Het Nieuwsblad : Extra

  Nostalgie troef: ‘Het Swingpaleis’ komt terug (maar deze keer in het Sportpaleis)

  Nostalgie troef: ‘Het Swingpaleis’ komt terug (maar deze keer in het Sportpaleis)


  Wie de legendarische muziekshow van ‘Het Swingpaleis’ mist, heeft geluk. Het muziekfeest komt voor één keer terug, zo hebben Peter Van de Veire en Julie Van den Steen bekendgemaakt tijdens de ochtendshow van MNM. Wie zingt er mee in de teams: Ann...

  Wie de legendarische muziekshow van ‘Het Swingpaleis’ mist, heeft geluk. Het muziekfeest komt voor één keer terug, zo hebben Peter Van de Veire en Julie Van den Steen bekendgemaakt tijdens de ochtendshow van MNM. Wie zingt er mee in de teams: Ann Reymen, Gene Thomas, Tinne Oltmans en Sieg De Doncker. Die kwamen alvast een voorproefje laten horen op de radiozender.

  LEES OOK. Waar de dansers nieuwsanker werden en de koning niet gewoon ‘Dré’ kon heten. Wij nemen je mee terug naar ‘Het Swingpaleis’

  De ‘MNM Back to the 90’s & 00’s’ zal dit jaar een wel héél herkenbaar tussenstuk kennen. De feestgangers in het Sportpaleis mogen op zaterdag 6 april immers opnieuw van Het Swingpaleis genieten. Twaalf jaar na het eind van de show zal de stop-de-band-ronde opnieuw weerklinken.

  Het opzet van het Swingpaleis was eenvoudig genoeg natuurlijk: een goeie ouwe ’battle of the sexes’, met karaoke. Elke vrijdagavond speelden ‘de jongens’ tegen ‘de meisjes’, en die strijd werd met passie gevoerd. Onder leiding van Dré Steemans, beter bekend als Felice, stond het garant voor talloze enthousiaste avonden van 1996 tot 2006.

  Het is niet de eerste keer dat Het Swingpaleis in het Sportpaleis de pannen van het dak speelt. Tijdens de gloriejaren organiseerde het programma zelf ‘Het Swingpaleis Live On Stage’, met Felice en alle bekende componenten. Deze keer komt het programma niet terug, maar is het dus deel van het feestgedruis van MNM.

  Dit bericht bekijken op Instagram

  Jawel! Volgend jaar live op het podium van #mnmbtt90s00s! Het Swingpaleis! Wie komt meezingen? #grotepet

  Een bericht gedeeld door Peter Van de Veire (@petervandeveire) op 19 Okt 2018 om 1:58 (PDT)

  Na 27 jaar staat Raymond van het Groenewoud weer in de Top Tien

  Na 27 jaar staat Raymond van het Groenewoud weer in de Top Tien


  Zaterdag stoomt de single “Spiegel” door naar de vijfde plaats in de Ultra Top 50. “Spiegel” is een duet tussen Tourist LeMC en Raymond van het Groenwoud. Het was meer dan een kwart eeuw geleden dat Raymond nog eens in de top tien stond.27 jaar....

  Zaterdag stoomt de single “Spiegel” door naar de vijfde plaats in de Ultra Top 50. “Spiegel” is een duet tussen Tourist LeMC en Raymond van het Groenwoud. Het was meer dan een kwart eeuw geleden dat Raymond nog eens in de top tien stond.

  27 jaar. Zo lang is het geleden dat Raymond van het Groenewoud bovenaan de Vlaamse Top 50 stond. Dat was toen met “Liefde voor muziek”. Over hoe hij naar de bioscoop ging en er een film zag waarin “de grootvader van Prince” een kerkdienst leidde en een “stel uitgelaten zwarte medemensen” uitbundig meezong. Het liedje stond van midden februari tot midden mei in de hitparades.

  Lees verder onder de video.

  Daarna bleef Raymond natuurlijk platen maken maar geen hitparade-stuf meer. Tot nu dus. Het mooie duet “Spiegelbeeld” met Tourist LeMC verstootte vorige week vanuit het niets “Grip (omarm me)” van Bazart van de eerste plaats. Toen was de single ook hoogste nieuwkomer in de Ultratop 50 (waarin dus niet alleen Vlaamse liedjes staan). Zaterdag stijgt de single naar de 5de plaats. Voor het eerst sinds 27 jaar staat Raymond van het Groenewoud zo nog eens bij de bovenste tien.

  “Shotgun” van George Ezra houdt het een zesde week vol op de eerste plaats. De hoogste nieuwe is voor zus en broer Angèle en Roméo Elvis met “Tout oublier” op 43.

  De Ideale Wereld polst naar mening over scheidsrechters, maar werkt die een beetje bij

  De Ideale Wereld polst naar mening over scheidsrechters, maar werkt die een beetje bij


  Fraude en corruptie waren afgelopen week in het Belgisch voetbal dé gespreksonderwerpen om over te praten. Luc Haekens van ‘De Ideale Wereld’ ging op pad om te polsen naar de ongezouten mening van de supporter. Alhoewel, die werd toch een beetje...

  Fraude en corruptie waren afgelopen week in het Belgisch voetbal dé gespreksonderwerpen om over te praten. Luc Haekens van ‘De Ideale Wereld’ ging op pad om te polsen naar de ongezouten mening van de supporter. Alhoewel, die werd toch een beetje bijgewerkt. Een horloge in ruil voor een positieve reactie? Geen enkel probleem!

  Felix van Groeningen over zijn drugsdrama: “Een verslaving had ook mij kunnen overkomen”

  Felix van Groeningen over zijn drugsdrama: “Een verslaving had ook mij kunnen overkomen”


  ‘Beautiful Boy’, de zesde langspeler van de Gentse regisseur Felix van Groeningen en zijn eerste Hollywoodfilm, is een even waarachtig, meeslepend en hartverscheurend familiedrama als ‘The Broken Circle Breakdown’ en ‘Belgica’. Een vader doet...

  ‘Beautiful Boy’, de zesde langspeler van de Gentse regisseur Felix van Groeningen en zijn eerste Hollywoodfilm, is een even waarachtig, meeslepend en hartverscheurend familiedrama als ‘The Broken Circle Breakdown’ en ‘Belgica’. Een vader doet alles wat hij kan om te voorkomen dat zijn tienerzoon verder afglijdt in de junkiehel. Om te moeten besluiten dat hij machteloos is.

  Dat je, zelfs met de beste bedoelingen, je drugsverslaafd kind soms niet kan helpen, is een behoorlijk harde boodschap voor wie zelf kinderen heeft. En toch biedt de film op een vreemde manier ook troost omdat niemand schuld treft aan de verslaving van de zoon.

  “Ik spreek zelf niet uit ervaring, want ik ben nog maar vier maanden vader. Ik ben vooral gevallen voor het waargebeurde verhaal van journalist David Sheff en zijn zoon Nic, die aan crystal meth verslaafd was. De strijd van een vader die alles zou doen voor zijn kind maar uiteindelijk moet inzien dat hij niet anders kan dan los te laten en zijn kind zijn eigen keuzes moet laten maken, is heel schoon en bijna mythisch. De film is zeker donker maar de grote liefde tussen vader en zoon geeft ook hoop. (denkt na) Als het verhaal slecht was afgelopen, had ik de film niet gemaakt, denk ik. Die verhalen bestaan al. We weten allemaal hoe het afliep met Kurt Cobain, Amy Winehouse en co. De documentaires over hun leven zijn sterk maar ook zo intriest. Dat wou ik niet in mijn film.”

  Ook in ‘De Helaasheid der Dingen’ en ‘Belgica’ zijn de personages in de ban van alcohol en drugs. Verslaving is duidelijk een thema dat je fascineert.

  “Ik ben opgegroeid in een café (zijn vader was de eerste uitbater van de beroemde uitgaansplek De Charlatan op de Gentse Vlasmarkt, red.) en heb van dichtbij gezien wat verslaving is, ook in mijn familie. Ik heb ook met drugs geëxperimenteerd. Een verslaving had ook mij kunnen overkomen. Ik mag dankbaar zijn dat ik me kon storten op het maken van films.”

  Brad Pitt

  Je hebt anderhalf jaar in Los Angeles gewoond. Kijk je nu anders naar Gent ?

