АФЕРА.БГ

  ПАЗАРЛЪК МЕЖДУ ВЕТКО АРАБАДЖИЕВ И „СПЕЦ“ ПРОКУРАТУРАТА! ЗАЩИТЕН СВИДЕТЕЛ СРЕЩУ ВИСШИ МАГИСТРАТИ И БАНКЕР! АКО ГО ПРЕЦАКАТ – ШИШКО И ОСОБЕНА ФОРМА НА ГЛАВАТА СА СПАСИЛИ БАНКЕРА

  ПАЗАРЛЪК МЕЖДУ ВЕТКО АРАБАДЖИЕВ И „СПЕЦ“ ПРОКУРАТУРАТА! ЗАЩИТЕН СВИДЕТЕЛ СРЕЩУ ВИСШИ МАГИСТРАТИ И БАНКЕР! АКО ГО ПРЕЦАКАТ – ШИШКО И ОСОБЕНА ФОРМА НА ГЛАВАТА СА СПАСИЛИ БАНКЕРА


  Брилянтни източници на АФЕРА разкриха какво се случва зад кулисите на разследването по аферата с Ветко и Маринела Арабаджиеви. От една...

  Брилянтни източници на АФЕРА разкриха какво се случва зад кулисите на разследването по аферата с Ветко и Маринела Арабаджиеви.

  От една страна Арабаджиеви, според „спец“ Иван Гешев, продължавала да ги издирва Интерпол, но така и не видяхме снимките им като издирвани. От друга страна – синът – Арабаджиев – младши бе въдворен в ареста с най-тежката мярка задържане под стража, като според адвоката му е направен заложник.

  Брилянтните високопоставени източници на АФЕРА са категорични, че върви контакт между Арабаджиеви и „спецовете“ прокурори, като Арабаджиев бил готов на споразумение с прокуратурата и да заплати всички открити несъответстния с ДДС, от което да произтече условна присъда по едното обвинение.

  С обвинението „пране на пари“ обаче ситуацията била далеч по-сложна.

  Арабаджиев и „спецовете“ водят пазарлък, като Арабаджиев бил готов да стане „защитен свидетел“, като според източниците ни, той бил склонен на тази стъпка, за да разкрие машинациите на виден банкер, както и на висши магистрати по сделката с хотел Маринела.

  Сделката с хотела стартира с пари на алкохолен бос, който също сега има проблеми със спец.прокуратурата, и на виден представител на ъндърграунда, също ненаходящ се в България и осъден. Парите минават през банка под формата на кредит. Ветко Арабаджиев връща половината от него и в този момент настава конфликт с банкера, който пък си „отчислява“ крупна сума.  Зад банкера обаче прозират мощните рамене на една Особена форма на главата и на един шишко.

  Решението на Ветко Арабаджиев да стане защитен свидетел и да получи пълна гаранция от „спец“ прокуратурата обаче, е … „гаранция – франция“, защото идвайки си тук, на границата може да го подхванат за „прането на пари“, въпреки „договорката“, ако силните фигури, стоящи зад банкера развалят прокурорско-защитения свидетелски пасианс.

  Да видим кой как ще си изиграе козовете. И ще успее ли Арабаджиев да надцака, за да не го прецакат на границата.

  Afera.bg

  МИНИСТЪРЪТ НА МВР – ПРЕДАТЕЛ НА МВР. ОЧЕВИДЕЦ: „БЕШЕ ОХРАНА НА МЕТО ИЛИЕНСКИ! ВЯРВАМ НА ОЧИТЕ СИ!“

  МИНИСТЪРЪТ НА МВР – ПРЕДАТЕЛ НА МВР. ОЧЕВИДЕЦ: „БЕШЕ ОХРАНА НА МЕТО ИЛИЕНСКИ! ВЯРВАМ НА ОЧИТЕ СИ!“


  ТОТАЛНА КОНТРОЛИРАНА ЦЕНЗУРА тече в телевизии и медии – никой не смее да се престраши да зададе въпроса на новия министър на МВР Младен...

