Android България

  Какво трябва да знаем за прахосмукачката Xiaomi Xiaowa

  Какво трябва да знаем за прахосмукачката Xiaomi Xiaowa


  Това което отличава Xiaomi прахосмукачките от другите в този клас е предимно цената и добрата интеграция със Smart Home приложението им. Само...

  Това което отличава Xiaomi прахосмукачките от другите в този клас е предимно цената и добрата интеграция със Smart Home приложението им. Само сега цената и от Cafago е 206.99€.

  https://www.cafago.com/en/p-pas0157w-us.html?aid=adbg

  На външен вид прилича много на Xiaomi MI robot - имаме отново трите бутона отгоре за home, spot cleaning и включване.

  Контейнерът за отпадъци от 640мл се намира точно под капака и много лесно може да бъде изваден и почистен. Зарядното и е малко и може да се сложи навсякъде в помещението. Това което леко стърчи отгоре на прахосмукачката е сензор, благодарение на който прахосмукачката знае къде и е зарядното и как да стигне до него.

  Двигателят и е 1600Pa, което е само по себе си впечатляващо, защото един от последните модели на Roomba 980 е с 1670 Pa всмукателна мощност, но струва двойно повече.

  Има 4 различни режима на работа - тих, стандартен, мощен и max. Освен това има и бууст фукнция която се включва когато засече килим под себе си. Впечатляващ е тихият режим при който дефакто не се чува никакъв шум. 

  На max режима прахосмукачката работи 60 минути, докато на безшумен режим изкарва до 2 часа с едно зареждане. 

  В момента цената и е намалена с 61% от 522.08€ на 206.99€. Зарадвайте себе си и семейството 

  https://www.cafago.com/en/p-pas0157w-us.html?aid=adbg

  Много игри и промоции от Gearbest за 11.11

  Много игри и промоции от Gearbest за 11.11


  За поредна година Gearbest организират голяно намаление на почти всички стоки за 11.11. Освен това има и 2 игри от които можете да се възпозлвате...

  За поредна година Gearbest организират голяно намаление на почти всички стоки за 11.11. Освен това има и 2 игри от които можете да се възпозлвате за допълнителни кодове за отстъпки.

  За да видите актуалните предложения на телефони и таблети - следвайте този линк.

  За да видите актуалните предложения за различни аксесоари, слушалки, часовници, рутери, камери - следвайте този линк.

  Първата игра се казва дъжд от купони. Следете сайта и може да си спечелите допълнителни купони:

  >>>>>>>>>>> Gearbest 

  Samsung показаха официално извитият си дисплей

  Samsung показаха официално извитият си дисплей


  По време на провеждащата се сега Samsung конференция, най-после видяхме извития дисплей, за който от доста време се говори. Все още нямаме...

  По време на провеждащата се сега Samsung конференция, най-после видяхме извития дисплей, за който от доста време се говори. Все още нямаме никакви спецификации, но и първия такъв модел очакваме догодина.

  Новото бижу на компанията всъщност има 3 дисплея - голям дисплей от две части, който е сгънат навътре и по-малък който се използва за работа с една ръка. По-малкия екран беше представен като "cover display"  и идеята е да се изпозлва като телефон за ежедневна употреба.

  Показаното устройство беше в черна кутия, така че трудно може да се определи дизайна, но е и все пак може би доста близо до последната си версия.

  Cover display:

  Resolution: 840 x 1960 Screen density: 420dpi Smallest screen width: 320dp

  Основен сгъваем дисплей:

  Resolution: 1536 x 2152 Screen density: 420dpi Smallest screen width: 585dp

  Източник

  Nubia X - 2 екрана всеки със сензор за пръстови отпечатъци

  Nubia X - 2 екрана всеки със сензор за пръстови отпечатъци


  ZTE Nubix X беше официално представена - 2 екрана и пръстов отпечатък за всеки от тях. Най-яката характеристика на новия модел определено е 93.6%...

  ZTE Nubix X беше официално представена - 2 екрана и пръстов отпечатък за всеки от тях.

  Най-яката характеристика на новия модел определено е 93.6% екран към тяло. Предния дисплей е LCD, докато вторият е OLED. Основният екран е 19:9 FHD+ с резолюция от 1080 x 2280, 6.26". Втория дисплей е 19:9 5.1" HD+ 720 x 1520. Последния може да бъде използван и като допълнителен контрол при игрите. 