  “Eigenlijk wel. België leek me een beetje grijs. ik keek altijd op naar Amerika. Nu heb ik er eerder een haat-liefde verhouding mee. Iedereen is er migrant en ik houd van de vlotte manier waarop men met elkaar omgaat. Maar tegelijk liep ik er soms verloren en ergerde ik me aan de oppervlakkigheid. en de sterke polarisering tussen superrechts gedrag en een overdreven politiek correcte houding. Ik woon nu in Antwerpen maar ik kom nog vaak in Gent. Als ik hoor dat iemand naar België komt, raad ik Gent altijd aan. Je hebt hier alles: studenten, toeristen, échte bewoners, een rijke geschiedenis en een bruisend nachtleven. Eigenlijk valt hier evenveel te beleven als in L.A. maar dan in een veel meer gecondenseerde vorm.”

  Je producent, Brad Pitt, is hier ooit nog geweest als nobele onbekende.

  “Hij begon er zelf over te vertellen hoe hij als jonge snaak naar het Filmfestival kwam voor Thelma & Louise, een van zijn eerste films, omdat hoofdrolspelers Susan Sarandon en Geena Davis geen zin hadden. Hij heeft zich hier super geamuseerd!”

  Er is heel wat oscar-buzz rond ‘Beautiful Boy’. Hoe belangrijk is die prijs voor je film en voor jou?

  “Een oscarnominatie zou super zijn maar ik zou het jammer vinden als die prijs alles gaat beheersen. Ik zou ook niet ongelukkig zijn als dat niet gebeurt. Hoe geschift is het al niet dat we hier over oscars zitten te babbelen?”

  Volg je de verkiezingen?

  “Na al die negatieve bullshit van Trump probeer ik de politiek wat los te laten. Ik ben het beu. Ik zie natuurlijk met lede ogen aan dat De Wever weer aan zet is in Antwerpen en dat er gedoe is rond de sjerp in Gent. Wie er burgemeester moet worden? (Lacht plots hard) Joris Claes! (ex-zaakvoerder van de Charlatan stond op de lijst van Open VLD maar is niet verkozen, red.).

  ‘Beautiful Boy’ komt volgende maand in de zalen.

  De grote ‘tot de dood ons scheidt’-quiz: wie trouwde met wie in ‘Thuis’?

  De grote ‘tot de dood ons scheidt’-quiz: wie trouwde met wie in ‘Thuis’?


  Televisiekijkend Vlaanderen kan vrijdagavond naar het 25ste trouwfeest kijken in de geschiedenis van ‘Thuis’. Een straf cijfer, want er zijn nu zelfs officieel meer huwelijken dan seizoenen. En daar blijft het niet bij: de personages uit de Vlaamse...

  Televisiekijkend Vlaanderen kan vrijdagavond naar het 25ste trouwfeest kijken in de geschiedenis van ‘Thuis’. Een straf cijfer, want er zijn nu zelfs officieel meer huwelijken dan seizoenen. En daar blijft het niet bij: de personages uit de Vlaamse soap staan er om bekend om wel héél geregeld van partners te wisselen. Maar kan jij nog volgen? Wie trouwde met wie in ‘Thuis’? En welke passionele liefdesrelatie viel uit de (huwelijks)boot?

  Regering legt belspelletjes en betalende sms-diensten aan banden: “Wie niet horen wil, zal voelen”

  Regering legt belspelletjes en betalende sms-diensten aan banden: “Wie niet horen wil, zal voelen”


  De federale regering legt betalende sms-diensten en belspelletjes aan banden. De ministerraad heeft beslist om strengere regels op te leggen, nadat er honderden klachten binnenliepen. “Wie niet horen wil, zal voelen”, zegt minister van Digitale...

  De federale regering legt betalende sms-diensten en belspelletjes aan banden. De ministerraad heeft beslist om strengere regels op te leggen, nadat er honderden klachten binnenliepen. “Wie niet horen wil, zal voelen”, zegt minister van Digitale Agenda en Telecom Alexander De Croo (Open VLD).

  De Ombudsdienst voor Telecom kreeg vorig jaar 644 klachten over sms-diensten en zogenaamde M-commercediensten. Heel wat mensen zeggen dat ze de betrokken diensten nooit hebben aangevraagd, en dat het nagenoeg onmogelijk is om zich uit te schrijven. Resultaat? Torenhoge gsm-facturen.

  Vorig jaar werd een charter afgesproken met aanbieders van die betaaldiensten, maar dat blijkt onvoldoende, zegt minister van Telecom Alexander De Croo. “Omdat sommige aanbieders van dure betaaldiensten via mobiele telefoon weigerden zich te schikken naar het charter, legt de regering de regels nu wettelijk op. Voortaan is er geen ontkomen meer aan. Aanbieders die hardleers blijven, hangen zware straffen boven het hoofd”, zegt hij in een persbericht.

  Zo worden aanbieders binnenkort verplicht om in reclameboodschappen duidelijk en transparant te communiceren over de kosten, en daarbij het hoogst mogelijke tarief vermelden. Bovendien mogen betalende sms-diensten pas starten nadat de klant uitdrukkelijk zijn of haar toestemming heeft gegeven in een sms naar het betaalnummer, en moeten klanten zich eenvoudig kunnen afmelden door ‘STOP’ te sms’en naar datzelfde nummer. Ook telecomwaakhond BIPT krijgt meer armslag: die kan aanbieders van betaalde sms-diensten en operatoren die de regels schenden, boetes opleggen tot 5 procent van hun totale omzet.

  Presentatoren Radio 2 staan twee uur buiten radiogebouw door storing: “Gelukkig toch nog half uurtje radio kunnen maken”

  Presentatoren Radio 2 staan twee uur buiten radiogebouw door storing: “Gelukkig toch nog half uurtje radio kunnen maken”


  Het is moeilijk ochtendradio maken wanneer je simpelweg niet binnen kan in het radiogebouw. Dat ondervonden Sharon Slegers en Dennis van den Buijs van Radio 2 Antwerpen vanochtend aan den lijve. Twee uur lang konden ze niet binnen, waardoor er van hun...

  Het is moeilijk ochtendradio maken wanneer je simpelweg niet binnen kan in het radiogebouw. Dat ondervonden Sharon Slegers en Dennis van den Buijs van Radio 2 Antwerpen vanochtend aan den lijve. Twee uur lang konden ze niet binnen, waardoor er van hun ochtendshow niet veel meer overbleef.

  “Het was even schrikken toen ik Sharon om 5 uur buiten aan onze deur zag staan”, vertelt Dennis in een filmpje dat de twee op Facebook plaatsten. Sharon voegt eraan toe dat ze wel honderd keer haar badge voor de deur gehouden had, maar dat die niet wilde openen. Er bleek een zekering gesprongen te zijn waardoor de toegang voor iedereen afgesloten was.

  Omstreeks zes uur kwamen ook nieuwslezers Els en Kristel aan, die op Facebook even later hoopvol aankondigden dat ‘de man met de boor’ op komst was. Die zou hen eindelijk weer kunnen binnenlaten.

  Presentatrice Sharon Slegers was al verkouden, “en nu zeker”, vertelt ze aan onze redactie. “Echt, ik was bevroren. Zo vroeg opgestaan en dan niet binnen kunnen. Gelukkig hebben we toch nog een halfuurtje radio kunnen maken.”

  Muse sluit Werchter 2019 af, alle headliners zijn nu bekend

  Muse sluit Werchter 2019 af, alle headliners zijn nu bekend


  Muse sluit op zondag 30 juni 2019 de volgende editie van Rock Werchter af. Met de bekendmaking van de Britse band zijn de headliners van de vier avonden bekend: naast Muse ook P!nk, The Cure en Mumford & Sons.Matt Bellamy, Dominic Howard en Chris...

  Muse sluit op zondag 30 juni 2019 de volgende editie van Rock Werchter af. Met de bekendmaking van de Britse band zijn de headliners van de vier avonden bekend: naast Muse ook P!nk, The Cure en Mumford & Sons.

  Matt Bellamy, Dominic Howard en Chris Wolstenholme brengen op 9 november het nieuwste album van Muse uit: ‘Simulation Theory’. De Britse band stond in 2000 voor het eerst op het podium in Werchter, sindsdien passeerden ze al zes maal op de wei in Vlaams-Brabant.

  De headliners voor donderdag (P!nk), vrijdag (The Cure) en zaterdag (Mumford & Sons) waren eerder al aangekondigd, later zal de organisatie nog meer namen bekendmaken. Rock Werchter 2019 vindt plaats van donderdag 27 juni tot zondag 30 juni in het Festivalpark in Werchter. De ticketverkoop start op vrijdag 26 oktober om 9u via proximusgoformusic.be en ticketmaster.be.