  ТОТАЛНА КОНТРОЛИРАНА ЦЕНЗУРА тече в телевизии и медии – никой не смее да се престраши да зададе въпроса на новия министър на МВР Младен Маринов – бил ли е охрана на Мето Илиенски. Впрочем, и нито един т.нар. опозиционер не зададе този въпрос и днес в парламента.

  Тази вечер в бтв на Младен Маринов отново не бе зададен този въпрос. Утре сутрин Маринов отново ще дефилира на тв екрана и отново никой няма да нищи миналото му с Мето Илиенски.

  Не, че ще каже истината, но е добре камерата да даде в едър план очите му и лицето му, когато отговоря на този въпрос, та да видим как се лъже.

  Пред АФЕРА ОЧЕВИДЕЦ на онези времена и събития потвърди в прав текст как е засякал въпросния Младен Маринов, тогава служител на „Борба с безредиците“ в МВР, който е бил охрана на Мето Илиенски. Очевидецът заяви, че е имал среща с Мето Илиенски в заведение и с него е влязла охраната му – въпросният Младен Маринов. „Вярвам на очите си!“ отсече неудобния очевидец.

  И тъй като тогава Маринов е бил служител на МВР, в задачката се пита – бил ли е предател на МВР? И как така мина метър като предател на МВР и изкласи до … министър?!

  Новата министърка на регионалното развитие пък Петя Аврамова в миналото си се е трудила като серивтьорка, издигната в барманка. По-късно става инженер и се подслонява в ГЕРБ.

  Това е положението, братя и сестри. Ех, ако можеше да влезе „убития“ … Мето.

  Afera.bg

  ИДИОТ? „КОНПИ“РА ПЛАМЕН ГЕОРГИЕВ БОРИ КОРУПЦИЯТА С … ПЕСНИЧКИ В ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ!

  ИДИОТ? „КОНПИ“РА ПЛАМЕН ГЕОРГИЕВ БОРИ КОРУПЦИЯТА С … ПЕСНИЧКИ В ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ!


  „С кмета на Перник проведохме и разговори за пилотно въвеждане на антикорупционно образование в детските градини – вероятно чрез...

  „С кмета на Перник проведохме и разговори за пилотно въвеждане на антикорупционно образование в детските градини – вероятно чрез песнички, игри и подобни похвати. Резултатите от това антикорупционно обучение ще се видят след доста години. Но виждаме, че има неразбиране в нашето общество относно понятието“, коментира председателят на КПКОНПИ Пламен Георгиев.

  Потресаваща кретения!

  В тази държава – кочина ТЕЗИ ТИПОВЕ – „КОНПИРИ“ И „СПЕЦОВЕ“ – са за психиатрия!

  Вместо да разследват УПРАВЛЯВАЩИТЕ КРАДЦИ, НАЧЕЛО С БОРИСОВ, те ще борят корупцията с песнички в детските градини.

  Управява ви мафия и ИДИОТИ!

  Afera.bg

  МВР РЕВЛЬО ИЛИЕНСКИЯ ИЗМЪДРИ, ЧЕ „НА ВРЕМЕТО БИЛО МОДЕРНО ДА СЕ КАЗВА – НИТО ДА, НИТО НЕ“!

  МВР РЕВЛЬО ИЛИЕНСКИЯ ИЗМЪДРИ, ЧЕ „НА ВРЕМЕТО БИЛО МОДЕРНО ДА СЕ КАЗВА – НИТО ДА, НИТО НЕ“!


  Иван Петров: След сапьора, в МВР дойде шофьора! Емил Попов: Ривеш, а? А га беше главсек, ни рива. Пламен Дарак: Мислех, че по-тъп министър на...

  Иван Петров:

  След сапьора, в МВР дойде шофьора!

