Het Nieuwsblad : Extra

  Arcade Fire brengt hulde aan Aretha en wervelt over Pukkelpop heen

  Arcade Fire brengt hulde aan Aretha en wervelt over Pukkelpop heen


  Arcade Fire kreeg op Pukkelpop de ondankbare taak om na het magistrale The War on Drugs het hoofdpodium op te moeten, maar de Canadezen kweten er zich indrukwekkend van. Met odes aan Aretha Franklin, een hoop topsongs en een band die zijn gelijke amper...

  Arcade Fire kreeg op Pukkelpop de ondankbare taak om na het magistrale The War on Drugs het hoofdpodium op te moeten, maar de Canadezen kweten er zich indrukwekkend van. Met odes aan Aretha Franklin, een hoop topsongs en een band die zijn gelijke amper kent.

  Het overlijden van Aretha Franklin was er duidelijk hard ingehakt bij Win Butler, de frontman van Arcade Fire. Tot driemaal toe bracht hij hulde aan haar. Eerst door te zeggen dat zij “the greatest” is en al de rest maar “shadows”, even later door ‘I Say a Little Prayer’ te zingen en helemaal op het einde door het feestende publiek ‘Wake Up’ nog eens te laten hernemen voor de overleden zangeres.

  Toch stapte de Canadees naar goede gewoonte – het laatste jaar was hij driemaal in ons land, we kennen hem intussen een beetje – met zijn beste humeur het podium op. ‘Everything Now’ was het kolkende begin van een feestje dat amper stilviel. Met dank aan Butler, maar ook de rest van de uitmuntende band. Allemaal toonden ze hun virtuositeit op meerdere instrumenten, zongen ze geregeld mee op de achtergrond en deden ze alles om het publiek te vermaken.

  Indrukwekkend is het elke keer om vast te stellen hoeveel geweldige songs Arcade Fire heeft. De vurige combinatie ‘The Suburbs’-’Ready To Start’, het opzwepende ‘Rebellion (Lies)’, eeuwige afsluiter ‘Wake Up’ of Abba-kloon ‘Everything Now’, en ga zo maar door. Er is na vanavond niet de minste twijfel over dat Arcade Fire een geschikte headliner voor elk festival is. Wat een groep.

  Het najaar van Eén: dit zijn de conclusies van onze tv-redacteur

  Het najaar van Eén: dit zijn de conclusies van onze tv-redacteur


  Twintig jaar nadat hij voor Man Bijt Hond aan honderden Vlaamse deurbellen hing, keert Martin Heylen (62) ­terug naar de mensen die hem toen binnen­lieten. Het programma Zelfde Deur, 20 Jaar ­Later betekent meteen de terugkeer van Heylen bij Eén, dat...

  Twintig jaar nadat hij voor Man Bijt Hond aan honderden Vlaamse deurbellen hing, keert Martin Heylen (62) ­terug naar de mensen die hem toen binnen­lieten. Het programma Zelfde Deur, 20 Jaar ­Later betekent meteen de terugkeer van Heylen bij Eén, dat het nieuwe tv-seizoen op 3 september aftrapt.

  “Moet ik mijn schoenen uitdoen?” Martin Heylen vroeg het elke keer weer toen hij twintig jaar geleden voor Man Bijt Hond op TV1 het Vlaamse land doorkruiste en bij God en klein pierke aanbelde. Het resultaat was een kleurrijke rubriek die de Vlaamse volksaard beter blootlegde dan om het even welke documentaire. Twintig jaar later zoekt Martin Heylen dezelfde deurbellen op die hem destijds de meest wonderlijke getuigenissen hebben opgeleverd. De reporter doet dat onaangekondigd: de bewoners zijn met andere woorden niet verwittigd. Als blijkt dat de bewoners verhuisd zijn – wat na twintig jaar niet ondenkbaar is – probeert Heylen hen op te sporen. Sowieso wil de man die ook China, Siberië en de VS doorkruiste weten wat het leven met een mens doet en wat een mens met het leven doet.

  Een van zijn huisbezoeken brengt Martin Heylen terug naar het diepe West-Vlaanderen. In Poperinge bracht hij twintig jaar geleden een bezoek aan Tania, die doodleuk “ik ken dat niet” antwoordde toen Martin Heylen zichzelf introduceerde met zijn gebruikelijke “wij zijn van Man Bijt Hond”. Heerlijke tv werd het toen Heylen zich een weg baande door het piepkleine en tegelijk propvolle huis: rond de tafel zaten de moeder van Tania, haar grootmoeder, haar nonkel, de vriendin van haar moeder die “hier al dertig jaar alle dagen komt” en Tania’s man. Het huis liep ook vol honden, er zat een papegaai op de kast en Tania’s Chinese wateragame – een hagedis – kon op commando voor dood liggen met de legendarische woorden “doedekè dood veur mama”. Twintig jaar later is het huis van Tania nog altijd een beestenboel, maar is het rond de tafel heel wat minder druk.

  Het programma Zelfde Deur, 20 Jaar Later luidt de terugkeer in van Martin Heylen bij de openbare omroep, nadat hij als werknemer van Woestijnvis in 2012 naar Vier verhuisde met collega’s als Steven Van Herreweghe en Annemie Struyf. God en Klein Pierke was Heylens laatste wapenfeit voor de VRT. Bij Vier maakte hij onder meer Heylen en de Herkomst, De Bril van Martin en Terug naar Eigen Land. Heylen werkt nog altijd voor Woestijnvis, maar dat maakt sinds De Ideale Wereld in 2015 opnieuw programma’s voor Eén en Canvas. Man Bijt Hond stierf trouwens begin 2013 een stille dood op Vier. De terugblik in Zelfde Deur, 20 Jaar Later betekent trouwens niet dat Man Bijt Hond terugkeert op Eén: daarvoor scoort opvolger Iedereen Beroemd veel te goed.

  Zelfde Deur, 20 Jaar Later is vanaf 6 september te zien op Eén.

  ‘De Ridder’ recidiveert

  Fijn, denkt u, nieuwe afleveringen van de misdaadreeks De Ridder! Helaas: het zijn herhalingen. Eén herhaalt vanaf september het eerste seizoen van de reeks uit 2013 met Clara Cleymans als openbaar aanklager Helena De Ridder. Het is van moeten: de VRT moet besparen. In plaats van nieuwe programma’s tegen een lagere kostprijs te maken, beknibbelt het liever niet op kwaliteit en komt het met een paar herhalingen die de kijkers van Eén niet wegjaagt. Het eerste seizoen van De Ridder dus, met later dit najaar de fictiereeks In Vlaamse Velden -exact honderd jaar na het einde van de Eerste Wereldoorlog-, het eerste seizoen van Loslopend Wild en de acht beste afleveringen van Radio Gaga, ter opwarming van De Weekenden met Gaga-helft Joris Hessels.

  Zondag blijft van Eén

  Op zondagavond heeft Eén een reputatie te verdedigen. Dat doet het ook in september met een nieuw seizoen van Kalmte zal u Redden, de zenuwslopende quiz met Tom Lenaerts die vanaf 9 september terugkeert. Aansluitend is er het derde seizoen van Professor T., de misdaadreeks met Koen De Bouw in de hoofdrol. De professor zit nog altijd in de cel nadat hij een hoofdinspecteur van politie neerschoot om zijn grote liefde te beschermen, maar dat houdt hem niet tegen om de politie bij te staan. In het derde en laatste seizoen bijt T. zich vast in de dood van zijn vader.

  Op vrijdagavond blijft Eén zweren bij buitenlandse fictiereeksen, met onder meer het twintigste seizoen van Midsomer Murders, het kostuumdrama Vanity Fair en de Britse misdaadreeksen Liar, Wallander en Vera.

  Wachten op Waes (en Geubels)

  De fans van Tom Waes zullen nog even geduld moeten oefenen: de tv-maker is pas in de winter op Eén te zien met Reizen Waes: Europa. Waes blijft binnen de Europese grenzen, maar blijft verrassen. In het Spaanse dorp Piornal bekogelt hij samen honderden anderen een uitverkoren inwoner met rapen, op Isle of Man is hij getuige van de gevaarlijkste motorrace ter wereld, in Noord-Ierland stelt hij vast dat de katholieken en de protestanten elkaar nog altijd rauw lusten. Waes reist ook naar IJsland en Groenland én naar het verre Europa, met Azerbeidjan en Oekraïne.

  Ook Philippe Geubels is de komende maanden niet meteen op het scherm te zien: hij zit volop in opnames van zijn nieuwe fictiereeks Geub.

  ‘De Buurtpolitie’ krijgt broertje in het ziekenhuis

  ‘De Buurtpolitie’ krijgt broertje in het ziekenhuis


  De makers van De Buurtpolitie gaan een nieuwe gelijkaardige reeks maken voor VTM. In die serie echter geen agenten of daders en slachtoffers van misdrijven, wél dokters en ­patiënten in een ziekenhuis.Op 3 september gaat op VTM het tiende seizoen van...

  De makers van De Buurtpolitie gaan een nieuwe gelijkaardige reeks maken voor VTM. In die serie echter geen agenten of daders en slachtoffers van misdrijven, wél dokters en ­patiënten in een ziekenhuis.

  Op 3 september gaat op VTM het tiende seizoen van De Buurtpolitie van start, in combinatie met nieuwe afleveringen van Open Keuken met Sandra Bekkari. De Buurtpolitie heeft VTM sinds zijn start in 2014 geen windeieren gelegd: het programma is in de vooravond een echt kijkcijferkanon en zo populair bij kinderen dat er op VTMkzoom een De Buurtpolitie - Extra kwam. Met dat succes in het achterhoofd is het geen verrassing dat productiehuis Zodiak Belgium voor VTM aan een nieuwe reeks werkt in het scripted reality-genre: scripted ­reality betekent dat de reeks eruitziet als een ‘het leven zoals het is’, maar eigenlijk met een scenario werkt en met acteurs.