  Trudy verdwijnt na twintig jaar uit ‘Familie’

  Trudy verdwijnt na twintig jaar uit ‘Familie’


  Na twintig jaar verdwijnt het personage Trudy Tack de Rixart de Waremme uit ‘Familie’. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. Het personage van Silvia Claes (42) pakt vrijdagavond haar koffers en vliegt haar partner Bart achterna richting Dubai. Voor de...

  Na twintig jaar verdwijnt het personage Trudy Tack de Rixart de Waremme uit ‘Familie’. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. Het personage van Silvia Claes (42) pakt vrijdagavond haar koffers en vliegt haar partner Bart achterna richting Dubai.

  Voor de trouwe kijkers van de soap komt het vertrek van Trudy niet als een grote verrassing. Ze verdween eerder al eens een tijdje uit het verhaal en sinds haar terugkeer uit Los Angeles leek ze een overbodig personage te worden, zonder grote verhaallijnen en tegenspelers.

  Haar partner Bart werkt in Dubai, haar dochter Louise wil op kot, stiefzoon Jelle zit op internaat en haar ex Peter wil verhuizen. Niks hield haar nog écht verbonden.

  “Dit was niet mijn eigen keuze”

  Actrice Silvia Claes (42) moet na twintig jaar op zoek naar ander werk. Met lichte tegenzin, want naar eigen zeggen was het niet haar eigen keuze.

  “Zelf zou ik die stap nooit hebben gezet”, zegt Silvia. “Het zijn de scenaristen die beslist hebben om Trudy uit de reeks te schrijven. Volgens hen was haar verhaal op. De laatste jaren stond mijn rol al op een lager pitje, dus ik voelde het ergens wel aankomen.”

  Eén voordeel voor de actrice: haar personage sterft niet. Het is dus niet volledig uitgesloten dat Trudy ooit nog terugkomt, als dat past binnen de verhaallijn.

  Kat Kerkhofs wilde alleen homo als danspartner voor Dancing with the Stars: “Was dat gek?”

  Kat Kerkhofs wilde alleen homo als danspartner voor Dancing with the Stars: “Was dat gek?”


  Drie jaar overleefde de Vlaamse tv-kijker ­zonder dansprogramma van eigen bodem. Dancing with the Stars op Vier keert vanaf vanavond de trend. Negen bekende gezichten van diverse pluimage walsen in een afvalrace ­behendig langs de tango, chachacha en...

  Drie jaar overleefde de Vlaamse tv-kijker ­zonder dansprogramma van eigen bodem. Dancing with the Stars op Vier keert vanaf vanavond de trend. Negen bekende gezichten van diverse pluimage walsen in een afvalrace ­behendig langs de tango, chachacha en jive. Eén van hen is Kat Kerkhofs (29). Zij had een bepaalde voorkeur voor de geaardheid van haar danspartner. Ondertussen is het onzeker of Elodie Ouédraogo mee zal kunnen doen met het programma.

  Of ze een danspartner konden vinden die op mannen valt. Dat vroeg Kat Kerkhofs vooraf aan de productie. “Was dat gek? Nee toch? (lacht) Tenslotte ben je als duo heel intiem. Je neemt elkander stevig beet, je ligt samen over de vloer te rollen. Het is heel lichamelijk. Dan hoeft Dries (Mertens, haar man, nvdr.) zich alvast geen zorgen te maken. Hij weet dat het Nick daar beneden niets doet.” Fun fact: Nick had aanvankelijk overigens geen idee wie “die Dries Mertens eigenlijk is”.

  Kats eerste trainingen overlapten met de opnames van Tipsy, het ‘wetenschappelijk experiment’ waarvoor ze samen met haar zus Lyn aan de fles gaat. “Dus ik stond vaak met kleine, rode oogjes op de dansvloer. Maar intussen sta ik op scherp. Dat mag ook, met een schema van meer dan zestien uur oefenen per week.”

  Wat ze heeft geleerd? “Dat dansen echt een topsport is. Een vak, zelfs. Nick is er zo goed in dat hij in een bar of club uit de toon valt. Ik zie dat als we uitgaan: hij is slecht in gewone danspasjes. Kom, steek nu gewoon je hand in de lucht, beweeg wat op en neer en doe een ordinaire hetero-move, moet ik dan zeggen.” (lacht). Kat en Nick dansen vanavond een samba op ‘Mi Gente’ van J Balvin en Willy William.

  Deelname Elodie Ouédraogo onzeker

  Een ‘haarlijnscheur’ in haar onderste rib. Dat verdict kreeg Elodie Ouédraogo (37) vorige week in de aanloop naar Dancing with the Stars. De kwetsuur is volgens de artsen het rechtstreekse gevolg van de intensieve trainingen en – vooral – het gelift worden tijdens het oefenen van de rumba. Die was tijdens de eerste aflevering gepland, op de tonen van Symphony van Clean Bandit ft. Zara Larsson. Helaas: de repetities werden meteen stopgezet, en sindsdien is het onduidelijk of ze aan de dansshow zal kunnen deelnemen.

  “Ik heb al vaak voor hete ­vuren gestaan en ben het als ex-topsporter gewoon om steeds over mijn pijngrens te gaan. Maar deze blessure had ik echt niet verwacht. Ik word nu goed opgevolgd door het medische team en we evalueren de situatie van dag tot dag. Maar heel eerlijk: ik weet niet hoe dit zal aflopen”, zegt ze.

  BV’s over de vloer: sterren strijden om de titel in ‘Dancing with the Stars’ op Vier

  BV’s over de vloer: sterren strijden om de titel in ‘Dancing with the Stars’ op Vier


  Drie jaar overleefde de Vlaamse tv-kijker ­zonder dansprogramma van eigen bodem. Dancing with the Stars op Vier keert vanaf vanavond de trend. Negen bekende gezichten van diverse pluimage walsen in een afvalrace ­behendig langs de tango, chachacha en...

  Drie jaar overleefde de Vlaamse tv-kijker ­zonder dansprogramma van eigen bodem. Dancing with the Stars op Vier keert vanaf vanavond de trend. Negen bekende gezichten van diverse pluimage walsen in een afvalrace ­behendig langs de tango, chachacha en jive. Acht weken lang, onder het strenge oog van juryleden Jan Kooijman, Leah Thys, Joanna Leunis en Michel Froget. De zender mikt alvast op een bescheiden 200.000 tot 250.000 kijkers.

  Ian Thomas (21) en Natascha dansen vanavond freestyle op ‘Finesse’ van Bruno Mars: “En dan slaat de twijfel toe”

  Ian Thomas verruilde L.A. ­onlangs weer voor Vlaanderen. Dat heeft hij zich nog niet ­beklaagd. “Ongelooflijk welke kansen ik hier krijg. Zoals nu, met Dancing with the Stars. Iedereen steunt me hard.”

  Ian weet als performer hoe hij een pasje moet zetten op het podium. “De repetities waren best chill. Maar dan naderen de uitzendingen en slaat de twijfel toe. Maar goed, ik ga zes dagen per week fitnessen, leef ­gezond als veganist en danste 18 uur per week. Dat moet de klus ­klaren.” Zijn geheime wapen: de chemie met zijn danspartner Natascha. “We ­hadden een klik en doen intussen ook naast de dansvloer veel samen. Uitgaan, of een hapje eten. Het publiek zal die connectie tussen ons hopelijk meteen zien.”

  Kat Kerkhofs (29) en Nick dansen vanavond een samba op ‘Mi Gente’ van J Balvin en Willy William: “Homo als danspartner gevraagd”

  Of ze een danspartner konden vinden die op mannen valt. Dat vroeg Kat Kerkhofs vooraf aan de productie. “Was dat gek? Nee toch? (lacht) Tenslotte ben je als duo heel intiem. Je neemt elkander stevig beet, je ligt samen over de vloer te rollen. Het is heel lichamelijk. Dan hoeft Dries (Mertens, haar man, nvdr.) zich alvast geen zorgen te maken. Hij weet dat het Nick daar beneden niets doet.” Fun fact: Nick had aanvankelijk overigens geen idee wie “die Dries Mertens eigenlijk is”.

  Kats eerste trainingen overlapten met de opnames van Tipsy, het ‘wetenschappelijk experiment’ waarvoor ze samen met haar zus Lyn aan de fles gaat. “Dus ik stond vaak met kleine, rode oogjes op de dansvloer. Maar intussen sta ik op scherp. Dat mag ook, met een schema van meer dan zestien uur oefenen per week.”