  Nubia X няма предна камера, тъй като лесно може да се справите с двойния екран и да правите снимки с негова помощ. Задните камери е 16мп с f/1.8 и 24мп с f/1.7. Батерията е 3800mAh, Android 8.1 и без вход за 3.55мм звук.

  Цената за 64/4Gb е 473$, а цената за 8/128 е 530лв., а ще има скоро и 8/256GRam на цена от 602$ и ще е на пазара от 5ти ноември.

  OnePlus 6T беше официално представен

  OnePlus 6T беше официално представен


  OnePlus 6T напомня в много отношения на OnePlus 6, но има и своите странни новости. Казвам странни, защото точно преди 1 година от компанията дълго...

  OnePlus 6T напомня в много отношения на OnePlus 6, но има и своите странни новости. Казвам странни, защото точно преди 1 година от компанията дълго време се опитваха да наложат мнението, че аудио 3.55мм жака все още се използва от много хора и че светлинния индикатор е нещо неразделно от телефона. И двете вече ги няма...

  И тук имаме същия процесор Snapdragon 845 с 6GB или 8GB RAM с малката промяна, че отпечатъка за пръсти вече е вграден в дисплея при 6T. Батерията е малко по-голяма от 3700mAh и идва в същите 2 цвята - матов и черен.

  Подобренията в софтуера се изрязават в подобрена работа на камерата, подобрен режим за работа в слабо осветена нощна среда и нова Smart Boost фукция спомагаща за изпозлване на паметта при работа с няколко програми.

  Моделът идва с Android 9 и от първи ноември може да бъде закупен на цена от 549$ за 6/128 и 579$ за 8/128.

  Това е първия модел на компанията, който ще се продава официално в САЩ в мрежите на T-Mobile и Verizon.

  Източник

  Какво трябва да знаем за Mesh-системите и по-специално Tenda Nova MW6

  Какво трябва да знаем за Mesh-системите и по-специално Tenda Nova MW6


  Едни от нещата, които винаги са ме вбесявали са бавният интернет или като преминавам  от една стая в друга, да не се връзвам директно с Access...

  Едни от нещата, които винаги са ме вбесявали са бавният интернет или като преминавам  от една стая в друга, да не се връзвам директно с Access point-а там. Последното е особено в сила за големи офиси или къщи на няколко етажа. Не че има голямо значение, но е дразнещо ако играете определена игра или говорите през voip приложение.

  Компанията Tenda е по-известна като производител на евтини рутери, обикновено използвани от малките интернет доставчици, но също така и доказани със своята стабилност и безотказност. Днешният гост на нашето ревю е mesh системата – Tenda NovaMW6.

  Mesh системата е мрежа от няколко устройства (клетки). Всяка клетка се връзва към другите от мрежата и позволява покриване на пространство до 500 кв. м. Предимствата на такъв тип мрежа са високата стабилност и много плавното преминаване от една клетка в друга.

  Окомплектовка

  Tenda Nova MW6 пристига в стилна кутия от качествен черен картон. Всяка от трите клетки разполага със собствено захранване, 2 LAN входа и светлинен индикатор. Кубовете са изключително леки и на пръв поглед няма да ви хрумне, че това е рутер. Поздравления за Tenda за сполучливия дизайн.

  Характеристики

  Този модел поддържа 802.11 ac Wave 2 с функция MIMO за много на брой потребители. Тази функция повишава стабилността, но и възможността за участие на голям брой крайни устройства. Самите устройства трябва от своя страна също да поддържат MIMO.

  Както може да се предположи, Nova MW6 работи и на 2.4GHz,и на 5GHz (на 5GHz се връзват и клетките една с друга). Във всяка клетка има по 2 антени като при тестове на 5GHz скоростта скача над 400Mbps.

  Това,което отличава MW6 от MW3 е площта на покритие и броя крайни потребители – при MW3 са до 40, докато MW6 са до 90.

  Първоначална настройка

  Отново изключително добри суперлативи за Tenda. Всичко става почти автоматично след инсталирането на Tenda WIFI. Може да го потърсите в Google Play или да сканирате баркода в книжките или на дъното на всяко едно кубче.