  De nieuwe reeks zal zich afspelen in en rond een ziekenhuis, met ­artsen en patiënten. Net zoals De Buurtpolitie zal de reeks gebaseerd zijn op waargebeurde verhalen. Dat doet uiteraard denken aan Echte Verhalen: de Kliniek, een reeks die enkele dokters – gespeeld door acteurs – volgt in een Vlaams ziekenhuis. Echte Verhalen: de Kliniek liep in 2013 en 2014, maar kwam qua populariteit nog niet aan de enkels van De Buurt­politie. Wellicht zal de nieuwe ­serie op dat vlak meer op De Buurtpolitie lijken, met duidelijker herkenbare personages. De nieuwe reeks zal ten vroegste in 2019 op VTM te zien zijn.

  Een heksendans met schuim op de lippen: Trixie Whitley overtuigt op Pukkelpop

  Een heksendans met schuim op de lippen: Trixie Whitley overtuigt op Pukkelpop


  U zocht nog een sirene om bij weg te dromen en omver te vallen? Trixie Whitley bracht rond het eerste geestenuur van Pukkelpop zoetheerlijke en brutale soelaas. De Gents-Amerikaanse kreeg van ome Chokri in primetime een stek in de Marquee, en sloeg er...

  U zocht nog een sirene om bij weg te dromen en omver te vallen? Trixie Whitley bracht rond het eerste geestenuur van Pukkelpop zoetheerlijke en brutale soelaas. De Gents-Amerikaanse kreeg van ome Chokri in primetime een stek in de Marquee, en sloeg er aan het toveren met oud werk en een nieuwe sound. Een heksendans met schuim op de lippen, meneer.

  Hou ze nauwlettend in de gaten, die Trixie Whitley. Weg is ze nooit geweest, neen, maar enkele maanden isolatie in Brooklyn moeten in de herfst een derde soloplaat opleveren. De opvolger van 24-karaats parels ‘Fourth Corner’ en ‘Porta Bohemica’ wordt een stijlbreuk, beloofde nieuwe single ‘Heartbeat’ al. Kale synths, geamputeerd van alle ballast en donkerder dan wat we eerder van Whitley hoorden. Rauw spul, verraadden ook de nieuwe songs in de Marquee. De Pukkelpoppers kregen een stevig handje vol in primeur. “Ik hou van avontuur, wordt snel verveeld”, zei Whitley. “Vanavond doen we dus iets anders.”

  ‘Soft Spoken Words’ deed het nog met fullband - toch, ook daar een plotse hoofdrol voor de synthesizer -, zodra ‘Need Your Love’ kwam piepen, werden de onderdanen richting coulissen verwezen. Enkel de drummer mocht blijven zitten om Whitley bij te staan in de striptease van haar arsenaal. ‘Pieces’ werd zowaar tot z’n fundamenten uitgekleed, voor het intieme ‘Closer’ kropen ze met hun tweetjes achter de piano. En toen werd het blik met la nouvelle Trixie opengetrokken. Vergeef ons, naar namen voor die nieuwe koters hebben we het raden. Maar sjonge, wat ‘n power. Whitley mat zich punk, soul en zelfs een streep grunge aan. Haar gitaar werd een gesel, haar stem een tronie die de Marquee deed daveren als ware het weer 2011. Zonder klimatologische catastrofe, deze keer, mét dezelfde natuurkracht. “Beenhard”, kirde de blondine rechts naast ons. “Schrijf dat maar op.”

  Met het vertrouwde saluut ‘Breathe You In My Dreams’ wierp Whitley nog een laatste kopstoot het publiek in. Nu ja, vertrouwd? Met enkel een orgel in de rug klonk de song zo mogelijk nog spookachtiger, bijna bevreemdend zelfs. Maar wát een passage. Met het gevaar op de val van herhaling: hou ze in de gaten, die Trixie.

  The War on Drugs benadert de perfectie: het concert van Pukkelpop 2018 is gegeven

  The War on Drugs benadert de perfectie: het concert van Pukkelpop 2018 is gegeven


  Zou er een geschikter tijdstip bestaan voor The War on Drugs dan ‘s avonds, bij de ondergaande zon? Frontman Adam Granduciel en zijn bende bewezen gisteravond dat het antwoord daarop ‘nee’ is. Ze legden deskundig een dekentje over de weide, eentje...

  Zou er een geschikter tijdstip bestaan voor The War on Drugs dan ‘s avonds, bij de ondergaande zon? Frontman Adam Granduciel en zijn bende bewezen gisteravond dat het antwoord daarop ‘nee’ is.

  Ze legden deskundig een dekentje over de weide, eentje vol weemoed en nostalgie. De gitaren en drums spuwden vuur, de teksten heelden de wonden. Granduciel lijkt niets anders te kunnen dan tijdloze nummers schrijven, die complex ineen zitten en wondermooi klinken. Die lang duren ook: Thinking of a Place klokte ook nu af op meer dan elf minuten, Pain ging vlot boven de vijf minuten en ga zo maar door. Kiewit vreesde het aangekondigde onweer, maar het kreeg genialiteit en virtuositeit in de plaats. Elektriciteit in de lucht. Granduciel en zijn kompanen namen hun tijd, maar geen enkel lied klonk te lang. De perfectie werd zelden zo dicht benaderd.

  Het moment van de show? Die waanzinnige saxofoon die niet als een saxofoon klinkt in Under The Pressure. Mooier wordt muziek niet gemaakt, mooier wordt muziek niet gespeeld.

  Ik heb trouwens gelogen: elk tijdstip is perfect voor The War on Drugs. Hét concert van Pukkelpop 2018 is bij deze gegeven.

  Tourist LeMC heeft nieuws op Pukkelpop: derde plaat verschijnt op 8 november

  Tourist LeMC heeft nieuws op Pukkelpop: derde plaat verschijnt op 8 november


  Goed gezien van Tourist LeMC: eerst op Pukkelpop nog wat harten winnen en meteen erna goed nieuws de wereld insturen. De derde plaat van de band is af, op 8 november ligt hij in de rekken. Pukkelpop kreeg met Dauwe ook al een heerlijk voorsmaakje van het...

  Goed gezien van Tourist LeMC: eerst op Pukkelpop nog wat harten winnen en meteen erna goed nieuws de wereld insturen. De derde plaat van de band is af, op 8 november ligt hij in de rekken. Pukkelpop kreeg met Dauwe ook al een heerlijk voorsmaakje van het nieuwe werk.

  Was er trouwens één Antwerpenaar met een Pukkelpop-ticket die donderdag om 20 uur niet naar de Dance Hall was gehold? “Bangelijk!” Tourist LeMC trad er op. Met stijl, zoals we dat van troubadour Johannes Faes gewend zijn. Met een band die er staat én met een setlist vol nummers die we eigenlijk Nederlandse klassiekers moeten gaan noemen. Hoe verklaar je anders dat een hele tent Koning Liefde, Liefde Liefde en Horizon - mét Wally - woord voor woord kan meebrullen?

  En toch blijven we met een dubbel gevoel zitten. Vooral door externe factoren: het irritante gedreun van de Boiler pal naast de Dance Hall vergalde continu de ingetogen sfeer, het beeld op de schermen zat verre van synchroon met het geluid en een vreemde echo op de microfoon van den Tourist maakte dat zijn raps vaak moeilijk te verstaan waren, zelfs voor al die Antwerpenaren. Niet perfect, maar het publiek maalde er niet om: meezingen en om meer vragen.

  Het nieuwe album van Tourist LeMC wordt op 18 januari officieel voorgesteld in de Lotta Arena.

  Meer dan 2 miljoen Vlamingen keken naar Europese Kampioenschappen

  Meer dan 2 miljoen Vlamingen keken naar Europese Kampioenschappen


  Tussen 3 augustus en 12 augustus keken in totaal 2.377.500 Vlamingen of 39,2 procent van de Vlaamse bevolking naar de Europese Kampioenschappen op Eén en Canvas. Gemiddeld werden per dag 673.483 mensen bereikt die minstens 10 minuten keken, meldt de...

  Tussen 3 augustus en 12 augustus keken in totaal 2.377.500 Vlamingen of 39,2 procent van de Vlaamse bevolking naar de Europese Kampioenschappen op Eén en Canvas. Gemiddeld werden per dag 673.483 mensen bereikt die minstens 10 minuten keken, meldt de VRT. De best bekeken dagen waren vrijdag 10 augustus (1.023.741) en zondag 12 augustus (1.244.536).

  De best bekeken uitzending was die van het EK atletiek op vrijdagavond 10 augustus, toen Nafi Thiam de zevenkamp won en de broers Borlée zilver en brons pakten op de 400 meter. Toen keken 470.414 Vlamingen, een marktaandeel van 24,3 procent.

  Daarna volgen het EK wielrennen op zondagmiddag 12 augustus met 379.796 kijkers, of een marktaandeel van 54,6 procent, en de laatste avond van het EK atletiek op zondag 12 augustus met 378.986 kijkers of 20,4 procent.

  De VRT zond ruim 67 uur uit van de Europese Kampioenschappen. Tijdens die multisportkampioenschappen werden Europese titels uitgereikt in atletiek, wielrennen, roeien, turnen, zwemmen, triatlon en golf in ploegen. Ze vonden plaats in Glasgow en Berlijn.