  Wat ze heeft geleerd? “Dat dansen echt een topsport is. Een vak, zelfs. Nick is er zo goed in dat hij in een bar of club uit de toon valt. Ik zie dat als we uitgaan: hij is slecht in gewone danspasjes. Kom, steek nu gewoon je hand in de lucht, beweeg wat op en neer en doe een ordinaire hetero-move, moet ik dan zeggen.” (lacht)

  Deelname Elodie Ouédraogo onzeker

  Een ‘haarlijnscheur’ in haar onderste rib. Dat verdict kreeg Elodie Ouédraogo (37, foto) vorige week in de aanloop naar Dancing with the Stars. De kwetsuur is volgens de artsen het rechtstreekse gevolg van de intensieve trainingen en – vooral – het gelift worden tijdens het oefenen van de rumba. Die was tijdens de eerste aflevering gepland, op de tonen van Symphony van Clean Bandit ft. Zara Larsson. Helaas: de repetities werden meteen stopgezet, en sindsdien is het onduidelijk of ze aan de dansshow zal kunnen deelnemen.

  “Ik heb al vaak voor hete ­vuren gestaan en ben het als ex-topsporter gewoon om steeds over mijn pijngrens te gaan. Maar deze blessure had ik echt niet verwacht. Ik word nu goed opgevolgd door het medische team en we evalueren de situatie van dag tot dag. Maar heel eerlijk: ik weet niet hoe dit zal aflopen”, zegt ze.

  Ook zij ‘heupen’ op de overwinning

  Peter Van Asbroeck (55) & Laura

  Weense wals op de ­tonen van ‘Dive’ van Ed Sheeran

  James Cooke (33) & Björk

  Chachacha op de tonen van ‘Beautiful People’ van Chris Brown

  Sien Eggers (67) & Rob

  American smooth op Coo-lio’s ‘Gangsta’s Paradise’, in de jaren 20-versie van Robyn Adele Anderson

  Fabrizio Tzinaridis (26) & Margot

  Paso doble op de tonen van ‘Black Skinhead’ van Kanye West

  Karen Damen (43) & Frank

  Argentijnse tango op detonen van ‘The Arena’ van Lindsey Stirling

  Leen Dendievel (34) & Andrei

  Jive op de tonen van ‘What I Like About You’ van Lillix

  Musical 40-45 haalt noodgedwongen extra hoofdrolspeler binnen

  Musical 40-45 haalt noodgedwongen extra hoofdrolspeler binnen


  Zolang de kaartjes over de toonbank vliegen – en dat doen ze – verlengt Studio 100 zijn succesmusical ­40-45. Om dat leefbaar te houden voor hoofdrolspelers Clara Cleymans en Nathalie ­Meskens, krijgen ze versterking van Laura Tesoro (22). Al...

  Zolang de kaartjes over de toonbank vliegen – en dat doen ze – verlengt Studio 100 zijn succesmusical ­40-45. Om dat leefbaar te houden voor hoofdrolspelers Clara Cleymans en Nathalie ­Meskens, krijgen ze versterking van Laura Tesoro (22).

  Al 340.000 verkochte tickets. Alstublieft. De rush op spektakel­musical 40-45 is nog niet gaan liggen, maar de topscore van voorganger ­14-18, die afklokte op 335.000 kaartjes, is nu al verbroken. Dat aantal is goed om de zalen gevuld te krijgen tot 24 maart, maar Studio 100 gaf eerder aan “in te tekenen op verlengingen zolang er vraag is”. De kans is dan ook groot dat binnenkort april aan de kalender wordt toegevoegd.

  Om dat ook logistiek te kunnen bolwerken, wordt de cast uitgebreid. Vooralsnog zijn Clara Cleymans en Nathalie Meskens afwisselend te zien in de vrouwelijke hoofdrol, maar vanaf 13 februari komt daar Laura ­Tesoro bij. “Voor mij is dat een terugkeer naar het begin, want ik debuteerde tien jaar geleden in de musical Annie. Ik heb dus niet lang moeten twijfelen”, zegt ze.

  Tesoro, die ook als coach te zien is in The Voice Kids, lijkt alomtegenwoordig en van alle markten thuis. “Toch heb ik mijn keuze al gemaakt: ik ben presentatrice en zangeres. Ik werk voor tv en zing, dat is de richting die ik uit wil. Maar als ik een buitenkansje zie en het valt te combineren met de rest van mijn agenda, neem ik het er graag bij. Zoals 40-45. En van zulke zijsprongetjes steek ik nog wat op ook.”

  Of ze niet bang is dat mensen haar beu zullen raken? “Iedereen kiest zelf of hij kijkt, hé.”

  www.40-45.live

  Temptation Tim tikt Gunther D. op vingers, maar dat had hij beter niet gedaan

  Temptation Tim tikt Gunther D. op vingers, maar dat had hij beter niet gedaan


  ‘De Slimste Mens ter Wereld’ donderdag gemist? Geen paniek, want met deze samenvatting ben je weer helemaal mee. In de laatste aflevering van deze week deed topdokter Guy T’Sjoen een gooi naar de titel en mocht VTM-journaliste Bo Van Spilbeeck...

  ‘De Slimste Mens ter Wereld’ donderdag gemist? Geen paniek, want met deze samenvatting ben je weer helemaal mee. In de laatste aflevering van deze week deed topdokter Guy T’Sjoen een gooi naar de titel en mocht VTM-journaliste Bo Van Spilbeeck tweemaal juichen.

  Wat waren de beste quotes?

  - Jurylid Barbara Sarafian: “Of ik tips heb voor de kandidaten? Tegen mij werd gezegd: wees vooral uzelf. Dus ik zou zeggen: wees vooral Barbara Sarafian”.

  - Erik Van Looy tegen de jury: “Zijn jullie bijgelovig?” Barbara Sarafian: “Je zou het mij niet aangeven, maar ik heb een zwarte poes”.

  - Erik Van Looy tegen Guy T’Sjoen: “Ben jij 48 jaar? Echt?” T’Sjoen: “Ja, dank u papa en mama”. Sarafian: “Dat zij uw botox betalen?”

  - Erik Van Looy tegen de jury: “Wie zal het straks halen in het finalespel, denken jullie?” Marc-Marie Huijbregts: “Dat vind ik altijd zo’n vervelende vraag”. Van Looy: “Ja, maar ik moet ze stellen”. Huijbregts: “Van wie, precies?”

  Wat waren de leukste momenten?

  Hou je van ‘De Slimste Mens’, maar vind je het storend dat er tussen het bulderlachen en applaudisseren door quizvragen worden verteld? Dan geven we je hier een compilatie van de leukste momenten.

  Hoe komt het dat Guy T’Sjoen Barbara Sarafian al in haar nachtkleed heeft gezien?

  Topdokter Guy T’Sjoen moest iets bekennen aan Barbara Sarafian: Ze waren elkaars overbuur en heel af en toe keek hij twee seconden langer binnen dan wat maatschappelijk aanvaard is.

  Wie zou er wel eens graag een vrouw willen zijn?

  Topdokter en endocrinoloog Guy T’Sjoen zat nog niet neer en de vraag was al gesteld: wie zou zich laten ombouwen? En toen kwam er een verrassend antwoord van Marc-Marie Huijbregts.

  Wat deed Tim-van-Temptation naast Gunther D.?

  Timtation komt op voor de makkelijke slachtoffers en tikt Gunther D. op de vingers. Een kantelpunt in het leven van Gunther? Of keert Tims moedige vraag als een boemerang in eigen gezicht?

  Wie is voor minstens één dag De Slimste Mens ter Wereld?

  Topdokter Guy T’Sjoen kent niet alleen alles van hormonen, maar weet ook veel van film. Dankzij La La Land sprong hij bij de laatste vraag over Julie Colpaert.

  Wie moet het spel verlaten?

  De pot rabarberconfituur van actrice Liesa Naert bracht dit keer geen geluk: ze verloor nipt van VTM-journaliste Julie Colpaert. Die doet maandag voor de vijfde keer mee en is zeker van een plaats in de finaleweken. Die dag verwelkomen we ook Johannes Faes, beter bekend als Tourist LeMC, de zanger van En Route en Horizon.

  De tussenstand:

  1. Julie Colpaert (5 afleveringen)

  2. Saïd Boumazoughe (3 afleveringen)

  3. Guy T’Sjoen (2 afleveringen)

  En dan nog dit...