  Емил Попов:

  Ривеш, а? А га беше главсек, ни рива.

  Пламен Дарак:

  Мислех, че по-тъп министър на МВР, от Валентин Радев е невъзможно да съществува. Е лъгал съм се!

  Стела Банкова:

  Всуе чакахме смелчага – депутатин да попита бил ли е новият министър Младен Маринов шофьор на Мето Илиенски. За нас остава удивлението колко кадърни кадри е родила школата на Мето Илиенски.

  Виктория Тинтерова:

  Отишли той и Б.Б. на баня, в Панчарево. На вратата табела:

  Цена за 1 лице – 5лв.

  Новият тихо вика на Б.Б.:

  - Ама аз искам да си измия и г.за….

  - Трай,бе, лицето влиза в г.за!

  Зоя Деянова:

  Сложих леген пред плазмата. Ако случайно новият вътрешен почне да рони сълзи…

  Петър Иванов:

  МИСЛЯ, ЧЕ ТОВА ЛИЦЕ ПОРАЗЯВА С ИЗКЛЮЧИТЕЛНАТА СИ ИНТЕЛИГЕНТНОСТ.

  ИЗГЛЕЖДА ПОЧТИ КАТО БАЦЕ.

  КЪРТИ МИВКИ!

  Георги Симеонов:

  Да си министър на МВР е същото като да си шофьор на Мето Илиенски,само че си министър.

  АФЕРА:

  Министърът на МВР Младен Маринов при Цветанка Ризова по bTV – изумяващо участие, като на отличник излязъл от помощното училище, онова във Вършец, дето се приписва на една особена форма на главата :

  „…Първо да встъпя в длъжност, вече съм стъпил, да се подредим…

  …Ще кажа, както беше модерно на времето – нито, да, нито не.

  …Журналистите не са уведомили полицията, че ще бъдат там…“

  МВР продължава да държи рекорда по пропадане в тоталното блато на тъпотията, слугинството и незнаенето къде се намира. След Особената форма на главата, Шматката, Едноокия пират, ръсещ простотии, ГЕРБ слънцето в МВР изгря с Ревльото Илиенския, който ще задмине по тъпота който се сетите от предишните…

  Afera.bg

  СБОГОМ, УЧИТЕЛКО! MORITURI TE SALUTANT

  СБОГОМ, УЧИТЕЛКО! MORITURI TE SALUTANT


  Само ден след Началото на Учебната година, отбеляза с масов кютек в центъра на Казанлък, втори случай на демонстрация на „Уважението“ към...

  Само ден след Началото на Учебната година, отбеляза с масов кютек в центъра на Казанлък, втори случай на демонстрация на „Уважението“ към Училище, Учители, Общество бе демонстрирано в Калояновец. Тук, има-няма 6 км от Зарата.

  Втори клас, дете от ромски етнос иска да излезе, за да пие вода, 5 мин преди края на часа. Учителката отказва, с мотива, че след минути ще е междучасие. Звънецът бие, ромчето излиза и след 10 мин се връща с Баща си и десетина роднини.

  Както е прието за нормално вече, Учителката е обиждана, унижавана, бутана и блъскана. В класната стая. В Българското училище. Резонно, свикнали сме на това.

  Въпросът е, дали е е нормално, ако бе отишла при Директора на Училището, дали Въпросният би я посъветвал, да не раздухва случая и да си мълчи?

  Интересно, дали ако бе отишла при Кварталния, той би й дал съвет, да си подаде молба за напускане, защото нищо не може да се направи, а те, както знаем, са отмъстителни. Ромите, не Кварталните.

  Интересно, дали Инспекторатът е реагирал по случая или тези делегирани бюджети им връзват ръцете.

  Интересно, какво ли толкова се е случило, та дори срещата на Сотирова с малтретираната учителка не е успяла да промени мнението й да напусне работа.