  Taylor Swift onderbreekt optreden voor emotionele speech over seksueel misbruik

  Taylor Swift onderbreekt optreden voor emotionele speech over seksueel misbruik


  Vorig jaar kreeg de Amerikaanse zangeres Taylor Swift gelijk in de zaak tegen David Mueller. De radiopresentator zou de popster in 2013 onder haar jurk bij de billen hebben gegrepen. Tijdens een concert in Florida dinsdagavond legde Swift even haar...

  Vorig jaar kreeg de Amerikaanse zangeres Taylor Swift gelijk in de zaak tegen David Mueller. De radiopresentator zou de popster in 2013 onder haar jurk bij de billen hebben gegrepen. Tijdens een concert in Florida dinsdagavond legde Swift even haar optreden stil om terug te blikken op “die vreselijke periode uit haar leven” en haar fans te bedanken voor hun toegewijde steun.

  Martin Heylen brengt rubriek uit ‘Man bijt hond’ terug en ook dit mag u in het najaar op Eén verwachten

  Martin Heylen brengt rubriek uit ‘Man bijt hond’ terug en ook dit mag u in het najaar op Eén verwachten


  Eén wekt een rubriek uit ‘Man bijt hond’ opnieuw tot leven. Martin Heylen gaat de mensen opzoeken die hij twintig jaar geleden voor dat succesvolle Woestijnvis-programma ontmoette door aan willekeurige deuren aan te bellen.In ‘Zelfde deur, 20 jaar...

  Eén wekt een rubriek uit ‘Man bijt hond’ opnieuw tot leven. Martin Heylen gaat de mensen opzoeken die hij twintig jaar geleden voor dat succesvolle Woestijnvis-programma ontmoette door aan willekeurige deuren aan te bellen.

  In ‘Zelfde deur, 20 jaar later’, vanaf september elke donderdag op één, gaat Martin Heylen in zijn gekende stijl opnieuw op stap door Vlaanderen op zoek naar verhalen van gewone mensen. De rubriek van toen wordt nu een volwaardig programma van 45 minuten.

  “Martin is een hele tijd geleden met het idee naar ons gekomen. Het is poepsimpel: hij gaat de mensen opnieuw opzoeken, onaangekondigd en op basis van de lijn die hij destijds volgde”, legt Eén-netmanager Olivier Goris uit. “Ze lieten mij 20 minuten zien en ik was al weggeblazen.”

  Volgens Goris past het programma goed bij de identiteit van Eén, waarbij “Vlaams, herkenbaar en verbindend” de sleutelwoorden zijn. “Dat werkt met grote evenementen zoals het WK of het Eurovisiesongfestival, maar ook met kleinere dingen”, zegt de netmanager.

  Herhalingen en klassiekers

  “Herkenbaar” is het minste wat gezegd kan worden over het najaarsschema van de zender, die bouwt op eerdere successen. Zo komen er nieuwe reeksen van bestaande programma’s of formats, zoals ‘Professor T.’, ‘Zie mij graag’, ‘De Klas’, ‘Die Huis’, ‘Reizen Waes’, ‘Kalmte kan u redden’, en ‘Kinderziekenhuis 24/7’.

  Maar er worden ook nogal wat herhalingen in het schema gezet. Zo schotelt Eén de fictiereeks ‘In Vlaamse velden’ nog eens voor, net als oude afleveringen van ‘De Ridder’ en ‘Loslopend Wild’. Van zusterzender Canvas leent één acht afleveringen van het bejubelde ‘Radio Gaga’.

  Ook het bekende treintje van ‘Dagelijkse kost’, ‘Blokken’, ‘Het Journaal’ en ‘Iedereen beroemd’ blijft als vanouds elke weekdag rijden. De soap ‘Thuis’ komt uiteraard ook terug in september en de trouwe Eén-kijker gaat slapen na ‘Van Gils & Gasten’.

  Nieuwe reeks Tom Lenaerts

  Op de veelbelovende fictiereeks van Tom Lenaerts, ‘Over Water’, is het wachten tot half december. Die gaat over een voormalige tv-ster, John Beckers, die van zijn gezin een allerlaatste kans krijgt om zijn leven weer op de rails te krijgen. Hij komt echter terecht in de drugshandel in de Antwerpse haven.

  De grootste en bekendste hits van Aretha Franklin: van covertjes tot “de grootste invalbeurt aller tijden” en Obama in tranen

  De grootste en bekendste hits van Aretha Franklin: van covertjes tot “de grootste invalbeurt aller tijden” en Obama in tranen


  De wereld verloor donderdag met Aretha Franklin (76) één van zijn bekendste stemmen. De bekendste hits van de ‘Queen of Soul’ op een rijtje...Het eerste hitje van de jonge Aretha Franklin: ‘Today I Sing the Blues’ in september 1960.‘Won’t...

  De wereld verloor donderdag met Aretha Franklin (76) één van zijn bekendste stemmen. De bekendste hits van de ‘Queen of Soul’ op een rijtje...

  Het eerste hitje van de jonge Aretha Franklin: ‘Today I Sing the Blues’ in september 1960.

  ‘Won’t Be Long’ werd in januari 1961 haar eerste single in de Billboard Hot 100.

  In 1967 volgde haar eerste megahit met ‘Respect’, een bewerking van een twee jaar oude song van Otis Redding.

  Datzelfde jaar volgde ook de klassieker ‘(You Make Me Feel Like) A Natural Woman’...

  …waarvan ze in 2015 een versie bracht die president Obama tot tranen toe bewoog.

  Think (1968) schreef Franklin samen met haar toenmalige echtgenoot Ted White.

  Van ‘Spanish Harlem’ (1970) verkocht ze meer dan één miljoen exemplaren.

  In 1971 scoorde Franklin tegelijkertijd met ‘Rock Steady’, én het B-kantje ‘Oh Me Oh My (I’m a Fool for You Baby).

  ‘Jump to It’ werd in 1982 haar eerste grote hit sinds 1974.

  ‘Freeway of Love’ was de eerste single van het album ‘Who’s Zoomin’ Who?, en werd één van de grootste hits van 1985 in de Verenigde Staten.

  In 1986 nam Franklin een cover van de Rolling Stones-song ‘Jumpin’ Jack Flash’ op voor de gelijknamige film met Whoopi Goldberg. Rolling Stones Keith Richard en Ronnie Wood speelden gitaar voor deze versie.

  In 1987 nam Franklin het duet ‘I Knew You Were Waiting’ op met George Michael, naar eigen zeggen “één van de grootste fans” van de 'Queen of Soul’.

  In 1998 verving Franklin operazanger Luciano Pavarotti op de Grammy’s, nadat de Italiaan forfait moest geven met keelproblemen. De National Academy of Recording Arts and Sciences noemde haar versie van Nessun dorma later “de beste last-minute invalbeurt in de geschiedenis van de Grammy’s”.

  ‘Who’s Zoomin’ Who’

  ‘Chain of Fools’

  ‘Until You Come Back to Me’

  ‘Something He Can Feel’

  Het turbulente leven van Aretha Franklin: ze werd moeder op haar 12de en verloor de ene na de andere geliefde

  Het turbulente leven van Aretha Franklin: ze werd moeder op haar 12de en verloor de ene na de andere geliefde


  De Queen of Soul zal nooit meer zingen. Na een leven vol diepe dalen - echtscheidingen, overlijdens, gewichtsproblemen - en hoge toppen heeft Aretha Franklin (76) de strijd tegen een slepende ziekte verloren. Je hebt een rugzakje vol miserie nodig om een...

  De Queen of Soul zal nooit meer zingen. Na een leven vol diepe dalen - echtscheidingen, overlijdens, gewichtsproblemen - en hoge toppen heeft Aretha Franklin (76) de strijd tegen een slepende ziekte verloren. Je hebt een rugzakje vol miserie nodig om een groot artiest te worden, hoor je in muziekmiddens wel eens zeggen. In het geval van Aretha Franklin, geboren in Memphis op 25 maart 1942, mag je dat gerust een kruiwagen noemen.

  Al op haar twaalfde werd de kleine Aretha voor het eerst moeder, twee jaar later gevolgd door een tweede. Haar zoons, Clarence en Edward, kregen haar achternaam omdat de papa’s, jongens die ze kende van school, haar in de steek hadden gelaten. Haar zonen werden vooral opgevoed door haar oma Rachel en zus Erma, omdat Aretha grootse plannen had. Het zal geen verrassing zijn dat die rond muziek draaiden.

  Van de kerk naar de hitlijsten

  In papa’s kerk begon ze al op haar achtste te zingen. Aanvankelijk maakte ze deel uit van het gospelkoor, naar het voorbeeld van haar zingende moeder, maar als tiener liet ze Memphis achter en reisde ze met haar vader en diens gospelkaravaan heel de VS rond. Overal verbaasde ze de gelovigen met haar fabelachtige stem. Een platencontract krijgen was dan ook een makkie: eerst bij Columbia Records, met matig succes, maar toen ze in 1967 haar handtekening zette bij Atlantic Records, veroverde Aretha in geen tijd de wereld.

  De carrière die de warme en uiterst sympathieke Aretha Franklin uitbouwde, is voer voor superlatieven. Succesvoller dan haar maken ze artiesten amper. Ze won 20 Grammy Awards en was de jongste artieste ooit die de Kennedy Center Honor-prijs kreeg. Als eerste vrouw belandde ze in de Rock & Roll Hall of Fame, ze zong op de begrafenis van Martin Luther King en zijn muze Mahalia Jackson en verkocht wereldwijd meer dan 75 miljoen platen. Haar wonderbaarlijke stem bracht zwarte muziek from the church to the charts: van de kerk naar de hitlijsten. Geen vrouw stond langer in die hitlijsten dan zij. Think, Respect, I say a little prayer: het zijn maar enkele van haar tijdloze klassiekers.