  Както може да се очаква настройката е next, next, next и finish (както обичаме да казваме в IT средите). Има настройки за парола, родителски контрол, DHCP или статично IP, Guest control (парола само за гостите ви) и разбира се настройка за добавяне на другите клетки. Програмата веднага намери нова версия за версията на кубчетата и ъпдейта стана за няколко минути. Ако светлинния индикатор на клетката е в синьо – това е оптималния вариант, ако е в жълто, трябва да приближите клетката по-близо до предходната.

  Тук съм вързал само едното кубче

  Приложение

  Самото приложение както казахме е изключително лесно за работа. Нека да разгледаме различните менюта и какви настройки имаме:

  Guest Network - няма нужда да споделяте вашата парола с гости или партньори в офиса Partental Control - опция която позволява определени компютри или телефони да имат/нямат достъп до интернет

   

  QoS - Опция която приоритизира трафика при игри и сърфиране в интернет

   

  Добавяне на втора клетка е повече от лесно от менюто:

   

  Fast Roaming - Функция за по-бързо преминаване от една клетка на друга Capacity-Oriented - Фукнция само когато очаквате повече от 30 крайни устройства да са свързани Smart Assistant - има асистент който свързва вашето устройство към 2.4GHz, за по-лесна настройка и инсталация на устройства работещи само на 2.4GHz - първите камери на Xiaomi работят само на 2.4GHz и определено това е начина да ги закачите в мрежата Account Authorization - Можете да дадете достъп и на други хора до настройките на mesh системата

   

  Обобщение

  Mesh Ситемата MW6 с страхотно бизнес решение за офис до 500 кв. м. както или за дома. Хората които биха го изпозлвали са средни и малки фирми, защото монтажа и изграждането е бързо и много надеждно.

  Заключение

  Дизайн – 10/10

  Функционалност – 10/10

  Изработка – 10/10

  Размери  - 19/10

  Цена 8/10

  Общо 9/10

   

  И за края кратко разопаковане на Tenda Nova MW6 от канала ни в YouTube:

   

  Само сега Lenovo A5 за под 79€ от Cafago

  Само сега Lenovo A5 за под 79€ от Cafago


  Lenovo е вече доказано име на пазара. Предимно се позиционира в бюджетните модели, но има и модели във високия клас. Целта на днешната статия е...

  Lenovo е вече доказано име на пазара. Предимно се позиционира в бюджетните модели, но има и модели във високия клас. Целта на днешната статия е да ви запознаем с Lenovo A5, който с купон L354PZ може да бъде закупен от Cafago само за 78.99€.

  Lenovo A5 (глобална версия) е приятен телефон с 5.45"HD+ 1440x720 18:9 екран. Бутоните за звука и бутона за включване се намират отдясно, скенера за пръстов отпечатък на гърба и модела разполага с 3.55мм аудио жак. Много добра опция в тази връзка са слушалките Sennheiser само за 13.49€ пак от Cafago (с купон L104VA). 

  Под капака имаме MediaTek MT6739 с 4 ядра Cortex A53 на тактова честота 1.5GHz и графичен блок PowerVR Rogue GE 8100 GPU. 

  Модела е с 3GB RAM памет, 16GB вътрешна памет и слот за SD карта до 256GB. В тази връзка на промоция сега от Gafago Може да закупите 32/64GB Samsung клас 10 SD карта на специална цена.

  Батерията е 4000mAh, идва с Android 8.1, задна камера с 13мп с LED светкавица, а предната е 8мп.

  Цената на Lenovo A5 само сега в Cafago с купон L354PZ е 78.99$.

  https://www.cafago.com/en/p-pz0354b-eu-16.html?aid=adbg

  Цената на слушалки Sennheiser CX300II с купон L104VA е 13.49$.

  https://www.cafago.com/en/p-va104.html?aid=adbg

  Цената на Samsung клас 10 SD карти са съответно:

  32GB Цена: €6.6  Coupon:L6268CT 64GB Цена: €12.19  Coupon:L6268C   https://www.cafago.com/en/p-c6268-32.html?aid=adbg    
  А1 стартира продажби на Huawei Mate 20 и Huawei Mate 20 Pro

  А1 стартира продажби на Huawei Mate 20 и Huawei Mate 20 Pro


  А1 вече предлага двата най-нови флагмана от продуктовата гама на Huawei – Mate 20 и Mate 20 Pro. Клиентите могат да закупят смартфоните от...