  Говорителят на МВР не знаеше за случая, но обеща да провери. Въпреки предложението ми, да му посоча 3 члена в Наказателния кодекс, по който могат да бъдат повдигнати обвинения на биячите. Прокуратурата също не знае нищо.

  Чудя се, дали не питам Путин, той може да знае повече за случая.

  Една учителка си тръгва от Българско училище. Унижавана, блъскана, обиждана. Една Учителка по-малко. И много повече заминали с Родителите си извън България деца. Защото на тази Територия, е толкова печелившо да си Либерален, че скоро ще направят дори Педерастията задължителна. А другите, сиреч нас, ще ни преследват както Белите в Южна Африка.

  Сбогом Учителко. Анонимна за Държава, Правителство, Съд, Прокуратура и МВР. И Нас.

  Все пак, нека ти дадем последен поздрав:

  MORITURI TE SALUTANT

  Илиян Илиев

  „БИЗНЕСМЕНЪТ“ ДОГАН ДОМАКИН НА АМЕРИКАНСКИЯ ПОСЛАНИК! „РЕЖИМА БОРИСОВ“ – АУТ!

  „БИЗНЕСМЕНЪТ“ ДОГАН ДОМАКИН НА АМЕРИКАНСКИЯ ПОСЛАНИК! „РЕЖИМА БОРИСОВ“ – АУТ!


  Официално съобщение на ДПС, публикувано на сайта на партията: „ПОЧЕТНИЯТ ПРЕДСЕДАТЕЛ И ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА ДПС СЕ СРЕЩНАХА С ПОСЛАНИКА НА...

  Официално съобщение на ДПС, публикувано на сайта на партията:

  „ПОЧЕТНИЯТ ПРЕДСЕДАТЕЛ И ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА ДПС СЕ СРЕЩНАХА С ПОСЛАНИКА НА САЩ

  Почетният председател на ДПС  д-р Ахмед Доган и председателят на ДПС  Мустафа Карадайъ  вчера проведоха среща с посланика на САЩ Н.Пр. Ерик Рубин в центаралата на Движението за права и свободи. Бяха обсъдени актуални политически въпроси, както и развитието на двустранните отношения. Участниците в срещата изразиха задоволство от възможността да обменят мнения и позиции по отделни теми, както и убеждението, че такива срещи са необходими и полезни. Взаимното уважение и диалогът способстват за развитие на демократичните процеси и трябва да бъдат поощрявани.“

  Какво се крие зад бля-бля фризираните офицални думички?

  Предсрочните избори идат! Бойко Борисов е пътник със страховита сила.

  Докато Бойко Борисов драпа да се снима в коридорите с Тръмп, за да спаси кожата, никак не е случайно излизането на светло на „почетния председател“ на ДПС Ахмед Доган, на светло и то забележете! – не като бизнесмен, за какъвто се обяви също официално, а като ПОЛИТИК, нищо, че продължава да твърди, че не се занимавал вече с „оперативна политика“.

  Впрочем, ще припомним, че още преди година АФЕРА единствена анализира дистанцирането на Доган от Пеевски, а факта, че натрапчиво официално Доган се обяви за бизнесмен потвърждава „еманципирането“ от Пеевски, който както единствена пак писа АФЕРА „излезе извън контрол“ и в партията ДПС.

  Та, тия официални пинизи с официални съобщения за сгляда с американския посланик говорят само за едно: янките съгласуват падането на „режима Борисов“.

  Afera.bg

  ТЕМЕНУЖКА НАМКОЯСИ. ДНЕС ЩЕ ОТИДА ДА ПОСТРЕЛЯМ НА СТРЕЛБИЩЕТО. ЗАНЕМАРИХМЕ НЯКАК ДОБРИТЕ БЪЛГАРСКИ ТРАДИЦИИ…

  ТЕМЕНУЖКА НАМКОЯСИ. ДНЕС ЩЕ ОТИДА ДА ПОСТРЕЛЯМ НА СТРЕЛБИЩЕТО. ЗАНЕМАРИХМЕ НЯКАК ДОБРИТЕ БЪЛГАРСКИ ТРАДИЦИИ…


  Счетоводителката Теменужка Намкояси, поредната „калинка“ монтирана от политическата мафия в министерство на енергетиката и първа...