  Eind jaren 60 veroverde ze de bijnaam die de rest van haar leven zou blijven plakken: de Queen of Soul. Whitney Houston was haar grootste fan - “Ik kan niet beschrijven waarom, haar muziek en stem raken me gewoon zo diep”, zei ze er ooit over - en ook andere sterren omschreven haar als royalty in de muziekwereld.

  Kanker

  Wie dacht dat het Aretha naast het succes in de muziek ook privé voor de wind ging, heeft het verkeerd. Ze kende een bijzonder turbulent leven. Naast de twee kinderen die ze als jonge tiener al kreeg, beviel ze nog van twee zonen van wiens vader ze al na enkele jaren scheidde. Vooral haar korte huwelijk met de agressieve Theodore White - van 1961 tot 1968 - liet littekens na in de ziel van de zangeres.

  Het waren niet de eerste littekens. Toen haar moeder overleed toen ze pas zes werd, moest Aretha door het leven zonder rolmodel. Ze verloor in 1989 ook haar broer Cecil, die haar manager was, aan longkanker. Haar zus Carolyn stierf een jaar later aan borstkanker en zus Erma in 2002 aan keelkanker. Twee maanden later stierf ook haar halfbroer Vaughn. Het moeilijkst had ze het, zo zei ze in veel interviews, met de dood van haar vader. Die werd thuis in Detroit neergeschoten in 1979, terwijl zijn dochter aan het optreden was in Las Vegas. Een geval van zinloos geweld, dat nooit helemaal opgehelderd werd. De man belandde in een coma en mocht even later weer naar huis, maar had de klok rond verzorging nodig. Aretha verhuisde in 1982 terug naar Detroit om voor hem te zorgen, maar in 1984 staakte hij zijn strijd en overleed hij.

  Overgewicht

  Zelf bleef Aretha ook niet gespaard van gezondheidsproblemen. Ze sukkelde heel haar leven met overgewicht. In 1974 volgde ze wel een crashdieet en verloor ze op geen tijd 18 kilogram, maar dat kwam er allemaal even snel weer bij. Het werd een rode draad door haar leven: ze verloor vaak wat gewicht, maar begon dan weer veel te eten en verdikte weer. Aretha was een kettingroker, die nadat ze van de dokter moest stoppen ook even alcoholverslaafd werd.

  De vele kankergevallen in het gezin van de Queen of Soul maakten haar naar eigen zeggen bang, en het kwam dan ook niet echt als een verrassing toen in 2010 een tumor werd vastgesteld. Die werd operatief weggehaald, waardoor ze volgens haar dokter nog zeker 15 tot 20 jaar langer zou leven. Maar de jongste jaren ging het merkbaar achteruit. De zangeres - die vliegangst had en daardoor amper in Europa aan het werk te zien was - annuleerde meer en meer optredens om medische redenen.

  De strijd tegen haar frêle gezondheid heeft ze uiteindelijk verloren, in de omstandigheden die ze het liefst gewild zou hebben. Haar nog resterende familie zat rond haar ziekenbed, bevriende sterren als Stevie Wonder en Missy Elliott kwamen op bezoek en wereldwijd kwamen er steunbetuigingen van fans en van bewonderaars, zoals wereldster Beyoncé. Allemaal hadden ze dezelfde boodschap: Aretha zal nooit vergeten worden.

  “Niet alleen een briljante zangeres.” Hollywood reageert op overlijden Aretha Franklin

  “Niet alleen een briljante zangeres.” Hollywood reageert op overlijden Aretha Franklin


  Aretha Franklin was al dagen ziek en haar familie heeft die tijd benut om afscheid te nemen van de bekende zangeres. Op sociale media rouwen nu ook haar collega’s en bekende bewonderaars mee. “Ze was niet alleen een briljante zangeres, ook haar inzet...

  Aretha Franklin was al dagen ziek en haar familie heeft die tijd benut om afscheid te nemen van de bekende zangeres. Op sociale media rouwen nu ook haar collega’s en bekende bewonderaars mee. “Ze was niet alleen een briljante zangeres, ook haar inzet voor mensenrechten is onuitwisbaar.”

  Hugh Jackman deelt hoe hij zijn optreden op de Tony Awards als een van de hoogtepunten uit zijn carrière beschouwt. Barbra Streisand laat weten dat het “moeilijk is me een wereld in te beelden zonder haar” en Lenny Kravitz gaat nog verder: “De Queen of Soul heeft deze aarde verlaten om op haar troon te gaan zitten in de hemel.”

  The Queen of Soul has left this earth to sit on her throne in heaven. How blessed we were to hear the best that God had to offer in her voice. RESPECT!
  : Mark Seliger pic.twitter.com/v9OxtyrZ74

  — Lenny Kravitz (@LennyKravitz) August 16, 2018

  Today we have lost one of the greatest. She will always be remembered and admired. Aretha Franklin, rest in peace. We love you.

  — Ricky Martin (@ricky_martin) August 16, 2018

  Mourning the loss today of @ArethaFranklin who shared her spirit and talent with the world. She deserves not only our RESPECT but also our lasting gratitude for opening our eyes, ears and hearts. Rest in eternal peace, my friend.

  — Hillary Clinton (@HillaryClinton) August 16, 2018

  De huidige Amerikaanse president Donald Trump en zijn voorganger Barack Obama hebben donderdag allebei eer betuigd aan de overleden Amerikaanse soulzangeres Aretha Franklin. De “queen of soul”, bekend van nummers als “Think”, “Respect” en “I say a little prayer”, stierf donderdag op 76-jarige leeftijd.

  Trump noemde Aretha Franklin “een geweldige vrouw. De alom geprezen stem van de soulzangeres werd door Trump op Twitter ook omschreven als “een wonderbaarlijk geschenk van God”. “Ze zal gemist worden”, liet de huidige president nog weten.

  Ook Barack Obama, de vorige president van de VS, en zijn vrouw Michelle hadden woorden van lof voor Aretha Franklin. “In haar stem konden we onze geschiedenis voelen, in al haar volledigheid en met al haar nuances: onze macht en onze pijn, onze duisternis en ons licht, onze zoektocht naar verlossing en ons zuur verdiend respect”, schrijft het koppel in een mededeling. “Ze hielp om ons meer verbonden, hoopvoller en humaner te voelen. En soms hielp ze om gewoon al de rest te vergeten, en te dansen.”

  Aretha Franklin had in 2009 nog opgetreden bij de eerste inauguratie van Barack Obama als Amerikaans president.

  Salute to the Queen. The greatest vocalist I've ever known. #Aretha

  — John Legend (@johnlegend) August 16, 2018

  Goodbye Ms. Aretha. You were my idol. The greatest singer of all time. Every note you sang was pure and authentic and pierced our hearts with joy and pain and life.

  — Idina Menzel (@idinamenzel) August 16, 2018

  This photo was taken in 2012 when Aretha & I performed at a tribute celebration for our friend Marvin Hamlisch. It’s difficult to conceive of a world without her. Not only was she a uniquely brilliant singer,but her commitment to civil rights made an indelible impact on the world pic.twitter.com/Px9zVB90MM

  — Barbra Streisand (@BarbraStreisand) August 16, 2018

  Lady Soul. The first woman inducted into the Rock & Roll Hall of Fame, Aretha Franklin was an artist of passion, sophistication and command, whose recordings remain anthems that defined soul music. Long live the Queen. pic.twitter.com/3gJDuV2KF4

  — Rock Hall (@rockhall) August 16, 2018

  One of the highlights of my career was singing with #ArethaFranklin at The Tony Awards. It was an out of body experience for me. One of greatest singers of all time. You will be missed by all. https://t.co/L8dIIhyR9Y

  — Hugh Jackman (@RealHughJackman) August 16, 2018

  Let’s all take a moment to give thanks for the beautiful life of Aretha Franklin, the Queen of our souls, who inspired us all for many many years. She will be missed but the memory of her greatness as a musician and a fine human being will live with us forever. Love Paul pic.twitter.com/jW4Gpwfdts

  — Paul McCartney (@PaulMcCartney) August 16, 2018

  Elton John bracht een lange ode aan Franklin op Twitter.

  I was fortunate enough to spend time with her and witness her last performance – a benefit for @ejaf at St John The Divine Cathedral. She was obviously unwell, and I wasn’t sure she could perform. But Aretha did and she raised the roof.

  — Elton John (@eltonofficial) August 16, 2018

  The whole world will miss her but will always rejoice in her remarkable legacy. The Queen is dead. Long live the Queen. #RIPArethaFranklin

  Elton xx

  — Elton John (@eltonofficial) August 16, 2018
  Het begon als een grap, maar dat is het al lang niet meer: Thunderpussy rockt Pukkelpop aan flarden

  Het begon als een grap, maar dat is het al lang niet meer: Thunderpussy rockt Pukkelpop aan flarden


  Vier vrouwen in een strak glitterpakje: we wisten niet wat we zagen toen we de Marquee van Pukkelpop binnenwandelden. Het paradijs, zeker toen de Amerikaanse dames van Thunderpussy ook nog hun instrumenten bovenhaalden en de tent aan flarden speelden....

  Vier vrouwen in een strak glitterpakje: we wisten niet wat we zagen toen we de Marquee van Pukkelpop binnenwandelden. Het paradijs, zeker toen de Amerikaanse dames van Thunderpussy ook nog hun instrumenten bovenhaalden en de tent aan flarden speelden. Wat een concert.

