Het Nieuwsblad : Extra

  Ed Sheeran stopt binnenkort met zingen: “Mijn muziek is dan niet langer mijn prioriteit”

  Ed Sheeran stopt binnenkort met zingen: “Mijn muziek is dan niet langer mijn prioriteit”


  De Britse singer-songwriter Ed Sheeran stopt binnenkort met zingen, van zodra hij kinderen heeft. Dat zei de roodharige ‘Shape Of You’-zanger in een interview met The Daily Star, vlak nadat hij zich verloofde. “Vader worden is mijn grootste droom....

  De Britse singer-songwriter Ed Sheeran stopt binnenkort met zingen, van zodra hij kinderen heeft. Dat zei de roodharige ‘Shape Of You’-zanger in een interview met The Daily Star, vlak nadat hij zich verloofde. “Vader worden is mijn grootste droom. Vanaf dat moment daalt mijn ambitie voor de rest naar nul.”

  LEES OOK. Wij spraken met Ed Sheeran: “Mensen mogen me een lul vinden. Als ze maar een goede reden hebben”

  Ed Sheeran is druk bezig met het stichten van zijn gezin. Zaterdag kondigde de 26-jarige zanger zijn verloving aan met zijn jeugdliefde Cherry Seaborn (24), en dat was alvast een groot succes. “Vlak voor het nieuwe jaar hebben we ons verloofd”, schreef de zanger bij een schattige foto op Instagram. “We zijn heel gelukkig en verliefd. En onze katten zijn ook tevreden.”

  Binnenkort kinderen

  Maar Sheeran denkt grootser dan enkel katten en een echtgenote. De zanger wil zo snel mogelijk kinderen. “Liefst meer dan één. En heel binnenkort”, vertelt hij in een interview met The Daily Star. Goed nieuws voor hem natuurlijk, maar met zware consequenties voor zijn carrière. De zanger is immers niet van plan om zijn ambities dan op hetzelfde hoge pitje te zetten. Ook al behoort hij momenteel tot de absolute wereldtop en is zijn tour steeds in een mum van tijd uitverkocht, ook in ons land.

  “Zodra er binnenkort kinderen zijn, wil ik me alleen nog op hen focussen. Dan ga ik niet meer met muziek bezig zijn”, klinkt het nu in een interview met Daily Star. “Dat is heel logisch als je vader wordt.” Zijn nummers blijven dan niet lang meer zijn prioriteit, zegt hij nog. “Dat is nu ook al het geval dat ik daar minder mee bezig ben, want ik heb al veel meer bereikt in het leven dan ik ooit had durven denken.”

  Disney-ster: “Ik werd aangerand op het vliegtuig toen ik sliep”

  Disney-ster: “Ik werd aangerand op het vliegtuig toen ik sliep”


  Actrice Anika Noni Rose heeft in een radio-interview getuigd over hoe ze misbruikt werd toen ze op het vliegtuig in slaap was gevallen. De 45-jarige actrice, onder meer bekend van Dreamgirls en de Disneyfilm The Princess and the Frog, vertelt dat het...

  Actrice Anika Noni Rose heeft in een radio-interview getuigd over hoe ze misbruikt werd toen ze op het vliegtuig in slaap was gevallen.

  De 45-jarige actrice, onder meer bekend van Dreamgirls en de Disneyfilm The Princess and the Frog, vertelt dat het incident vorig jaar plaatsvond. “Ik was in slaap gevallen op het vliegtuig. De man die naast me zat, heeft me toen misbruikt. Hij heeft me toen op meerdere plaatsen aangeraakt”, zegt ze. Daarop is Anika Noni Rose wakker geworden.

  Toen ze er een stewardess bijhaalde, ontkende de man dat hij iets gedaan had. Uiteindelijk maakte het vliegtuig rechtsomkeer, waarna de man van het vliegtuig werd verwijderd.

  Rose probeerde de naam van de man te achterhalen, maar dat is haar niet gelukt. Anika Noni Rose diende een klacht in bij de FBI, maar die lieten de zaak vallen. “Het is heel hard wanneer jou iets overkomt en je doet alles wat je zou moeten doen en dat dan iemand anders gewoon beslist “oké, we gaan hier niet mee verder gaan.”

  Rose wist niet wat te doen op het vliegtuig. “Ik was zo gekwetst, kwaad en van streek”, zegt ze. “Ik wilde hem slaan, maar ik wist dat dat ervoor zou zorgen dat de focus van het echte incident zou halen. Dus ik heb er alles aan gedaan om mijn gevoel toen in te houden zodat ik mijn verhaal zou kunnen vertellen en serieus zou genomen worden.”

