитет 10 000mAh и мощност 2A. Моделът, наличен в шест цветови опции, разполага с висока степен на защита с огнеустойчив корпус и електрическа верига, конструирана срещу претоварване, прегряване, високи и ниски нива на подаваното напрежение и късо съединение. 

   

  ADATA P5000 – мобилна и полезна 

  ADATA P5000 е второто попълнение в новата гама външни батерии на компанията. Моделът с капацитет от 5 000mAh е изключително мобилен с големина от 10 см и тегло от 110 г. Устройството предлага минималистичен текстуриран дизайн с усещане за кожа, който не оставя отпечатъци от пръсти и предлага избор между шест цветови опции - светлосин, тъмносин, розов, червен, черен и бял цвят. Освен това P5000 се предлага с вграден детектор за фалшиви банкноти, който използва UV светлина за проверка на водния знак и защитната лента.

  ADATA P10050C – дизайн, вдъхновен от морето

  P10050C е с капацитет 10 000mAh и предлага индустриален дизайн без аналог на пазара в момента. Вдъхновен от текстурата на мидените черупки и бляскавата повърхност на перлите, P10050C има елегантно излъчване и тънък набразден корпус, който придава усещане за повече стил и лукс. Моделът с мощност 2.4A разполага със схема на зареждане, която позволява едновременното захранване на две устройства, както и на самата батерия. P10050C разполага с удобно вградено LED фенерче и поддръжка на USB Type-C порт. 

  ADATA P10050V – енергия от цветове   

  Компактната преносима външна батерия P10050V идва с набор от цветови опции от ярки до класически нюанси и разполага с капацитет от 10 000mAh, който осигурява пълното зареждане на таблет и четирикратно зареждане на смартфон. Двата USB изхода с обща мощност 2.4A позволяват зареждането на две устройства едноременно. 

  Xiaomi MI WiFi Wireless Router 3G само сега за 37.99$

  Xiaomi MI WiFi Wireless Router 3G само сега за 37.99$


  Още с излизането на първият продукт на Xiaomi, компанията се наложи на пазара с иновативните си решения, предложени на изключително...

  Още с излизането на първият продукт на Xiaomi, компанията се наложи на пазара с иновативните си решения, предложени на изключително конкурентно съотношение между цена и качество.   Предлагаме, на вашето внимание, най-новата оферта на Tomtop - Xiaomi MI WiFi Wireless Router 3G Generation, който може да закупите, само през следващите 10 дни от тук: https://www.tomtop.com/p-c4256.html?aid=jklm Процесор Broadcom BCM 4709 Dual-core CPU (1GHz ARM Cortex-A9) Флаш памет internal 128MB SLC Nand Flash RAM памет 256MB of RAM Антени 2x2 internal antenna Вид Рутър dual-band 802.11ac  - 2.4GHz и 5GHz bands Входове 3 x Gigabit Ethernet (1 dedicated to WAN) 1 x USB 2.0 connector AC adaptor - 1.5A   MI WiFi Wireless Router е с минималистичен дизайн, изцяло бял и без никакви бутони. Снабден е с два LAN и един WAN входа, както и USB 2.0, към който може да се върже външен хард диск.   Вътрешната флаш памет и допълнителната RAM осигуряват стабилност и постоянство на сигнала.   Инсталирането на рутера може да стане директно през браузър или приложение от Google Play или App Store. Що се отнася до първият вариант (чрез браузър), процесът е бърз, с изключение на минималните езикови препядствия, който могат да бъдат прескочени с помощта на Google Translate. Инсталирането през приложение и телефон позволява достъп да много и различни настройки като firewall, Wi-Fi boost, photo backup, QoS, Wi-Fi timer, SAMBA, график за рестартиране както и записване на свалени филми върху външен хард диск.   Има и custom Firmware, който мнозина предпочитат, заради по-вискоката стабилност и допълнителните настройки.   Xiaomi MI WiFi Wireless Router 3G Generation може да закупите промиционално от: https://www.tomtop.com/p-c4256.html?aid=jklm
  Nokia 9 най-вероятно ще бъде обявена на 21 август

  Nokia 9 най-вероятно ще бъде обявена на 21 август


  Nokia със специално събитие обявено за 21-ви август. Най-вероятно показаният модел ще бъде Nokia 9 (2018). Както се вижда на снимката - очакваме модел...