  Intrigerend was het wel, de naam ‘Thunderpussy’ op de line-up van Pukkelpop. “Ik ga even een kijkje nemen”, zei ik tegen mijn collega’s en een uur later kwam ik zwetend het persdorp weer binnen. De hitte in Kiewit speelde daar zeker een rol in, maar in de Marquee leek het even daarvoor wel 40 graden. Met dank aan de vier dames uit Seattle.

  Molly Sides, Whitney Petty, Leah Julius en Ruby Dunphy heten ze, met een voorliefde voor vettige gitaren, glamrock, soul en blues en gezegend met een knap snoetje en talent genoeg om een tent helemaal aan flarden te spelen. Dat bewezen ze op Pukkelpop vanaf de eerste noot. Sides kronkelde als een sensueel slangenmens over het podium, Julius toverde de ene ruige riff na de andere uit haar gitaar en zwierde vervaarlijk met haar lange haren, Dunphy mepte haar drumstel de vernieling in en Petty deed alle mannenharten sneller slaan door haar spannende glittertopje al snel in te wisselen voor een even blinkende bh. Dat ze haar basgitaar uitstekend deed klinken, was iedereen dan al vergeten, maar wat deed ze ook dat goed.

  “Pukkelpop, het is hier zo warm. Voelen jullie je ook zo zweterig? En plakkerig?”, vroeg Sides met een ondeugende glimlach op haar gezicht. Want ondeugend, dat is wat Thunderpussy altijd al wilde zijn. Een rockend cliché en een grap. “We zien wel hoe lang het duurt”, zeiden ze in hun eerste interviews. Intussen zijn we vier jaar verder en is de band zo goed geworden dat je niet langer van een grap kan spreken. Wel integendeel: het publiek kirde van de pret en gaf de band een welverdiend applaus. De grap is voorbij, maar het lachen is de Amerikanen niet ontgaan. En voor wie het zich afvraagt: een thunderpussy is slang voor een vaginale scheet. Zo weet u dat ook weer.

  Een stervende J.Lo en de hit die niemand wilde

  Een stervende J.Lo en de hit die niemand wilde


  Worstel je met het feit dat je de kinderen niet streng genoeg opvoedt? Sus je dan vanavond met Telefacts Zomer om 22.15 uur op VTM. Die brengt het portret van drie Britse families die hun kinderen opvoeden zonder regels. Voor wie zijn kroost wel onder de...

  Worstel je met het feit dat je de kinderen niet streng genoeg opvoedt? Sus je dan vanavond met Telefacts Zomer om 22.15 uur op VTM. Die brengt het portret van drie Britse families die hun kinderen opvoeden zonder regels. Voor wie zijn kroost wel onder de knoet heeft, hebben we deze vier tips. En niemand die van ‘Marina’ moest weten Ongelooflijk maar waar: in 1958 was niet één platenmaatschappij geïnteresseerd in het liedje Marina. Rocco Granata (79) schreef het nummer toen hij twintig was, al was het wel een beetje haastwerk: Granata had in een studio met zijn quintet het singeltje Manuela opgenomen en omdat een single nu eenmaal twee kanten telt, moest hij ook een tweede liedje inzingen. Dat werd Marina, waarvan hij de tekst ter plaatse afwerkte. Driehonderd plaatjes werden er geperst, die de zanger zelf in de cafés ging slijten. De rest is geschiedenis: van Marina werden op één jaar tijd meer dan één miljoen stuks verkocht. Die film van Stijn Coninx uit 2013 over een van onze meest succesvolle zangers, met Matteo Simoni in de hoofdrol? Die kwam niks te vroeg. Marina Eén 22.20 uur Deze James Bond hield het op twee Nee, een onverdeeld succes kun je de casting van Timothy Dalton als geheim agent James Bond niet noemen: twee films en hup, daar ging Timothy Dalton. En toch: heel wat kenners beschouwen License to Kill uit 1989 als een van de betere Bond films, omdat het een donkere, cynische film is die heel dicht in de buurt komt van de boeken van Ian Fleming. Bovendien deed Dalton de meeste stunts zelf, wat hem geloofwaardiger maakte. Eerste keuze was Dalton trouwens niet: eigenlijk wilde de filmstudio Pierce Brosnan om Roger Moore op te volgen, maar die hing contractueel vast aan de populaire tv-serie Remington Steele. Nog straffer: na twee Bond films gaf Dalton er de brui aan, maar in 1995 werd hij gevraagd om Goldeneye te maken. Dalton weigerde, omdat de producent hem na Goldeneye nog vier Bond films wou laten maken. James Bond spelen met een looprek: daar had Dalton geen zin in. Wie stond er klaar om hem op te volgen? Juist: Pierce Brosnan. License to Kill Caz 20.40 uur Grootse cinema op z’n Italiaans Op een happy ending hoeft u niet te rekening in dit tragische meesterwerk van tovenaar Luchino Visconti: u voelt de bui al hangen bij het verhaal van een weduwe die na de dood van haar man verplicht wordt van het platteland op Sicilië naar de grootstad Milaan te verhuizen in de hoop dat haar oudste zoon haar vier andere zoons aan werk kan helpen. Simone wordt bokser en valt voor de charmes van Nadia (Annie Girardot), een prostituee. De ellende begint wanneer Nadia hem afwijst en voor zijn broer Rocco (Alain Delon) kiest. De regisseur vertelt zijn verhaal in vijf hoofdstukken -verwijzend naar de vijf broers- en maakt er onder begeleiding van de meeslepende muziek een meeslepend drama van dat tegelijk inzoomt op de interne ruzies van een gezin en veel breder de armoede van heel wat Italianen in de jaren zestig schetst. Rocco e i suoi fratelli Canvas 21.50 uur Ben Affleck weet het zelf ook niet meer In het begin van de film op het kraambed sterven: dat mag Jennifer Lopez doen in deze melige, maar tegelijk ook schattige film uit 2004 waarin Ben Affleck zijn succesvolle job plots moet zien te combineren met de zorg voor zijn dochter. Na een paar rondjes lopen als een kip zonder kop, besluit de weduwnaar tijdelijk bij zijn vader te gaan wonen. In de rol van die vader: George Carlin, een van de grappigste en tegelijk meest maatschappijkritische komieken die Amerika ooit gekend heeft. Carlin overleed in 2008 nadat zijn al heel erg wankele hart er de brui aan gaf. Wie hem wil zien razen: YouTube is het enige logische adres. Jersey Girl Vijf 20.35 uur Netflix en co

  Nog niets gevonden waar je zin in hebt? Dan kan onze bingewatcher de serie Insecure aanbevelen, die je sinds deze week in het Play More-aanbod vindt.

  ‘Insecure’ is de ‘Sex and the City’ voor de volgende generatie: een HBO-serie over relaties met realistische seks, en niemand heeft een onbetaalbaar appartement in New York, niemand draagt peperdure kleren en er zijn ook niet-blanke personages. Issa Rae kreeg na het succes van haar webserie ‘Awkward Black Girl’ de kans om haar unieke stem naar een eigen comedyserie te vertalen, en het bracht haar talloze prijzen én twee Golden Globe-nominaties op. ‘Insecure’, waarin ze zelf meespeelt als ‘Issa’, focust op late twintigers en jonge dertigers die baden in de besluiteloosheid. De serie is intussen al aan een derde worp toe, en Telenet neemt ze live met de Verenigde Staten in haar aanbod op. Binge in tussentijd gerust de eerste twee seizoenen.

  Insecure (S3) Telenet Play More Vanaf 13 augustus ook nieuw

  Ballers, seizoen 4, vanaf 13 augustus op Telenet Play More
  HBO-productie waarin de pratende spierbal Dwayne ‘The Rock’ Johnson een gepensioneerde topbasketter vertolkt die manager wordt van NFL-spelers. Telenet heeft in de nacht van 12 op 13 augustus de eerste aflevering van het vierde seizoen gelost, tegelijk met de Verenigde Staten.

  Pukkelpop goes classic: klassiek orkest opent festivaltent

  Pukkelpop goes classic: klassiek orkest opent festivaltent


  Of hij geen zin had om een klassiek concert te komen geven op Pukkelpop, had organisator Chokri Mahassine hem gevraagd. Glunderen deed Jef Neve dan ook toen hij donderdagmiddag het podium van de vernieuwde Marquee opstapte om de tent te openen. Samen met...

  Of hij geen zin had om een klassiek concert te komen geven op Pukkelpop, had organisator Chokri Mahassine hem gevraagd. Glunderen deed Jef Neve dan ook toen hij donderdagmiddag het podium van de vernieuwde Marquee opstapte om de tent te openen. Samen met 24 klassiek geschoolde muzikanten, uit verschillende orkesten en voor de gelegenheid The Marquee Orchestra gedoopt, bracht hij er eigenzinnige versies van bekende en minder bekende werken uit de klassieke muziek. De Vier Seizoenen van Vivaldi bijvoorbeeld, met een glansrol voor de solist op viool. Het is eens wat anders.

  Biopic over Silvio Berlusconi in première op Film Fest Gent

  Biopic over Silvio Berlusconi in première op Film Fest Gent


  De biografische film ‘Loro’, over de voormalige Italiaanse premier Silvio Berlusconi, gaat in Belgische première op Film Fest Gent. Dat meldt het festival. Ook de eerste Engelstalige film van de Franse regisseur Jacques Audiard, ‘The Sisters...

  De biografische film ‘Loro’, over de voormalige Italiaanse premier Silvio Berlusconi, gaat in Belgische première op Film Fest Gent. Dat meldt het festival. Ook de eerste Engelstalige film van de Franse regisseur Jacques Audiard, ‘The Sisters Brothers’, staat op de affiche van de 45ste editie.