  Счетоводителката Теменужка Намкояси, поредната „калинка“ монтирана от политическата мафия в министерство на енергетиката и първа приятелка на енергетичката Гинка Намкояси от Пазарджик, разцепи телевизонното пространство с хроничното си мрънкане, имитация на експертност и низ от откровени глупости.

  Какво ли друго би могло да бъде поведението на една агресивна посредственост, допълзяла до министерски пост? Впрочем, фактът, че подобни личности са заели почти всички държавни катедри означава, че българската икономика и политически решения свързани с нея, не се управляват пряко от държавната власт. Вероятно има други изнесени лобистки центрове на власт, извън държавните институции, за които няма значение вече кой е министър.

  За някоя си Теменужка, остава „високата отговорност“ да ни обясни с полупрофесионален тон, че няма практично решение на престъпно подписания руски договор за газов рекет над България, както и това, че съвсем спокойно трябва да възприемем задължението да плащаме милиони и милиарди на международни бандити, за дупката наречена АЕЦ Белене, а дългата редица от политически престъпници ограбили вече държавната хазна, да живеят безнаказано с политически имунитет.

  Извинявам се на всички идеологически напомпани тъпани и обикновени глупаци, но това което се случва в България вече 29 години е геноцид. Ограбване, национално задлъжняване за десетки години напред и безнаказана политическа престъпност. Не зная как ще излезем от тази мъртва хватка, но сме длъжни да излезем.

  Обратното поведение е пътя към поредна национална катастрофа! Днес ще отида да пострелям на стрелбището. Занемарихме някак добрите български традиции и обичаи…

  Николай Марков

  ГЪДИ, ГЪДИ, КОГО ЩЕ БЕСИМ ДНЕС?

  ГЪДИ, ГЪДИ, КОГО ЩЕ БЕСИМ ДНЕС?


  От Нова казаха, даже и графики ни показаха, че тоя август е бил невиждано топъл, най -топлия от … е отдавна, ама август през 2014 бил още...

  От Нова казаха, даже и графики ни показаха, че тоя август е бил невиждано топъл, най -топлия от … е отдавна, ама август през 2014 бил още по-топъл от този през 2018, който бил най-топъл, но най най топъл е този август през 2013, най-топлия август на всички времена…. по-топъл от най-топлия 2018-ти август. Да не би да ви се видя сложно? Върнете се пак, прочетете…

  Пак ли не разбрахте? Е, то не секиму е дадено да мисли…. По тоя повод, мисля, че Партията и правителството трябва да вземат малко мерки! Така ако продължават тия августИ, докъде ще се стигне, вие давате ли си сметка?! Както искат да принудят да се произвежда хляб без печалба, че да има народът какво да яде, така, ако обичат народа си, ще го спрат това безобразие с топлото време.

  А пък август топъл, топъл, ама неминуемо следва декември. Тъй като цената на топлото се вдига, хлябът трябва да се произвежда без печалба, щото да можем ем да хапваме, ем да си плащаме топлото. Поне малко. Поне за Бъдни вечер.

  Има и нещо много хубаво – няма ДДС на билетчетата за търкане, така те са евтини и като търкаш се стопляш. Леля ви Теменужка Енергийната, каза, че няма мърдане от повишаване на тоците и парното, както и няма начин да ви вдигнат доходите, щото …така! Това се казва диферинциране на приоритетите на функцията, с елементи на оптимизация на фазите на предоговарянето на договорите. Накратко – сгабуцване. Сгабуцването се учи във висшите училища, не се мъчете да го разберете, просто го приемете, за да сте в мир със себе си.