  Nokia със специално събитие обявено за 21-ви август. Най-вероятно показаният модел ще бъде Nokia 9 (2018). Както се вижда на снимката - очакваме модел с голям екран.

  Още по-рано през година от HMD Global изтече информация, че Nokia 9 ще видим може би през септември. Някои слухове свързват модела със Snapdragon 845, ноч дисплей и вграден в екрана сензор за отпечатъци.  Следете AndroidBG за да разберем истината.

  Източник

  Mi Band 3 сега за 30.99$

  Mi Band 3 сега за 30.99$


  Който от вас е фен, ще разбере напълно вълнението ми от обяваването и излизането на пазара на новият Mi Band, а за тези които не са фенове, се...

  Който от вас е фен, ще разбере напълно вълнението ми от обяваването и излизането на пазара на новият Mi Band, а за тези които не са фенове, се надявам да ви привлeка към The Band Side с промоцията на Tomtop:

  https://www.tomtop.com/p-pb0079b.html?aid=jklm

  Това което е ново от предните модели е:

  Откриване на телефона (стига да е в обхват на Bluetooth-a)

  Спиране звука на телефона през гривната

  Хронометър

  3 вградени разновидности на началният екран

  Получавате и четете част от известията за всички останали приложения в телефона ви - Viber, Messenger, Skype, Whatsapp, Facebook, Twitter и т.н като гривната пази последните 5

  Прогноза за времето (Разбира се предоставена е възможност за изключване на прогнозата)

  Освен гореизброеното имате възможност да:

  Видите колко е часа само с вдигане на ръката към лицето си (движение, което извършвате и носейки истински часовник)

  Получавате известия на гривната при Входящо обаждане, SMS, Аларма

  Можете да си измерите пулса директно през гривната

  Следите изминати крачки, разстояния, изгорени калории

  Следите качеството на съня си

  Можете да я ползвате като помощник при тренировка: Бягане, Бягане на пътека, Ходене, Колоездене като при активност на открито получавате и карта на изминатия маршрут посредством GPS на телефона, а гривната ви уведомява на всеки изминат километър показвайки и средната ви скорост на движение.

  възможност да откажете входящ разговор със задържане на бутона на гривната

  Освен дисплея, Band 3 е и с по-голяма батеря, която позволява 20 дена употреба между зареждания. Повишена е също и степента на водоустойчивост и въпреки всички подобрения, устойството е по-леко от Mi Band 2.

  Xiaomi Mi Band 3 може да бъде поръчан със стандартна черна силиконова гривна или в по-нестадартните син или оранжев цвят на промоционална цена само през следващите 14 дни, от:

  https://www.tomtop.com/p-pb0079b.html?aid=jklm

  Sony обявиха моделите получаващи ъпдейт до Android Pie

  Sony обявиха моделите получаващи ъпдейт до Android Pie


  Най-рано от Ноември 2018: Xperia XZ2 Xperia XZ2 Compact Xperia XZ2 Premium Xperia XZ1 Xperia XZ1 Compact Xperia XZ Premium а от 2019 година: Xperia XA2 Xperia XA2 Ultra Xperia XA2 Plus Както и се...

  Най-рано от Ноември 2018:

  Xperia XZ2 Xperia XZ2 Compact Xperia XZ2 Premium Xperia XZ1 Xperia XZ1 Compact Xperia XZ Premium а от 2019 година: Xperia XA2 Xperia XA2 Ultra Xperia XA2 Plus

  Както и се очакваше, няма да има ъпдейт за серията X за моделите от 2016 година. Също така и без повече ъпдейти за моделите XA1 от миналата година.

  Източник