  ‘Loro’ is een tweedelige biografie van regisseur Paolo Sorrentino (‘La grande bellezza’) over de zakenlui en getrouwen door wie de schatrijke politicus zich liet omringen toen hij in 2009 voor de derde keer premier van Italië werd. De film kende in Italië geen opvallend commercieel succes maar bleef evenmin onbesproken. Berlusconi kwam, onder meer, in opspraak door de befaamde ‘Bunga Bunga’-seksfeestjes. Hij mocht zich lange tijd, ook bij de laatste parlementsverkiezingen, geen kandidaat stellen. De oud-premier stelde zijn villa’s open voor de filmopnames. Voor het internationale publiek is een aangepaste versie gemonteerd die op het Gentse filmfestival wordt getoond.

  Nog op de affiche: de eigenzinnige western ‘The Sisters Brothers’, de eerste Engelstalige film van Jacques Audiard, met acteurs als Jake Gyllenhaal, Joaquin Phoenix en John C. Reilly.

  Casey Affleck en Robert Redford zijn te zien in ‘The Old Man and the Gun’ van indie-regisseur David Lowery. De film is een misdaadkomedie over een crimineel die veelvuldig uit gevangenissen weet te ontsnappen en aan een rooftocht begint.

  Net als vorig jaar geeft het filmfestival aandacht aan de vluchtelingenproblematiek, die door regisseur Christian Petzold in ‘Transit’ wordt aangeraakt. ‘Coureur’ van oud-wielrenner Kenneth Mercken zal zijn wereldpremière beleven op de slotavond van Explore Zone, de jeugdcompetitie van het festival.

  Het filmfestival opent op 9 oktober met ‘Girl’ van regisseur Lukas Dhont.

  Nieuwe fictie, publiekslievelingen en Vlaamse klassiekers: dit heeft Één dit najaar voor u in petto

  Nieuwe fictie, publiekslievelingen en Vlaamse klassiekers: dit heeft Één dit najaar voor u in petto


  Vandaag maakt Eén de volledige programmatie van het najaar bekend. Het nieuwe televisieseizoen gaat in september van start en bij de openbare omroep brengt dat heel wat nieuwe programma’s met zich mee. Fictie van eigen bodem en human interest staan...

  Vandaag maakt Eén de volledige programmatie van het najaar bekend. Het nieuwe televisieseizoen gaat in september van start en bij de openbare omroep brengt dat heel wat nieuwe programma’s met zich mee. Fictie van eigen bodem en human interest staan centraal, maar ook enkele publiekslievelingen keren - een frisse wind later - terug naar het scherm. Voor wie er ook maar even aan durfde twijfelen, de Vlaamse klassiekers staan opnieuw dagelijks op post. Een handig overzicht:

  (VER)NIEUWDE FICTIE

  In de gloednieuwe, langverwachte fictiereeks Over water krijgt de voormalige tv-ster John Beckers van zijn vrouw een allerlaatste kans om zijn leven weer op de rails te krijgen. Hij gaat aan de slag in de haven bij het familiale expeditiebedrijf van zijn schoonvader. Maar daar komt hij al snel in het circuit terecht van de gevaarlijkste en lucratiefste handel aan de dokken: cocaïne…

  Een brandend actueel thema, denk maar aan de drugsoorlog die in Antwerpen woedt, in een tiendelige dramareeks gegoten door Tom Lenaerts en Paul Baeten Gronda. De doorleefde personages worden vertolkt door topacteurs als Tom Dewispelaere, Tom Van Dyck, Natali Broods, Ruth Becquart, Kevin Janssens en Jeroen Perceval.

  ‘Over Water’ later dit najaar op Eén.

  Koen De Bouw is opnieuw van de partij als hoofdrolspeler in het derde seizoen van Professor T. De briljante - en soms ook irritante - professor werkt als consultant voor de politie maar komt zelf in de problemen nadat hij een hoofdinspecteur heeft neergeschoten.

  ‘Professor T.’ vanaf 9 september elke zondag om 21.20 uur op Eén.

  Prille liefde en enthousiaste dates in het tweede seizoen van het tragikomische Zie mij graag. Anna (Alejandra Theus) stort zich voluit op de kunst van het daten, terwijl Ben (Stan Van Samang) haar absoluut terug wil. Een relaas van het alledaagse leven inclusief relationele problemen.

  ‘Zie mij graag’ later dit najaar op Eén.

  Vrijdagavond is voorbehouden aan enkele premières van internationale fictiereeksen, zoals het langverwachte twintigste seizoen van de detectivereeks Midsomer murders, Versailles, Vanity fair en The witness for the prosecution. Zaterdagavond wordt filmavond met onder meer Mission impossible III, Still Alice en Kate & Leopold.

  REPORTAGE EN HUMAN INTEREST

  Dat Eén dit najaar fors inzet op reportages en human interest blijkt uit een hele resem nieuwe programma’s en seizoenen waar de focus ligt op straffe, menselijke verhalen. Vertrouwde en nieuwe gezichten nemen de kijker mee naar de verste uithoeken, maar evengoed naar het (zieken)huis om de hoek.

  • In de nieuwe human interestreeks Zelfde deur, 20 jaar later gaat Martin Heylen twee decennia na zijn succesrubriek ‘De lijn’ in Man bijt hond op zoek naar dezelfde mensen van toen, zonder te weten wat er met hen in die 20 jaar gebeurd is. Wat doet het leven met een mens en wat doet een mens met het leven?

  ‘Zelfde deur, 20 jaar later’: vanaf 6 september elke donderdag om 20.40 uur op Eén.

  • De nieuwe reeks Kinderziekenhuis 24/7 brengt moedige verhalen van 26 kinderen in het Prinses Elisabeth Kinderziekenhuis in Gent. Ze worden gevolgd van intensieve zorgen tot operatiezaal, van revalidatie tot hun terugkeer naar huis.

  ‘Kinderziekenhuis 24/7’: vanaf 3 september elke maandag om 20.40 uur op Eén.

  • In Last days reist fotografe Lieve Blancquaert de wereld rond om de laatste fase van ons leven in beeld te brengen. Hoe we omgaan met ouder worden en de dood verschilt wereldwijd enorm. De reeks is, na Birth Day en Wedding Day, opnieuw een ode aan het leven.

  ‘Last days’ vanaf 4 september elke dinsdag om 20.40 uur op Eén.

  De veiligheid van het land is een nieuwe reeks die een exclusieve blik achter de schermen van het Crisiscentrum van de FOD Binnenlandse Zaken geeft. We zien hoe beleidsmakers, overheden en operationele diensten ervoor proberen zorgen dat iedereen zich veilig kan voelen.

  ‘De veiligheid van het land’: later dit najaar op Eén.

  TERUG VAN WEGGEWEEST

  Publiekslieveling Tom Waes keert terug met een nieuw seizoen van Reizen Waes, met één belangrijke wijziging: deze keer blijft hij binnen de grenzen van het Europese continent. Tom wil tonen dat je niet naar de andere kant van de wereld hoeft te reizen om je te laten verrassen. Passeren onder meer de revue: een bijzonder Spaans dorp, een eiland in de Ierse Zee en Azerbeidzjan.

  ‘Reizen Waes’: Europa: later dit najaar op Eén.

  De start van het nieuwe schooljaar betekent ook de terugkeer van De klas op Eén. Elke aflevering krijgt een klas zestienjarigen een ongewone les van een onverwachte leraar, zoals Karolien Debecker, Dina Tersago, Adil El Arbi en Wim Lybaert. Het programma tracht een blik te geven op de leefwereld van de nieuwe generatie.

  ‘De klas’: vanaf 5 september elke woensdag om 20.40 uur op Eén.

  Op een rustig Zuid-Afrikaans wijndomein ontvangt Eric Goens in een nieuw seizoen van Die huis onder andere acteur Stefaan Degand, politica Zuhal Demir, kok Piet Huysentruyt en acteur Filip Peeters, met onverwachte verhalen, mooie onthullingen en boeiende gesprekken tot gevolg.

  ‘Die huis’: later dit najaar op Eén.

  Op 11 november blikt Eén terug op een eeuw lang Wapenstilstand in de live marathonuitzending Nooit meer ten oorlog vanop de Grote Markt in Ieper. Karl Vannieuwkerke ontvangt in de studio nationale en internationale gasten die een link hebben met de Eerste Wereldoorlog, Goedele Wachters is vliegende reporter van dienst en Arnout Hauben luistert langs de frontlijn naar het oorlogsverhaal van kleine en grote artiesten.

  ‘Nooit meer ten oorlog’: op zondag 11 november van 10.00 tot 18.00 uur op Eén.

  In een speciale reeks van Buurman, wat doet u nu? gaat Cath Luyten langs bij zes Vlaamse en Nederlandse iconen die elk op hun manier mee de muziekgeschiedenis van de Lage Landen kleurden, zoals Willeke Alberti, Guido Belcanto en Xander de Buisonjé.

  ‘Buurman, wat doet u nu?’: vanaf 3 september elke maandag om 21.30 uur op Eén.

  LACHEN

  In het nieuwe seizoen van Weg zijn wij gaan drie bekende Vlamingen de uitdaging aan: samen een gezellig weekendje weg dichtbij huis organiseren. Onder andere Kristel Verbeke, Thomas Smith, Evi Van Acker, Maarten Vangramberen, Hilde De Baerdemaeker, Vanya Wellens, Goedele Wachters, Lieve Blancquaert en Guy Swinnen, laten zich verrassen.

  ‘Weg zijn wij’: vanaf 8 september elke zaterdag om 20.10 uur op Eén.

  De zondagavondquiz Kalmte kan u redden keert dit najaar terug op Eén. Tom Lenaerts gaat op zoek naar quizzers die niet alleen veel weten, maar die ook nog eens hun gierende zenuwen onder controle kunnen houden. Slechts één wet geldt: hoe groot je kennis ook is, enkel kalmte kan je redden.