  Много провинциални ни станаха новините. Да ви кажа, Залцбург е много красив град, ама много, много красив. Хич да не ви пука за хляба! Баце Ви е там и се е омешал с великите сили.

  В един затвор трябвало да се изпълни смъртна присъда чрез обесване. Надзирателят на смяна бил много добър и благороден човек. Отключил тихичко вратата на килията, приближил се внимателно до осъдения, който кротичко си спял, погъделичкал го по брадичката и казал:

  - Гъди, гъди, кого ще бесим днес?

  Виктория Тинтерова

  Колаж: Иван Червенков

  ДАНС ДЕБНАТ В МИНИСТЕРСТВОТО НА ЗЕМЕДЕЛИЕТО 4 ОБЩЕСТВЕНИ ПОРЪЧКИ ЗА 2 МИЛИОНА ЛВ. ПРЕДВАРИТЕЛНО „ВЪЗЛОЖЕНИ“, ЗА ДА „НЕ СЕ ГУБИ ВРЕМЕ“

  ДАНС ДЕБНАТ В МИНИСТЕРСТВОТО НА ЗЕМЕДЕЛИЕТО 4 ОБЩЕСТВЕНИ ПОРЪЧКИ ЗА 2 МИЛИОНА ЛВ. ПРЕДВАРИТЕЛНО „ВЪЗЛОЖЕНИ“, ЗА ДА „НЕ СЕ ГУБИ ВРЕМЕ“


  На фона на поскъпващия в държавата ни  хляб /което обикновено се случва само през война/,безсмислено избитите животни в Странджа, чумата по...

  На фона на поскъпващия в държавата ни  хляб /което обикновено се случва само през война/,безсмислено избитите животни в Странджа, чумата по свинете  и арестите в горската агенция,  нова огромна кражба се задава в злополучното МЗХ.

  Началникът на политическия кабинет на министър Порожанов, печално известният бивш „царски“ заместник -министър на МФ, Атанас Кацарчев / Наско „Бонуса“/, станал известен с бонусите си от  300 000 лева отпреди няколко години, е  „приватизирал“ зад гърба на началника си 4 обществени поръчкина обща стойност малко под 2 милиона лева и предварително ги е „възложил“ / с точно уговорена „комисионна“ от 30 %/ на софийската фирма“ЕРИКСОН МАККАН СОФИЯ“ с управител Десислава Тодорова. Още преди две седмици, служители на фирмата са били представени в МЗХ на чиновници от министерството, за да „започнат съвместна работа“ и да не се не се „губи време“, докато се отворят поръчките.

  По случая вече се упражняват и стажантите в ДАНС, като има СРС-та и заснети срещи между хора от фирмата и Атанас Кацарчев. Развръзката предстои.

  Тихата чистка върви и във втория ешелон на властта.

  На фона на валящите из ведро в държавата министерски оставки,  както и “ моралните“ предварителни откази за министерски постове,  за публиката остава скрит втория план на пълзящото  „прочистване“ на втория ешелон във властта – заместник -министри и шефове на агенции.

  Първият „подсечен“ беше Цветан Димитров , заместник -министър на МЗХ, чиято глава беше подозрително лесно „взета“ от животновъдите с „червена“ окраска, въпреки неговата принадлежност към ГДБОП и предаността му  към отслабващия откъм властови ресурс Цветан Цветанов.

  Уволнен, макар и необявен, е и докоснатият до „Джи Пи груп“, заместник-министърът  на МОСВ Красимир Живков , от няколко дни подопечен на ГДБОП , ДАНС и ОЛАФ.

  Метафорично казано „касиерът“ на МОСВ, неговият колега Николай Кънчов, се държи на поста си, благодарение на факта, че е заместник – председател на ВМРО и неговото освобождаване би разклатило малката коалиция на „патриотите“ и финансовите канали в МОСВ.