  Maar dat gebeurde dus niet. “Er wordt veel meer gedaan om aanvallers te beschermen dan dat er iets gedaan wordt om slachtoffers te beschermen”, zegt Rose als reactie op het feit dat de vliegtuigmaatschappij de naam van de man niet mag vrijgeven.

  Anika Noni Rose voegde er nog aan toe dat je niet een Hollywood-actrice moet zijn om te maken te krijgen met grensoverschrijdend gedrag. “Ik was een vrouw die aan het slapen was op het vliegtuig. Ik was niet opgekleed, ik zag er eigenlijk uit alsof ik nog op school zat, en toch vond iemand dat het oké was om me op dat moment aan te raken. Je hoeft niet in Hollywood te zijn.”

  Britse bassist Jim Rodford overleden

  Britse bassist Jim Rodford overleden


  De Britse bassist Jim Rodford is op 76-jarige leeftijd overleden, zo heeft Classic Rock Magazine gemeld. De muzikant speelde bij The Zombies, The Kinks en Argent.Rodford heeft zaterdag een val in zijn woning in het Verenigd Koninkrijk niet overleefd....

  De Britse bassist Jim Rodford is op 76-jarige leeftijd overleden, zo heeft Classic Rock Magazine gemeld. De muzikant speelde bij The Zombies, The Kinks en Argent.

  Rodford heeft zaterdag een val in zijn woning in het Verenigd Koninkrijk niet overleefd. Daar was hij net teruggekeerd na een korte tour met de in 2004 nieuw leven ingeblazen The Zombies in Florida. Zijn laatste optreden was op 14 januari.

  De bassist speelde een belangrijke rol in het lanceren van The Zombies ((“She’s not There, “Time of the Season”) in 1961, hoewel hij toen niet meespeelde. Toen die groep in 1968 uiteenviel belandde hij in het verlengstuk, Argent, geleid door zijn neef Rod Argent. Die band had grote hits met “Hold Your Head Up” in 1972 en “God Gave Rock & Roll To You” dat door Kiss werd gecoverd.

  Toen ook Argent er in 1976 de brui aan gaf, vroegen The Kinks hem. Zo is hij vanaf het album “Low Budget” in 1979 tot het in 1996 uiteenvallen van die legendarische Britse band te horen.

  De bassist is ook lid geweest van The Swinging Blue Jeans.

  Zijn grootste succes heeft hij zelf niet meer beleefd. De knappe ‘bad boy’ die veel te vroeg stierf

  Zijn grootste succes heeft hij zelf niet meer beleefd. De knappe ‘bad boy’ die veel te vroeg stierf


  “Lach, omdat het mensen in de war brengt. Lach, omdat het makkelijker is dan uitleggen wat je van binnenuit aan het opvreten is.” Zijn gezicht is wit geschminkt als hij de woorden uitspreekt, zijn haar is groen en zijn lippen zijn bewerkt met te veel...

  “Lach, omdat het mensen in de war brengt. Lach, omdat het makkelijker is dan uitleggen wat je van binnenuit aan het opvreten is.” Zijn gezicht is wit geschminkt als hij de woorden uitspreekt, zijn haar is groen en zijn lippen zijn bewerkt met te veel rode lippenstift. Heath Ledger als ‘The Joker’, zijn meest iconische rol. Jammer genoeg zal de Australische acteur het succes ervan nooit zelf meemaken, want hij overlijdt enkele maanden voor de Batman-film ‘The Dark Knight’ in première gaat.

  22 januari 2008. De politie van New York treft het naakte lichaam van Heath Ledger aan op de grond naast zijn bed in het appartement dat hij al enkele maanden (sinds zijn breuk met actrice Michelle Williams) huurde in Manhattan. Naast de 28-jarige Australische acteur liggen slaappillen, wat de ordediensten meteen doet uitgaan van een overdosis. Al dan niet bewust.

  ‘Bad boy’ met de bruine ogen

  Het nieuws gaat als een schokgolf door Hollywood - en door de rest van de wereld. Ledger, in het begin van zijn carrière uitsluitend opgevoerd als ‘mooie jongen’, heeft in de jaren voor zijn dood ook bewezen een echt acteertalent te zijn. Met zijn rol in de Oscarwinnende prent ‘Brokeback Mountain’ wint de Australiër - na de meisjesharten - nu ook de harten van de filmliefhebbers en recensenten wereldwijd.