  ‘Kalmte kan u redden’: vanaf 9 september elke zondag om 20.30 uur op Eén.

  (VLAAMSE) KLASSIEKERS

  Eind juni zagen meer dan 1.500.000 Vlamingen in de seizoensfinale van Thuis met verbazing hoe Waldek na zijn auto-ongeluk haast roerloos in de brandende wagen bleef zitten, totaal van de wereld door de bekentenis van Mayra. Raken ze op tijd uit de auto? Kan hij hun dochter of Mayra redden?

  ‘Thuis’ vanaf 3 september van maandag tot vrijdag.

  Ook Jeroen Meus keert terug naar zijn vertrouwde keuken in Leuven en zorgt voor dagelijkse culinaire inspiratie in Dagelijkse kost. Ben Crabbé staat dan weer klaar met een nieuw seizoen van - u raadt het al - Blokken, het vijfentwintigste intussen. Iedereen beroemd trakteert de kijker op enkele nieuwe rubrieken en Lieven Van Gils staat ’s avonds op post met Van Gils & gasten.

  LEES OOK. Strijd om kijkcijfers start vroeger dan ooit: nieuw seizoen ‘De Rechtbank’ is al binnen twee weken te zien op Vier

  ‘Barbie’ vertrokken naar Schotse afkickkliniek

  ‘Barbie’ vertrokken naar Schotse afkickkliniek


  Samantha de Jong, bij ons vooral bekend als Barbie uit de iconische tv-reeks ‘Oh Oh Cherso’, is vertrokken naar een Schotse afkickkliniek. De realityster zal er een maandenlange therapie ondergaan.Het was nog spannend of Samantha de Jong inderdaad...

  Samantha de Jong, bij ons vooral bekend als Barbie uit de iconische tv-reeks ‘Oh Oh Cherso’, is vertrokken naar een Schotse afkickkliniek. De realityster zal er een maandenlange therapie ondergaan.

  Het was nog spannend of Samantha de Jong inderdaad haar koffer zou pakken en naar Schotland zou vertrekken, waar de Haagse een lang en zwaar afkicktraject wacht. Maar zonder mediabelangstelling en ook zonder daarvan zelf foto’s te plaatsen, stapte ‘Barbie’ toch op het vliegtuig. Eenmaal in de kliniek Castle Craig aangekomen, zal worden vastgesteld hoe ernstig het precies met de Haagse gesteld is.

  Ze zal uiteindelijk zestien weken in Castle Craig verblijven. “Zonder drank, zonder drugs en rare dingen. Zoals zelfmoordpogingen, daar ben ik nou ook wel een beetje klaar mee”, klonk het vorige week bij Shownieuws. Daarna hoopt ze verder te kunnen met haar leven.”

  Wie vragen heeft over zelfdoding, kan anoniem contact opnemen met de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be.

  Deze kandidate van ‘Expeditie Robinson’ is een wel heel taaie tante

  Deze kandidate van ‘Expeditie Robinson’ is een wel heel taaie tante


  Een wel heel bijzondere kandidate bij ‘Expeditie Robinson’. Haar naam? Lesley Dada. Geen katje om zonder handschoenen aan te pakken. Ze is 35 jaar oud, tweevoudig wereldkampioen thaiboksen en ze diende veertien jaar in het leger bij de infanterie. Ze...

  Een wel heel bijzondere kandidate bij ‘Expeditie Robinson’. Haar naam? Lesley Dada. Geen katje om zonder handschoenen aan te pakken. Ze is 35 jaar oud, tweevoudig wereldkampioen thaiboksen en ze diende veertien jaar in het leger bij de infanterie. Ze werd onder meer uitgezonden naar Kosovo en Afghanistan.

  Nu is Lesley personal trainer, ook van Bekende Vlamingen. Ze hielp onder anderen zangeres Linda Mertens van Milk Inc, Sean Dhondt, Belle Perez en Sylvy De Bie aan een strak lijf en goeie conditie.

  Zelfs inbrekers zijn niet tegen Lesley opgewassen. Drie jaar geleden wou een 29-jarige man inbreken in haar fitnesszaak maar hij werd betrapt door Lesley en haar vriend. Ze overmeesterden de inbreker en dat bleef de inbreker bij. “Ze hebben mij zwaar toegetakeld en in een houdgreep vastgenomen”, klaagde hij op zijn proces.

  Naast Lesley doet ook een voormalig finaliste van Miss België mee: Chloë Evangelista (29). “Dit is het zwaarste wat ik ooit deed”, aldus Evangelista. Andere kandidaten: Arnaude (39), een gelukkig gescheiden politieagente en mama van een zoontje van zes; communicatiemedewerker en wereldreiziger Anton (27) en yoga -en danslerares Annick (27) die houdt van stilte, meditatie en valschermspringen.

  De andere twaalf kandidaten worden later bekendgemaakt. Het programma is begin september op Vier te zien.

  Kürt Rogiers stopt met ‘The Voice Kids’: dit is zijn opvolger

  Kürt Rogiers stopt met ‘The Voice Kids’: dit is zijn opvolger


  Slecht nieuws voor de fans van Kürt Rogiers: hij geeft de fakkel in The Voice Kids door aan iemand anders. Het goede nieuws is dat zijn opvolger er minstens even goed uitziet en er net zoveel zin in heeft: Sieg De Doncker (29) mag de talentenjacht aan...

  Slecht nieuws voor de fans van Kürt Rogiers: hij geeft de fakkel in The Voice Kids door aan iemand anders. Het goede nieuws is dat zijn opvolger er minstens even goed uitziet en er net zoveel zin in heeft: Sieg De Doncker (29) mag de talentenjacht aan de zijde van An Lemmens presenteren. “Ik wil de grote broer zijn van ál die kinderen.”

  Sieg De Doncker is een man van alle leeftijden. Amper op adem gekomen van zijn wereldreis met Olga Leyers voor het VTM-programma De Wereld Rond met 80-jarigen, wacht er al een nieuw programma met 6- tot 14-jarigen: The Voice Kids. Daarin volgt Sieg De Doncker Kürt Rogiers op als copresentator van An Lemmens; het was Rogiers zelf die vroeg om de fakkel door te geven. Van de 80-jarigen naar de 8-jarigen: het wordt wennen. “Zo’n wereldreis met 80-jarigen ga ik wellicht nooit meer maken, het was uniek. We hebben de reis op hun tempo gemaakt, maar het was toch pittig: acht landen in een maand tijd, ik heb er toch even van moeten uitblazen. Ik hoor de 80-jarigen nog af en toe. Niet via Whatsapp of zo, hen moet je echt wel bellen op hun huistelefoon. Het verschil met 8-jarigen is misschien minder groot dan je denkt: die nemen ook geen blad voor de mond.”

  Gegroeid op Ketnet

  Waarom Sieg De Doncker een goeie keuze is voor The Voice Kids? Twee argumenten: hij is goed met kinderen én weet wat het is om op een podium te staan zingen. Sieg maakt al jaren deel uit van het razend populaire Ketnet-kwartet Helden – goed voor een tv-serie en twee succesvolle films – én haalde in december de finale van Steracteur Sterartiest, een zangwedstrijd voor acteurs. Heel wat kinderen zullen een gat in de lucht springen om hun ‘held’ in The Voice Kids te zien. “Ik herinner me nog de eerste Heldendag in Bokrijk. Daar kwam twaalfduizend man op af, dat was een totale verrassing. We reden met een golfkar rond om iedereen te begroeten. (lacht) Ketnet is een goeie leerschool. Ik kreeg er ook de ruimte om fouten te maken. Die maak ik nog altijd, trouwens. Vergeet niet dat ik maar een eenvoudige leerkracht lichamelijke opvoeding ben die toevallig in de tv-wereld is gerold. Ik was net afgestudeerd toen een vriendin me vroeg of ik wou solliciteren voor Helden: ze hadden er al drie en zochten nog een vierde. Ik denk dat ik opgeteld amper zes maanden heb lesgegeven, wat ik trouwens graag deed. Maar de tv-microbe heeft me wel te pakken. Tv maak je nooit alleen, dat bevalt me. Dat ik van VTM de kans krijg om na de reis met de 80-jarigen dit te doen, is ongelooflijk.”

  Heel beïnvloedbaar

  Sieg geeft toe dat hij een uitdaging niet snel weigert, als hij maar zichzelf kan blijven. Hij stapte in de boksring voor Boxing Stars, werd Belgisch kampioen levend standbeeld voor 1.000 Zonnen. “Je vergeet dat ik zilver won op een wedstrijd blootsvoets waterskiën. (lacht) Man, dat was pijnlijk: ik heb twee weken last gehad van mijn rug. En dat boksen deed ook geen deugd, ik heb soms nog altijd pijnlijke knokkels. Maar ik ben heel beïnvloedbaar om dingen te proberen, ik daag mezelf graag uit. Steracteur Sterartiest was ook zo: ik liep tegen iedereen te toeteren dat ik zou afgaan als een gieter, want ik had écht niks met zingen. Had iemand bij de start van het programma gezegd dat ik derde zou eindigen, dan had ik daar eens goed mee gelachen.”

  Omdat de opnames van The Voice Kids nog moeten starten, kan Sieg nog niet vertellen hoe hij zijn rol gaat aanpakken. “Maar ik ben klaar om de grote broer van al die kinderen te worden. Ik weet wat het is om op een podium te staan, voor die kinderen kan dat best stresserend zijn. Dan wil ik er graag zijn om hen gerust te stellen.”

  The Voice Kids is later dit najaar op VTM te zien.