  Бомбата, която обаче предстои да гръмне в близко обозримо бъдеще, е разкриването на истинските собственици на консултантската компания „Файв консулт“, фиктивно притежавано от Камелия Калоянова, а всъщност – собственост на бившите министри и заместник-министри Атанаска Николова , Ивелина Василева / МОСВ/ , Малина Крумова / МРРБ/ и Зорница Русинова /МТСП/. Всички е са известни  като безукорни служители на кмета на Бургас – Димитър Николов, но взетите от тях в последно време безогледно големи по обем поръчки, са подразнили „наследника“ им в МОСВ  Нено Димов и той ги е докладвал „нагоре“ и в Прокуратурата.

  Багажът си е събрала и заместник-министърът на МРРБ – Деница Николова , която също  има касание към „Файв консулт“, но нейното „тихо“ уволнение по-скоро е плод на факта, че тя в крайна сметка има особено докосване към „Трейс Груп“ в МРРБ , фирмата , която се прочу с пътя-менте край Своге , довел логично до  трагичен инцидент.

  Иван Георгиев

  БУХАЛКАТА НА БРЮКСЕЛ

  БУХАЛКАТА НА БРЮКСЕЛ


  Европейският парламент гласува да задейства наказателна процедура срещу Унгария, която може да лиши страната от правото й на глас в...

  Европейският парламент гласува да задейства наказателна процедура срещу Унгария, която може да лиши страната от правото й на глас в ЕС.

  Евродепутатите трябваше да се произнесат по резолюция, изискваща от съвета (страните членки) да „констатира съществуването на ясен риск Унгария да извърши тежко нарушение на ценностите, на които се основава ЕС“ в рамките на чл. 7 от договора на ЕС.

  Процедурата бе одобрена с 448 гласа „за“, 197 „против“ и 48 „въздържал се“.

  Тази новина обикаля медиите и фокусира вниманието на обществото през последните дни.

  * * *

  В своя фантастичен роман от 1961 г. „The Man in the High Castle” („Човекът във високия замък”) американския белетрист Филип Дик, пресъздава една дистопия в следвоенните САЩ, адаптирали се към управлението на победителите във Втората световна война – Германия и Япония. През 2015 г. по едноименния роман на Дик беше заснет и сериал. Едва ли някой от солидно платените европейски чиновници е страстен (по)читател на Филип Дик (повечето от тях, вероятно, дори не са чували името му), но, ако се запознаят с романа или поне с нелошо заснетия сериал по книгата на Дик, вероятно европейските чиновници ще открият доста прилики със собствената си хранилка – ЕС.

  Цензурата, „боят по канчето”, изритването в ъгъла на (инако)мислещия винаги са били белези (и специалитети) на тоталитарните режими и системи.

  * * *

  Днес в уж демократична Европа виждаме как едно правителство и един държавен лидер, които не са съгласни с диктатурата на европейските институции и отказват да са просто безгласни послушковци на техните (често безумни и вредни) директиви и решения биват деликатно „натупвани” с голямата административна бухалка.

  Може би тук трябва да си припомним и за Рей Бредбъри и за вездесъщия Оруел и за други „пророци” на диктатурата и обезправянето на индивида в далечното (тогава) бъдеще, което е днешно настояще, та, затова ще се върнем към него.

  За никого не е тайна, че Европейският съюз отдавна е една куха и грозно кънтяща система. Тромав и нефункциониращ механизъм, затлачен от корупция, лицемерие, бюрокрация и неефективни европейски чиновници, чиято основна драма от 8:00 до 17:00 е каква поредна безсмислена директива да се измисли и наложи на бедняците от (Юго)Изтока, за да се защитят едни нелоши заплати (които всички ние плащаме), а истинските проблеми, за нас – бедняците от (Юго)Изтока отново и отново да се замитат под килима. И едни евра да не спират да капят, че даже и да текат в нечии пробити джобове…

  ЕС днес наподобява шпицкоманда (което, впрочем е наше, родно, българско изобретение), за разправа с инакомислещите, все-още-незаспалите и будни, с несъгласните…

  Защото правителството на Орбан, което е обвинявано именно в потъпкване и незачитане на европейските ценности, в диктаторски уклон и авторитарност, с подобни жалки действия на ЕП се превръща именно в символ на свободата на мисленето и изразяването на индивида.