  А1 вече предлага двата най-нови флагмана от продуктовата гама на Huawei – Mate 20 и Mate 20 Pro. Клиентите могат да закупят смартфоните от търговската мрежа на телекома срещу 58,50 лева на месец или 1 279,99 лева в брой за Huawei Mate 20 Pro и 39,99 лева на месец или 869,99 лева в брой за Huawei Mate 20.

  Цените са валидни с мобилен план A1 One Unlimited 5XL.

  Lenovo S5 Pro беше представен с впечатляваща камера

  Lenovo S5 Pro беше представен с впечатляваща камера


  Lenovo S5 Pro беше официално представен с двойни камери отпред и отзад. След създадената обаче еуфория преди представянето на Z5 с безкраен...

  Lenovo S5 Pro беше официално представен с двойни камери отпред и отзад. След създадената обаче еуфория преди представянето на Z5 с безкраен екран, нещо далече от истината, хората бяха малко скептични около този модел. Очевидно няма за какво, защото модела е супер в средния клас с една наистина страхотна камера.

  Характеристики:

  Дисплей: 6.2", FHD+ (2246 x 1080), 18.7:9 Процесор: 8-ядрен, Qualcomm SDM636 RAM: 6GB ROM: 64GB/128GB (microSD card expansion up to 256GB) Задна камера: 12MP + 20MP dual camera with F/1.8 aperture lens + F/2.6 aperture lens, 2x optical zoom, autofocus, HDR, AI support Предна камера: 20MP + 8MP infrared, AI support Батерия: 3,500mAh, 15W fast charge support, USB Type-C Software: ZUI 5.0 (Android 8.1 Oreo) Extras: Fingerprint sensor, headphone jack, infrared face ID

   

  Продажбите му започват от днес в Китай на промоционална цена от 187$.

  Източник

  MX10 Android 8.1 TV Box - най-добрият приятел на вашия телевизор

  MX10 Android 8.1 TV Box - най-добрият приятел на вашия телевизор


  Ако искате да превърнете обикновения си телевизор или монитор в място за забавление, то една от опциите за това е MX10 Android 8.1 TV Box. Само сега...

  Ако искате да превърнете обикновения си телевизор или монитор в място за забавление, то една от опциите за това е MX10 Android 8.1 TV Box. Само сега до края на месеца на специална цена от Cafago с купон L3344V за €48.59.

  За да бъде работата ви с него още по-лесна, ви трябва и безжична клавиатура. С купон L4356V до края на месеца цената и е само €5.79. Но ето малко повече и за самите продукти.

  MX10 Android 8.1 TV Box

  Android TV разполага с 4-ядрен RK3328 процесор. В комбинация с 4GB RAM и 64GB вътрешна памет осигурява добра производителност, плавна работа благодарени на Android 8.1 и безпроблемно възпроизвеждане на всякакво видео съдържание (H265, H264 и VP9). От изключително удобство са 4 USB входа, осигуряващи едновременното изпозлване на мишка, клавиатура, джойстик, камера, USB флашка или външен хард диск. Едно от USB-тата е USB 3.0, осигуряващ висока скорост на трансфер на данни.

  4-ядрен Rockchip RK3328 на 1.5 GHz

  GPU - ARM Mali-450

  4 GB RAM

  64 GB eMMC вътрешна памет

  Android 8.1 Oreo

  Български език

  Miracast

  DLNA

  HDMI 2.0

  1 x USB 3.0 порт

  3 x USB 2.0 порт

  SD card слот

  Ethernet порт

  2.4G Wi-Fi

  AV порт

  Аудио изход

   

  2.4G Air Mouse Wireless Keyboard

  Универсална безжична клавиатура за Вашия компютър, таблет, смартфон или Android TV Box. Клавиатурата работи на разстояние от 10 метра и улавя всяко движение прецизно, благодарение на голям брой сензори. Има 46 клавиша и е всичко от което се нуждаете за лесно управление на TV бокса по-горе.

  Промоцията е само до края на месеца:

  MX10 Android 8.1 TV Box 4GB / 64GB Цена: € 48.59 Купон:L3344V Краен срок:2018.10.31 https://www.cafago.com/en/p-v3344eu-64g.html?aid=adbg


    2.4G Air Mouse Wireless Keyboard Цена: €5.79 Купон:L4356V Краен срок:2018.10.31 https://www.cafago.com/en/p-v4356es.html?aid=adbg