  Tussen 3 katten, 3 papegaaien en 8 chihuahua’s: zo viert frontman Golden Earring zijn 70e verjaardag

  Tussen 3 katten, 3 papegaaien en 8 chihuahua’s: zo viert frontman Golden Earring zijn 70e verjaardag


  Barry Hay, de frontman van de Nederlandse rockband Golden Earring, wordt donderdag 70. En dat viert “de grootste rockster van Nederland” op een bijzondere manier. Geen interviews over zijn leeftijd, maar tussen zijn drie katten, evenveel papegaaien...

  Barry Hay, de frontman van de Nederlandse rockband Golden Earring, wordt donderdag 70. En dat viert “de grootste rockster van Nederland” op een bijzondere manier. Geen interviews over zijn leeftijd, maar tussen zijn drie katten, evenveel papegaaien en liefst acht chihuahua’s.

  De festiviteiten van de man met de legendarische donkere zonnebril gaan door op Curaçao, het eiland waar hij nu al tien jaar woont met zijn vrouw Sandra en hun jongste dochter Gina. Twee jaar geleden verhuisde het gezin er naar hun droomwoning, waar ook hun katten, papegaaien en chihuahua’s het erg naar hun zin hebben.

  Barry is op zijn 70e nog altijd niet met pensioen, want een paar weken per jaar staat hij nog altijd met Golden Earring op het podium. Na meer dan 50 jaar is de band nog steeds samen in originele bezetting en ademen ze nog steeds nostalgische rock-‘n-roll uit.

  Wie Barry wil feliciteren met z’n verjaardag, kan dat op zaterdag 3 november. Dan staat Golden Earring in de Antwerpse Lotto Arena. Uiteraard komen ‘When The Lady Smiles’, ‘ Radar Love’, Twilight Zone’ en de rest van hun klassiekers die avond uitgebreid aan bod.

  RECENSIE. Onze man ging naar Britney Spears in het Sportpaleis en zag gelijkenissen met ‘Lili en Marleen’

  RECENSIE. Onze man ging naar Britney Spears in het Sportpaleis en zag gelijkenissen met ‘Lili en Marleen’


  Britney Spears heeft niks te zoeken in 2018, en dat is maar goed ook. Een concert van Britney is zoals een heruitzending van Lili en Marleen. De massa komt niet omdat ze zo’n uitzonderlijke zangeres is, maar uit nostalgie naar simpeler tijden. De...

  Britney Spears heeft niks te zoeken in 2018, en dat is maar goed ook. Een concert van Britney is zoals een heruitzending van Lili en Marleen. De massa komt niet omdat ze zo’n uitzonderlijke zangeres is, maar uit nostalgie naar simpeler tijden.

  De Princess of Pop illustreerde het zelf maar al te treffend door de avond voor het concert een theepot met bijhorend suikerpotje te posten op Instagram. Wie heeft zoiets nog?! Britney is geen Ariana Grande of Taylor Swift en dat weet ze maar al te goed. Britney is die ene tante bij wie je altijd mag terugkomen, hoe lang ze ook in Las Vegas gewoond heeft en je niets van haar hoorde.

  Van de huiselijke Instagram-Britney blijft op het podium echter niets over. Britney in de ‘Piece of Me’-tour is weer dezelfde Britney als in haar hoogdagen. Het vrolijke buurmeisje dat op het podium achteloos haar stoute kantje toont in nauwelijks meer dan lingerie. Al is ze ondertussen 36 en een liefhebbende moeder van haar zoontjes. Maar wie zegt dat Britney niet beide kan zijn?

  Zoals het een doorwinterde artieste betaamde, wist Britney haar concert perfect te balanceren: Work Bitch om in de sfeer te komen werd opgevolgd door het opzwepende Womanizer om de eerste acte te eindigen met Piece of Me. Herhaal dat blokje een paar keer, onderbroken door de nodige kledingwissels, en je weet hoe het concert ging: niet baanbrekend origineel, wel exact wat de fans verwachtten. De ultieme ­nostalgietrip.

  Er zijn van die artiesten die je live moet gehoord hebben en er zijn er die je live moet gezien hebben. Britney valt in de tweede categorie. Haar act was strak gechoreografeerd en wij zouden bij sommige bewegingen zelfs niet meer kunnen praten. Dank de popgoden voor playbacken! Maar it’s Britney, b*tch, en wie zijn wij om te klagen over iets banaals als live zingen?

  Toxic, I’m a Slave 4 U, Baby One More Time, alle grote hits passeerden de revue. En hoe makkelijk het ook kon zijn voor La Spears om tijdens haar grootste hits het publiek enkel met haar aanwezigheid te verblijden en voorts achterover te leunen – het doek bewoog nog maar en de menigte werd al wild – wrong ze zich nog steeds in bochten om iedereen waar voor zijn geld te geven. One more time.

  INFO

  Britney Spears, gezien op 15/08 in Sportpaleis Antwerpen

  Brad Pitt haalt slag thuis in vechtscheiding: meer tijd bij zijn kinderen

  Brad Pitt haalt slag thuis in vechtscheiding: meer tijd bij zijn kinderen


  Een definitieve uitspraak in de vete tussen filmsterren Angelina Jolie (43) en Brad Pitt (54) omtrent de voogdij over hun kroost, is er nog niet. Maar Brad Pitt kan de volgende dagen alvast doorbrengen met zijn kinderen. De rechtbank heeft beslist dat...

  Een definitieve uitspraak in de vete tussen filmsterren Angelina Jolie (43) en Brad Pitt (54) omtrent de voogdij over hun kroost, is er nog niet. Maar Brad Pitt kan de volgende dagen alvast doorbrengen met zijn kinderen. De rechtbank heeft beslist dat Pitt tot een evaluerende zitting volgende week recht heeft op veel meer tijd met de kinderen. Het gaat om twaalf uur op vrije dagen, en vier uur op dagen dat hij opdrachten heeft.

  Op 21 augustus zien de twee strijdende ouders elkaar dan terug in de rechtbank om verdere tussentijdse afspraken te maken. Ook wordt dan bekeken hoe de af­gelopen maanden zijn verlopen. Het is reëel dat Angelina Jolie uiteindelijk aan het kortste eind trekt, want de afgelopen maanden deed ze steevast moeilijk inzake toegevingen in de richting van haar ex.

  Relletje onder BV’s: ‘Familie’-acteur Jef De Smedt haalt uit naar Margriet Hermans

  Relletje onder BV’s: ‘Familie’-acteur Jef De Smedt haalt uit naar Margriet Hermans


  “Niet netjes deze commentaar, publiek geeft staande ovatie, ik heb zo genoten, laat het publiek spreken.” Dat zegt Familie-acteur Jef De Smedt op Instagram. Met daarbij nog de veelzeggende ‘hashtags’: #schandalig #jaloezie #uitverkocht...

  “Niet netjes deze commentaar, publiek geeft staande ovatie, ik heb zo genoten, laat het publiek spreken.” Dat zegt Familie-acteur Jef De Smedt op Instagram. Met daarbij nog de veelzeggende ‘hashtags’: #schandalig #jaloezie #uitverkocht #zaligenamiddag. Een sneer naar Margriet Hermans.

  De Smedt vindt het niet kunnen dat de zangeres de revue en zomershow Cruise Nostalgie van onder anderen Jacky Lafon, Koen Crucke en Laura Lynn niet geheel positief recenseert in het weekblad Dag Allemaal. Hermans zei over de show: “Ik heb al beter gezien. Pas op, Jacky is top in haar komische kunsten – amai! – maar ze mag die niet genoeg tonen. De zang is te overheersend, sketches komen te weinig aan bod. De solostukken van Jacky zijn goed. Vooral de sketch bij de tandarts is heel grappig, ook al komt die van Gaston & Leo. Maar bon, dat weten de meeste toeschouwers niet.”

  In oktober staat Hermans zelf op de planken met haar komische zaalshow HD en D in kusttheater ’t Colisée in Blankenberge. En opmerkelijk: ze doet dat samen met Jef De Smedt en Jacky Lafon.

  Lafon liet wel al weten dat ze geschrokken is van Margriets kritiek, maar dat het hun vriendschap niet zal schaden.

  Headliner van vrijdag zegt af voor Pukkelpop

  Headliner van vrijdag zegt af voor Pukkelpop


  Door onvoorziene verplichtingen met de MTV Music Awards moet Travis Scott zijn optreden vrijdag 17 augustus op Pukkelpop afzeggen. De headliner had wel nog een boodschap voor de Belgische fans: “Ik houd van mijn Belgische fans en kijk ernaar uit om...

  Door onvoorziene verplichtingen met de MTV Music Awards moet Travis Scott zijn optreden vrijdag 17 augustus op Pukkelpop afzeggen. De headliner had wel nog een boodschap voor de Belgische fans: “Ik houd van mijn Belgische fans en kijk ernaar uit om voor hen op te treden in de nabije toekomst.”

  Scott wordt vervangen door de Belgische dj Charlotte de Witte. Zij mag de Main Stage afsluiten vrijdag.

  Haar afgelegde parcours tijdens de laatste maanden leest als een roman: debuut in de legendarische Essential Mix van BBC Radio1, een passage bij Boiler Room, de cover van DJ Mag. Ook aan hysterische festivalsites en uitverkochte clubs is er geen gebrek in het palmares van de Witte: afsluiter Main Stage Sonar, hoofdpodium en een eigen KNTXT stage op Tomorrowland, Awakenings, Rock Werchter, Amnesia Ibiza en nu dus twee keer op Pukkelpop.

  Op donderdag in de Boiler Room en de dag erna, met een aangepaste set, op de Main Stage van Pukkelpop. Een nieuwe mijlpaal in haar carrière.