  Защото какво пречи, след Унгария, утре да бъде „ударен” някой от нас, „затварянето на усти” да се изроди в тенденция и потърпевш да е всеки редови гражданин на ЕС?!

  А, вероятно, правителството на Орбан е трън в нечии очи, тъй като защитава изконни християнски ценности, които днес са подложени на гонения, невиждани от епохата на Римската империя и на които християнски ценности (колкото и това да не се харесва на някои пребоядисани “демократи”) „стъпва” и Конституцията на ЕС, а оттам и т. нар. „европейски ценности”?!

  В този смисъл борбата срещу правителство, което защитава изконни християнски ценности, с аргумента, че нарушава европейските такива е категоричен нонсенс.

  Естествено, Виктор Орбан не е ангел, но той съвършено осъзнава факта, че пускането в Унгария и Европа, на едни съмнителни по състав и цели, азиатски тълпи, освен с главната опастност от тероризъм и потоците джихадисти, прикрити като мигранти, носят на приютяващите ги страни и редица други проблеми.

  Спомням си воят който се изви, след заявената от Българската православна църква позиция по въпроса с имигрантите у нас. А не е тайна, че сред потоците имигранти между беззащитните деца, жени и възрастни, буди сериозно недоумение наситеното присъствие на млади и здрави мъже, лицата на много, от които могат лесно да бъдат открити в джихадистки профили в социалните мрежи.

  И нали няма съмнение, че, ако фрау Меркел не си играеше на лицемерен хуманизъм и не беше „помирисвала” Бундестага, терористичните актове в Европа, отнели стотици невинни животи, никога нямаше да се случат? Или от 1914 г. Фатерланд е способна да носи на Европа и света единствено хаос и смърт?

  Защото въпросните онеправдани „страдалци” често демонстрират нагло и арогантно поведение, гарнирано с цинична агресия и откровени закононарушения, спрямо държавите, които са ги приютили. Поведение, подходящо повече за мастит бизнесмен от ъндърграунда, отколкото, за „прокудени”, „изстрадали” и „онеправдани” бездомни номади с празни стомаси и неясно бъдеще.

  Излишно е да припомням бунтовете и размириците в центровете за бежанци в България, кражбите, изнасилванията и блудствата с местни момичета в Германия и т.н., и т.н….

  Святата истина е, че Виктор Орбан действа напълно рационално (от лат. „рацио” – разум), т. е. действа разумно и прагматично. И това със сигурност не се харесва на някои висши чиновници, защото, ако най-печелившият „бизнес” е войната, то съвременното Велико преселение на народите – свързано с контрабанда, трафик на хора и робство – също генерира стабилни доходи.

  По същата причина, светът си затваряше очите за зверствата на Ислямска държава, няколко години. Не защото терористите не можеха бъдат смазани за няколко дни, а защото войната и хаоса носят пари. А и джихадистите продаваха нефта на доста ниски цени…

  Но нека не се потапяме в мътните води на европейската и световна бюрокрация.

  По-важното е да си отговорим кога ЕС, прокламиран и пропагандиран още от създаването на своя „предшественик” Европейската общност за въглища и стомана, през 1951 г., като една от най-демократичните организации в следвоенна Европа, от стожер на мира, свободата и демокрацията се превърна в репресивна машина за борба с (инако)мислещите и несъгласните?

  Или е необходимо да си припомним старата шега, че „1984” на Оруел беше предупреждение, а не ръководство…

  Тихомир Илчев