  Hormonenspecialist Guy T’Sjoen heeft ook Bo Van Spilbeeck begeleid tijdens haar overgang van man naar vrouw. Van Spilbeeck zat in de zaal om haar VTM-collega Julie Colpaert te steunen en kon twee keer juichen: professor T’Sjoen won, Julie Colpaert overleefde het finalespel.

  Peggy duikt weer op in ‘Thuis’, maar moet niet op een hartelijke ontvangst rekenen

  Peggy duikt weer op in ‘Thuis’, maar moet niet op een hartelijke ontvangst rekenen


  Samen met televisiekijkend Vlaanderen kregen Femke, Peter en Nancy donderdag een verrassing van formaat toen Peggy plots voor hun neus stond. De dochter van Rosa is terug om het huwelijk van haar moeder en Steven bij te wonen, maar arriveerde iets te...

  Samen met televisiekijkend Vlaanderen kregen Femke, Peter en Nancy donderdag een verrassing van formaat toen Peggy plots voor hun neus stond. De dochter van Rosa is terug om het huwelijk van haar moeder en Steven bij te wonen, maar arriveerde iets te vroeg in de Withoeve voor de feestelijkheden. Een warme ontvangst zat er echter niet in toen Peggy binnenkwam en Nancy - die heeft beloofd dat ze haar gezond verstand ging gebruiken - tegen het lijf loopt.

  De job die niemand wil hebben en de oorlogskamer van De Wever

  De job die niemand wil hebben en de oorlogskamer van De Wever


  Uitstekende timing voor de start van het nieuwe, vierde seizoen van 'Alloo bij de Wegpolitie'. Gisteren werd voor de tiende keer een grote flitsmarathon gehouden en vanavond toont Luk Alloo hoe het er achter de schermen aan toegaat. Voor al dat geflits...

  Uitstekende timing voor de start van het nieuwe, vierde seizoen van 'Alloo bij de Wegpolitie'. Gisteren werd voor de tiende keer een grote flitsmarathon gehouden en vanavond toont Luk Alloo hoe het er achter de schermen aan toegaat. Voor al dat geflits moet je om 21.45 uur op VTM afstemmen. Maar er is meer. De man die muziek ademde. En sigarettenrook Wanneer hij een orkest leidde, leek hij wel Louis de Funès in de heerlijke oorlogsfilm La Grande Vadrouille: in alle richtingen gesticulerend, alle spieren in zijn gezicht aan het werk zettend, boordevol emotie. Leonard Bernstein (1918-1990) was natuurlijk veel meer dan een dirigent, hij was een van de belangrijkste componisten van de twintigste eeuw. Zijn bekendste werk: de musical West Side Story én de muziek voor On the Waterfront, een filmklassieker uit 1954 met Marlon Brando, Rod Steiger en Karl Malden die maar liefst acht Oscars won, weliswaar niet voor de muziek. Een documentaire uit 2016 schetst een portret van een muziekgenie dat braaf getrouwd was en drie kinderen had, zijn vrouw verliet voor een jongeman, terugkeerde bij zijn vrouw toen bleek dat ze longkanker had en ook zijn vriend verloor, aan Aids. Bernstein was een kettingroker en een workaholic en bleef tot de laatste snik noten op papier zetten. Leonard Bernstein: larger than life Canvas 23.05 uur de job die je niet wil hebben Op de Europese dag van de mensenhandel zendt Canvas een aflevering uit van de vijfdelige reeks Why Slavery, een onthutsende reeks over moderne slavernij. De aflevering Maid in Hell gaat over een Libanese vrouw die samen met haar zoon een bureau runt dat Afrikaanse en Filipijnse vrouwen ronselt en inzet als huishoudhulp in het Midden-Oosten. Naast werkdagen van achttien uur zijn ook intimidatie, mishandeling en verkrachting vaste prik voor deze slaven die gebukt gaan onder het systeem van Kafala, waarbij hun paspoort wordt afgenomen. Wie probeert te vluchten, riskeert een gevangenis- of lijfstraf. Maid in Hell Canvas 21.20 uur Een hele dag De Wever, tot in de ‘war room’ Verkiezingen zijn altijd een beetje oorlog, toch in het hoofd van Bart De Wever (N-VA). Terwijl hij zondagavond omringd door partijgenoten als een Romeinse cohorte naar de meeting met zijn aanhangers stapte, had hij de hele dag al gezegd dat hij in de namiddag de eerste uitslagen zonder pottenkijkers wou zien binnenlopen in zijn “war room”, letterlijk zijn oorlogskamer. Die kamer bleek uiteindelijk in het Van der Valck hotel in Borgerhout te liggen en alleen Paul Jambers mocht De Wever daar volgen. Jambers filmde ook hoe De Wever een stuk taart at om te kalmeren en zei dat hij voor dat stuk “wel twaalf kilometer was gaan lopen”. Jambers zag ook hoe De Wever thuis een grap uithaalde met een VRT-reporter die zich voor zijn voordeur afvroeg of hij wel thuis was. De camera stopt pas met draaien rond middernacht, wanneer De Wever bedankt voor een feestje met militanten. Jambers in de politiek: verkiezingsdag VTM 23.05 uur Staf en Mathias wagen hun leven met een duikboot De waarschuwing van Lieven Scheire is duidelijk: de weg naar de uitvinding van de duikboot ligt geplaveid met dode uitvinders. Toch laten Staf en Mathias Coppens zich niet afschrikken: er moet en er zal een duikboot gebouwd worden. Met twee badkuipen en een raam uit de deur van een wasmachine bouwen ze de Zink Pink, die meteen getest wordt in het zwembad. Het gevaarte bevat 560 liter lucht, er is dus minstens 560 kilo nodig om de boot onder water te krijgen. Met twee man aan boord is zuurstof schaars en bovendien neemt de druk snel toe naarmate je dieper gaat. Wanneer een basketbal tijdens een drukproef in een duiktank in het gezicht van Staf ontploft, moet een medisch interventieteam uitrukken. De Zink Pink wordt getest op het Zilvermeer, maar een diepte van twintig meter blijkt al te veel. De Zink Pink II moet de test wel doorstaan. Het lichaam van Coppens VTM 20.35 uur Netflix en co

  Nog niets gevonden waar je zin in hebt? Dan kan onze bingewatcher Bo Vanluchene de serie Making a Murderer aanbevelen, die je sinds deze week in het Netflix-aanbod vindt.

  Drie jaar geleden werd de true crime-docuserie ‘Making a Murderer’ onverwacht een gigantische hit. En juist dat maakt dit tweede deel zo interessant. Het eerste seizoen, dat opgebouwd was uit tien jaar filmmateriaal en research, focuste op het hallucinante verhaal van Steven Avery, een Amerikaan die liefst 18 jaar onschuldig in de cel zat voor verkrachting. Maar toen hij eenmaal in ere hersteld was, kon hij niet eens lang van zijn vrijheid genieten: na twee jaar werd hij alweer van moord beschuldigd. Door dezelfde onderzoekers die de eerste flater hadden begaan. Avery’s neefje legde (onder druk?) bekentenissen van betrokkenheid af, en allebei vlogen ze achter de tralies. Het tweede deel van ‘Making a Murderer’ volgt de strijd van zijn advocate om hem vrij te krijgen. Dat Avery sinds zijn Netflix-succes wereldwijd heel wat fans heeft zitten, werkt daarbij in zijn voor- en nadeel. Kan je iemand vrij krijgen met een petitie met 128.000 handtekeningen? En vooral: moet dat?

  Making a Murderer, part 2 Netflix vanaf 19/10 ook nieuw op Netflix

  ‘Camping’, seizoen 1, vanaf 15/10 op Play More
  Na ‘Girls’ is dit de tweede serie die Lena Dunham en Jenni Konner maken voor HBO. Ze strikten onder anderen Jennifer Garner en David Tennant voor hun show over mensen die een midlifecrisis beleven tijdens een kampeertripje. En daarbij vreselijk vervelend tegen elkaar doen: een klassieke Dunham, dus. Telenet lost wekelijks een aflevering, tegelijk met de VS.

  ‘The Rookie’, seizoen 1, vanaf 18/10 op Play More
  Nathan Fillion (‘Castle’, ‘Firefly’) speelt een man die een midlifecrisis krijgt en daarom maar bij de politie gaat. Tussen de jonkies probeert hij zich te bewijzen. Echt origineel lijkt het allemaal niet, maar we zouden eerlijk gezegd ook kijken naar Nathan Fillion die een uur lang een sigaret rookt. Telenet lost wekelijks een aflevering.

  ‘Haunted’, seizoen 1, vanaf 19/10 op Netflix
  Het concept doet denken aan logeerpartijtjes van kinderen met zaklampen. Mensen vertellen hun familie en vrienden angstaanjagende, “waargebeurde” verhalen uit hun verleden, doorspekt met nagespeelde fragmenten.

  Topdokter bekent: “Ik zag je altijd lopen in je nachtkleedje”

  Topdokter bekent: “Ik zag je altijd lopen in je nachtkleedje”


  Het was even schrikken voor Barbara Sarafian toen topdokter Guy T’Sjoen vertelde dat hij lange tijd recht tegenover de Vlaamse diva woonde. “Owlaa gluiperd”, klinkt het bij Sarafian, en dan had hij nog niet verteld dat hij haar geregeld in haar...

  Het was even schrikken voor Barbara Sarafian toen topdokter Guy T’Sjoen vertelde dat hij lange tijd recht tegenover de Vlaamse diva woonde. “Owlaa gluiperd”, klinkt het bij Sarafian, en dan had hij nog niet verteld dat hij haar geregeld in haar nachtkleedje zag rondlopen in huis. “Oh, maar ik herinner me u wel”, aldus Sarafian. “U had geen nachtkleedje aan.”

  Pino uit Sesamstraat gaat op zijn 84 met pensioen

  Pino uit Sesamstraat gaat op zijn 84 met pensioen


  De acteur die bijna vijftig jaar lang in het verenpak van Big Bird uit Sesamstraat kroop, de 84-jarige Caroll Spinney, gaat met pensioen. Bij ons is Big Bird beter bekend als ‘Pino’.Spinney trekt donderdag voor de laatste keer naar de filmstudio waar...

  De acteur die bijna vijftig jaar lang in het verenpak van Big Bird uit Sesamstraat kroop, de 84-jarige Caroll Spinney, gaat met pensioen. Bij ons is Big Bird beter bekend als ‘Pino’.

  Spinney trekt donderdag voor de laatste keer naar de filmstudio waar Sesamstraat wordt opgenomen. ‘Ik dacht altijd: wat een gelukzak ben ik dat ik de twee beste Muppets mag spelen", zegt Spinney aan The New York Times.

  Naast Pino speelde hij in Sesamstraat namelijk ook nog jarenlang Oscar The Grouch (Oscar Mopperkont), de groene Muppet die in een vuilnisbak leeft. In 2015 stopte Spinney al met de vertolking van Big Bird, sindsdien deed hij enkel nog de stem van Oscar.

  "Gestalte geven aan Big Bird was een van de meest vreugdevolle dingen in mijn leven. Maar het werd fysiek lastig om de figuren te spelen, en om mijn evenwicht te bewaren."

  Spinney voegde eraan toe dat hij lange tijd dacht dat zijn werk niet belangrijk was, tot hij zich realiseerde dat het hem hielp een doel te geven aan zijn leven.

  Andere acteurs zullen de rollen van Spinney overnemen. De jeugdreeks viert binnenkort haar vijftigste verjaardag.

  De Nederlandse versie van het Amerikaanse Sesame Street kent ook een Big Bird, Pino. Pino is blauw, Big Bird is geel. Volgens sommigen is Pino een Nederlandse vertaling van Big Bird, anderen houden het erop dat beide neefjes zijn van mekaar.

  Bekijk hier in primeur de Vlaamse trailer van Asterix, ‘Het Geheim van de Toverdrank’

  Bekijk hier in primeur de Vlaamse trailer van Asterix, ‘Het Geheim van de Toverdrank’


  De grote fans van Asterix en Obelix kunnen vanaf 5 december hun hart ophalen aan een nieuwe film rond het duo: ‘Asterix en het Geheim van de Toverdrank’. Wanneer de druïde Panoramix ten val komt tijdens het plukken van maretakken besluit hij om de...

  De grote fans van Asterix en Obelix kunnen vanaf 5 december hun hart ophalen aan een nieuwe film rond het duo: ‘Asterix en het Geheim van de Toverdrank’. Wanneer de druïde Panoramix ten val komt tijdens het plukken van maretakken besluit hij om de toekomst van hun dorp veilig te stellen. Samen met Asterix, Obelix en de trouwe Idefix, reist hij het Gallische rijk rond, op zoek naar een getalenteerde en betrouwbare Galliër aan wie hij “het geheim van de toverdrank” kan toevertrouwen. Panoramix’ rivaal Sulfurix is vastberaden om het geheim te ontrafelen en sluit een pact met de Romeinen...

  YouTuber Dylan Haegens zal de stem van Teleferix voor zijn rekening nemen in de nieuwe film, een getalenteerde maar ietwat onnozele jonge Galliër die een grote kans maakt om de opvolger van druïde Panoramix te worden aan wie hij het geheim wel durft toe te vertrouwen. Het is de eerste keer dat Dylan zo’n grote rol inspreekt.

  “Ik heb het altijd geweldig gevonden om Asterix en Obelix te kijken, dus dat ik nu zelf mag meedoen, is een droom die uitkomt. Ik ben heel benieuwd naar de reacties van mijn kijkers, hoe zij het vinden dat ik in deze film mee doe. Ik ben Teleferix, een jonge druïde/tovenaar. Ik zou de opvolger moeten worden van de gevestigde waarde Panoramix. Dat is de bedoeling althans, maar het wordt een hele uitdaging om die te overtreffen”, klinkt het bij Haegens.

  Eerder dit jaar lanceerde de jongeman ook zijn eigen film. “Mijn film had in Vlaanderen 30 à 35.000 bezoekers, dat is blijkbaar best aardig. In Nederland zitten we op zo’n 250.000 bezoekers. Ik ben daar zeker weten tevreden mee. Dat is supertof dat dit bij de eerste film gebeurt. Ik had gehoopt op 100.000 bezoekers, die doelstelling hadden we binnen de week al bereikt. Dat was heel bizar.”

  Verscheurd tussen partner en kind: “Dingen van vroeger escaleren soms op latere leeftijd”

  Verscheurd tussen partner en kind: “Dingen van vroeger escaleren soms op latere leeftijd”


  Twaalf jaar geleden mocht een klein miljoen kijkers de eerste gensters zien overspringen tussen Wendy Van Wanten (58) en haar Franske (56). Nu het sprookje uit is, smeulen ook de laatste restanten van het vuur publiekelijk na. Zij heeft het over een...

  Twaalf jaar geleden mocht een klein miljoen kijkers de eerste gensters zien overspringen tussen Wendy Van Wanten (58) en haar Franske (56). Nu het sprookje uit is, smeulen ook de laatste restanten van het vuur publiekelijk na. Zij heeft het over een “minstens tijdelijke” breuk. Hij over uit het huis gezet worden en “iemand die tussen ons is komen te staan” – lees: Wendy’s zoon Dylan. Ze moest kiezen tussen kind en partner. “Een verscheurende keuze die helaas wel vaker voorkomt in nieuwe gezinnen”, zeggen experts.

  Ze had het nog proberen te verstoppen. Bleef de laatste maanden volhouden dat er geen vuiltje aan de lucht was. Niet toen zoon Dylan Vanholme (34) voor het eerst in jaren mee naar een musicalpremière ging en Frans Vancoppenolle voor het eerst thuisbleef. “Druk met zijn nieuwe zaak”, zei Wendy – née Iris Vandenkerckhove – toen. En ook niet toen Frans opvallend afwezig was bij haar eigen ­theaterpremière, afgelopen vrijdag. Frans moest hun 10-jarige dochter Estelle naar de tennisles brengen, luidde de uitleg. En bij Clément (18) blijven, die huiswerk had. Nee, na de wondere terugkeer van verloren zoon Dylan zat alles snor in het gezin, liet die laatste optekenen. “Frans en ik kunnen door één deur. Thuis zitten we allemaal gezellig samen rond de tafel.”

  OPROEP. Wendy koos voor haar zoon en niet voor Frans. Herken jij je in het verhaal van hun samengestelde gezin?

   

  Maar dat verhaal wordt nu door Frans zelf op Instagram doorprikt. Onder een selfie met Estelle schrijft hij dat hij al drie weken is buitengezet, zonder iets. Dat Estelle helemaal geen tennisles had, dat Clément nog nooit op vrijdagavond huiswerk heeft gemaakt en dat hij nooit van plan is geweest om weer een eigen zaak op te starten. En Dylan en hij hebben ooit één keer samen rond de tafel gezeten, “maar dat is intussen meer dan 10 jaar geleden”. Het maakt dat Wendy niet anders kon dan de breuk bevestigen, ook al via Instagram. “Frans en ik gaan door een moeilijke tijd. We hebben besloten om minstens tijdelijk uit elkaar te gaan en elkaar de tijd te geven om na te denken, te helen en tot rust te komen”, schrijft zij.

  Vijf jaar geen contact

  Net nu ze op de planken staat in een persiflage van Wie Wordt de Man van Wendy?, het VTM-programma dat hen twaalf jaar geleden bij elkaar bracht. ­Dylan, volgens de geruchten nu de stoorzender, zetelde twaalf jaar geleden mee in de jury die de aanbidders van Wendy moest keuren. Hij nomineerde Frans in een aflevering om te vertrekken, maar supporterde in de finale toch voor hem. “Frans is een avonturier”, liet hij toen optekenen. Dat hij een geschikte vader zou kunnen zijn voor Clément, dat ook.

  Maar toen de camera’s stopten, bleek er toch een haar in de boter te zitten tussen Frans en zijn stiefzoon. Leven ze voor de buitenwereld nog lang en gelukkig – zeker wanneer Wendy op haar 47ste plots zwanger blijkt –, dan spelen zich achter de schermen andere intriges af. Intriges die Dylan in de boekjes belicht in een open brief aan zijn moeder, in 2013. ­Dylan onthult dat hij en zijn moeder al vijf jaar geen contact meer hebben, en pleit voor een verzoening. Wendy en Frans willen daar aanvankelijk niet van weten. “Een verzoening is niet voor deze eeuw. Sommige deuren blijven beter gesloten”, zei Frans toen in deze krant.

  Wendy tikte hem voor die harde taal op de vingers, en moeder en zoon zochten in de jaren nadien toch meer toenadering. Dit jaar vierde Wendy Moederdag met alle drie haar kinderen, en kwam ze ook weer met Dylan naar buiten. Frans, die sinds het begin van hun relatie dienstdoet als haar manager en al jaar en dag geen meter van haar zijde week, bleef plots vaker thuis. “Het is overal iets. En het is niet altijd het sprookje dat mensen er graag van maken”, zei Wendy daarover eind mei nog. “Maar we proberen toch om gelukkig te zijn.” Volgens de geruchten liet Dylan zijn moeder de keuze: Frans of hij. Frans lijkt dat in zijn ­Instagrampost te bevestigen. Hij zegt dat “iemand tussen ons is komen te staan die van in het begin tegen mij was”.

  Spanningen niet wegwuiven

  Dat het niet vlot tussen de kinderen en een nieuwe partner komt wel vaker voor, zegt Vanessa Maes. Zij is klinisch psycholoog in Alianza, haar centrum voor ouders en kinderen in een hoogconflictscheiding. “Het moeilijkste is wanneer de kinderen tussen 12 en 20 jaar zijn”, zegt Maes. Maar soms gebeurt het ook wanneer de kinderen al volwassen zijn. “Dan zijn het vaak onderhuidse dingen van vroeger die op latere leeftijd escaleren. Het vormen van een nieuw samen­gesteld gezin is een overgangsperiode waarin iedereen zich moet aanpassen. Spanningen horen daar voor een stukje bij. De grootste valkuil is dat mensen te snel een echt gezinnetje willen vormen, zonder te erkennen dat het anders is dan een kerngezin. Het belangrijkste is proberen te luisteren naar wat je kind van signalen geeft. Spanningen zijn normaal, je moet die niet uit de weg gaan.”

  Als dat wel gebeurt, kan het uitmonden in een groter probleem en zelfs in een keuzemoment. De kinderen of de partner. “Echt verscheurend als je die ­beslissing moet nemen”, zegt Maes. ­“Eigenlijk is het kiezen tussen je kind en een stukje van jezelf, waarbij uiteindelijk iedereen verliest.” Je zou dan denken dat het kind altijd wint, maar dat is lang niet altijd het geval. “Ik merk dat het toch vaak komt tot een breuk tussen ouder en kind. Je mag niet onderschatten hoeveel druk er op de nieuwe relatie ligt om die te doen slagen. Om niet opnieuw te falen, als het ware.”

  ‘Orange is the New Black’ stopt ermee

  ‘Orange is the New Black’ stopt ermee


  Spijtig nieuws voor de fans van ‘Orange is the New Black’. Na het zevende seizoen, dat volgend jaar gelanceerd wordt, stopt de serie van Netflix ermee. Dat heeft de cast woensdag bekendgemaakt. ‘Orange is the New Black’ is een van de boegbeelden...

  Spijtig nieuws voor de fans van ‘Orange is the New Black’. Na het zevende seizoen, dat volgend jaar gelanceerd wordt, stopt de serie van Netflix ermee. Dat heeft de cast woensdag bekendgemaakt.

  ‘Orange is the New Black’ is een van de boegbeelden van streamingdienst Netflix. De serie is gebaseerd op de autobiografie van Piper Kerman, een welgestelde dertiger die na een kleine misdaad voor vijftien maanden de gevangenis in moest.

  Volgend jaar zal het zevende seizoen van de Amerikaanse serie nog uitkomen, maar daarna is het definitief gedaan. Dat liet de cast zelf weten in een videoboodschap op Twitter.

  ‘Orange is the New Black’ won de afgelopen jaren tientallen prijzen, waaronder Primetime Emmy’s.

  Warning: This may make you cry. The Final Season, 2019. #OITNB pic.twitter.com/bUp2yY0aoK

  — Orange Is the New... (@OITNB) 17 oktober 2018
  Er was dan toch een journalist aanwezig in de ‘war room’ van Bart De Wever: Paul Jambers

  Er was dan toch een journalist aanwezig in de ‘war room’ van Bart De Wever: Paul Jambers


  Wie afgelopen zondag de verkiezingen van uur tot uur volgde, heeft zich vast geamuseerd met het kat-en-muisspelletje dat Bart De Wever ’s middags met de media speelde. “Jullie zullen mij niet kunnen volgen, doe geen moeite”, zo zei De Wever tegen...

  Wie afgelopen zondag de verkiezingen van uur tot uur volgde, heeft zich vast geamuseerd met het kat-en-muisspelletje dat Bart De Wever ’s middags met de media speelde. “Jullie zullen mij niet kunnen volgen, doe geen moeite”, zo zei De Wever tegen de reporters die probeerden uit te vissen waarheen hij zou verdwijnen na zijn ochtendlijke loopje.

  Dat leidt tot een amusante situatie wanneer een verslaggever live voor zijn huis de kijkers vertelt dat het onduidelijk is of De Wever wel thuis is. De Wever kan het niet laten en trekt meteen de gordijnen open om live op tv duidelijk te maken dat hij wel degelijk thuis is.

  Maar dé hoofdbrok van deze Jambers in de Politiek speelt in de war room die De Wever met zijn staf in het Van der Valck-autoweghotel in Borgerhout had geïnstalleerd. De enige journalist die daar aanwezig mocht zijn, was Paul Jambers. Dat levert een bijzondere ­reportage op, want nooit eerder kon een televisiereporter van zo dichtbij de communicatiestrategie van een ­politicus op de dag van de verkiezingen minuut per minuut volgen.

  INFO

  JAMBERS IN DE POLITIEKVTM, 23.05 uur

  Courteney Cox torpedeert terugkeer ‘Friends’

  Courteney Cox torpedeert terugkeer ‘Friends’


  De fans van Friends zijn weer een illusie armer. Leek er tot nog toe een waterkansje te bestaan dat de serie opnieuw gelanceerd zou worden, dan heeft actrice Courteney Cox die hoop de kop ingedrukt. “Ze vragen ons voortdurend of we ooit een remake...

  De fans van Friends zijn weer een illusie armer. Leek er tot nog toe een waterkansje te bestaan dat de serie opnieuw gelanceerd zou worden, dan heeft actrice Courteney Cox die hoop de kop ingedrukt. “Ze vragen ons voortdurend of we ooit een remake zullen doen. Friends was een verhaal over een groep vrienden in de dertig die zichzelf ontdekken. Ik zie niet hoe we dat opnieuw kunnen doen. Ik zie het simpelweg niet gebeuren, ook al zou ik er alles aan willen doen om weer eens samen te zijn met de hele Friends-equipe”, zo zei Cox in een interview.

  De 54-jarige actrice speelde tussen 1994 tot 2004 Monica Geller in de populaire reeks, samen met collega-actrices Jennifer Aniston, Lisa Kudrow, David Schwimmer, Matt LeBlanc en Matthew Perry.

  Mama’s Jasje maakt comeback met nieuw album

  Mama’s Jasje maakt comeback met nieuw album


  Eigenlijk zijn ze nooit weggeweest, de jongens van Mama’s Jasje. Sinds de groep rond Peter Van Laet in 1990 doorbrak met de monsterhit Zo ver weg is Mama’s Jasje altijd blijven optreden, maar de jongste jaren op een laag pitje. Ook nieuwe muziek kwam...

  Eigenlijk zijn ze nooit weggeweest, de jongens van Mama’s Jasje. Sinds de groep rond Peter Van Laet in 1990 doorbrak met de monsterhit Zo ver weg is Mama’s Jasje altijd blijven optreden, maar de jongste jaren op een laag pitje. Ook nieuwe muziek kwam er nauwelijks, maar daar komt nu verandering in. Op 9 november ligt een nieuw album in de rekken, toepasselijk getiteld Een Nieuwe Jas. De single Ik Wil Je uit dat album is nu net uitgebracht.

  De laatste langspeler met nieuw werk van Mama’s Jasje, Morgen zal het anders zijn, dateert intussen al van bijna tien jaar geleden. “Laat ik zeggen dat Mama’s Jasje een beetje in de kast heeft gelegen”, zegt frontman Peter Van Laet. Er zijn wat strubbelingen geweest met platenfirma’s en dat werkt natuurlijk niet erg motiverend. Toch ben ik altijd nieuwe muziek blijven schrijven, tussen de soep en de patatten door, weliswaar. Ik ben ondertussen 51, heb twee kinderen en dan wil je natuurlijk wat zekerheid. Een achttal jaar geleden nam ik naast de muziek dan ook een vaste job. Ik werk in de bouw en doe vooral buitenschrijnwerk.”

  In het collectieve geheugen

  Peter Van Laet realiseert zich dat het comeback album de interesse voor de groep en al die grote hits, van Zo Ver Weg tot Als De Dag Van Toen, weer snel kan laten opleven. “En laten we hopen dat de nieuwe plaat ook weer een hit oplevert, dat weet je nooit van tevoren. Maar inderdaad, er is weinig nodig om de aandacht opnieuw op je te vestigen. Toen Philippe Geubels begin 2017 in het tv-programma Het Huis ons nummer Zo Ver Weg coverde met Jef Neve, merkten we meteen dat het aantal boekingsaanvragen omhoogschoot. Hij gaf ons dan ook enkele mooie complimenten. Zo vond hij de tekst sterker dan Yellow Submarine van de Beatles. En er is ook iets aan de hand met Zo Ver Weg. Dat nummer is ergens het collectieve geheugen binnengeslopen. Dat merk ik tijdens concerten. Jonge gasten van twintig jaar blijken plots de tekst helemaal uit het hoofd te kennen. Maar goed, met het nieuwe album op komst, is het afwachten wat er gebeuren zal. Maar zolang het lukt, blijf ik muziek en mijn job combineren.”

  Kendrick Lamar wint World Soundtrack Award voor Black Panther’

  Kendrick Lamar wint World Soundtrack Award voor Black Panther’


  Kendrick Lamar heeft woensdag een World Soundtrack Award gewonnen voor de film ‘Black Panther’. Het is de achttiende keer dat het Film Fest Gent de prestigieuze prijzen voor filmmuziek uitreikt. Componist Jóhann Jóhannsson kreeg postuum de...

  Kendrick Lamar heeft woensdag een World Soundtrack Award gewonnen voor de film ‘Black Panther’. Het is de achttiende keer dat het Film Fest Gent de prestigieuze prijzen voor filmmuziek uitreikt. Componist Jóhann Jóhannsson kreeg postuum de hoofdprijs tijdens de 18de World Soundtrack Awards op Film Fest Gent. Hij werd tijdens de ceremonie postuum gelauwerd als ‘Best Film Composer of the Year’.

  De prijs voor ‘Best Original Song Written Directly for a Film’ ging naar het nummer ‘Black Panther’ uit de gelijknamige film. Een compositie van de Amerikaanse rapper Kendrick Lamar. Hij schreef de klankband van de blockbuster rond een zwarte superheld.

  ‘Discovery of the Year’ is Tamar-kali, die met de Oscargenomineerde film ‘Mudbound’ voor het eerst een score componeerde voor een langspeelfilm.

  Net als vorig jaar kaapte de IJslandse componist Jóhann Jóhannsson een van de hoofdprijzen weg. Hij werd tijdens de ceremonie postuum gelauwerd als Best Film Composer of the Year voor de filmmuziek van ‘Mandy’, ‘Mary Magdalene’ (gecomponeerd samen met Hildur Guðnadóttir) en ‘The Mercy’. Jóhannssons protégé en co-componiste Hildur Guðnadóttir nam de prijs in ontvangst omdat de componist eerder dit jaar overleed.

  Best Television Composer of the Year ging dit jaar naar Ramin Djawadi die muziek componeerde voor de televisieseries ‘Game of Thrones’, ‘The Strain’ en ‘Westworld’.

  Is dit de vreemdste geluksbrenger in de geschiedenis van ‘De Slimste Mens’?

  Is dit de vreemdste geluksbrenger in de geschiedenis van ‘De Slimste Mens’?


  De derde aflevering van ‘De Slimste Mens ter Wereld’ gemist? Met deze samenvatting ben je weer helemaal mee. Woensdag deed Liesa Naert (36) haar gooi naar de titel. Je kent de actrice vast van ‘De Ideale Wereld’, ‘Quiz Me Quick’ of...

  De derde aflevering van ‘De Slimste Mens ter Wereld’ gemist? Met deze samenvatting ben je weer helemaal mee. Woensdag deed Liesa Naert (36) haar gooi naar de titel. Je kent de actrice vast van ‘De Ideale Wereld’, ‘Quiz Me Quick’ of ‘Willy’s en Marjetten’.

  Wat waren de beste quotes?

  - Marc-Marie Huijbregts: “Er is één prijs die ik heel graag wil winnen, maar die heb ik nog steeds niet gewonnen, dat is de Ad Vinkenprijs. Die is voor een inwoner van Tilburg die zich verdienstelijk maakt voor de kleinkunst. Die prijs bestaat al zéstien jaar, ik ben nog nooit genomineerd, er heeft inmiddels al een pop gewonnen, er heeft nog een andere pop gewonnen, iedereen heeft hem al gewonnen. Nou hoef ik ’m niet meer.”

  - Marc-Marie Huijbregts: “Ik heb ooit één dag een hond gehad en toen heb ik daar afstand van genomen. Ik wist dat het veel werk was, daar was ik op voorbereid. Waar ik niet op voorbereid was, is dat 24 uur per dag twee ogen je aankijken met van: wat gaan we nou doen? Ik dacht: kijk eens ergens anders naar, ik wil gewoon met rust gelaten worden. Ik dacht: dan kan ik hem na één dag wel terugbrengen, die denkt dat ie gewoon een dag op vakantie is geweest.”

  Wat waren de leukste momenten?

  Hou je van ‘De Slimste Mens’, maar vind je het storend dat er tussen het bulderlachen en applaudisseren door quizvragen worden verteld? Dan geven we je hier een compilatie van de leukste momenten.

  Wie had de vreemdste geluksbrenger?

  Elke kandidaat heeft een glas water onder zijn stoel staan, maar bij Liesa Naert stond ook een pot rabarberconfituur. “Mijn geluksbrenger,” zei ze, “ik heb die pot net gekregen, ik heb besloten dat mij dat geluk gaat brengen.”

  Wie is voor minstens één dag De Slimste Mens ter Wereld?

  VTM-journaliste Julie Colpaert won voor de derde keer op rij. Terecht, als je weet welk handgebaar duikers onder water maken als ze zonder zuurstof zitten én het Nederlandse chocolademerk Tony’s Chocolonely kent.

  Wie moet het spel verlaten?

  Rapper en theatermaker Saïd Boumazoughe. De sympathieke patser beet in het zand tegen Liesa Naert, die zich wist te redden met de “to be or not to be” uit Hamlet. Donderdag is het de beurt aan ‘topdokter’ Guy T’Sjoen, specialist hormoonziekten aan het UZ Gent.

  Wat is de tussenstand?

  1. Julie Colpaert (4 afleveringen)

  2. Saïd Boumazoughe (3 afleveringen)

  3. Liesa Naert (2 afleveringen)

  En dan nog dit...

  Erik vroeg zijn kandidaten naar hun ‘mooiste zin’, maar wanneer Marc-Marie hem dezelfde vraag stelt, krijgt hij een stevige sneer.