  Net als voor zo veel andere Australische acteurs begint het voor Heath Ledger allemaal met een rolletje in ‘Home and Away’, de wereldberoemde soapserie waarvoor hij tien afleveringen lang in de huid kruipt van ‘bad boy’ Scott Irwin. Zijn blonde lokken en donkerbruine ogen leveren hem in 1999 ook zijn eerste hoofdrol in een Hollywood-film op. In de (zeer losjes) op het Shakespeare-toneelstuk ‘The Taming of the Shrew’ gebaseerde ‘10 Things I Hate About You’ speelt hij - juist ja - de knappe ‘bad boy’.

   

  Vanaf dan gaat het snel voor de prille twintiger. Hij speelt in 2000 naast zijn mentor, de toen nog niet omstreden Mel Gibson, in ‘The Patriot’, hij verovert een jaar later nog meer meisjesharten als ridder in ‘A Knight’s Tale’ en is dat jaar ook te zien in het bejubelde ‘Monster’s Ball’. In 2003 keert hij terug naar zijn thuisland om de hoofdrol te spelen in een film over de lokale gangster/volksheld Ned Kelly.

   

  Ondanks enkele successen blijft de acteur, de zoon van een lerares Frans en een mijningenieur, worstelen met zijn imago van ‘mooie jongen’. Hij wil koste wat kost bewijzen dat hij meer is dan een knap gezichtje. In 2005 slaagt hij daar ook in. Cum laude zelfs, met zijn rol in de topfilm ‘Brokeback Mountain’. Ledger en tegenspeler Jake Gyllenhaal worden overladen met lof voor hun vertolkingen als homoseksuele cowboys in de Oscarwinnende prent van Ang Lee. De eerste Oscarnominatie is een feit.

   

  Liefde op de set

  Niet alleen op professioneel vlak is 2005 een topjaar, ook op romantisch vlak gaat het Ledger voor de wind. Op de set van ‘Brokeback Mountain’ leert ‘Heathy’ (die de rol had aangenomen op aanraden van actrice en zijn toenmalige vriendin Naomi Watts) de actrice Michelle Williams kennen. De twee beginnen een relatie en krijgen in 2006 zelfs een dochtertje, Matilda, samen.

  In september 2007 is het sprookje tussen de twee echter opnieuw ten einde. “We hebben gedaan wat we konden, maar uiteindelijk konden we niet anders dan besluiten om uit elkaar te gaan”, luidt het in een gezamenlijk persbericht. Ondanks hardnekkige geruchten over zijn buitensporig cocaïnegebruik duiden de twee “niet met elkaar te verzoenen werkschema’s” aan als reden voor de breuk.

  Zowel voor als na zijn relatie met Williams heeft Ledger wat met tal van andere actrices - zoals Julia Stiles, Heather Graham en Gemma Ward. “We kwamen hem vaak tegen op de gang, altijd kussend met een andere actrice of een ander model”, zo vertellen de voormalige buren van zijn flat in Manhattan nu nog altijd over “de levenslustige jongeman”.

  Na ‘Brokeback Mountain’ speelt Ledger nog mee in films als ‘Casanova’ en ‘Candy’, maar niets wat het succes van de atypische western kan evenaren. Eind december 2007 verschijnt ‘I’m Not There’, een biografische film over het leven van Bob Dylan, nog in de zalen. Enkele dagen later volgt het nieuws van Ledgers overlijden.

  Postume Oscar

  Op dat moment moet zijn meest iconische rol, die waarvoor hij nu nog altijd het meest herinnerd wordt, nog komen. Enkele maanden na zijn dood gaat ‘The Dark Knight’ in première. Hoewel de meeste recensenten zo hun twijfels hadden bij de casting van Ledger als Batmans aartsvijand The Joker - hij zou toch nooit in de voetsporen kunnen treden van rasacteur Jack Nicholson? - verstomt alle kritiek op het moment dat de film in première gaat. “Een van de beste prestaties ooit”, klinkt het bijna unaniem. Op de Oscaruitreiking van 2009 krijgt Ledger postuum de Oscar voor beste mannelijke bijrol uitgereikt.

   

  “Niemands fout”

  Maar alles heeft een keerzijde, ook in Hollywood. Net omdat Ledger zo’n sterke prestatie had neergezet als “getroebleerde psychopaat” steken er na zijn overdosis geruchten de kop op dat de acteur echt mentale problemen had. Iets wat zijn familie tot vandaag hardnekkig ontkent. “Zijn rol als The Joker, dat was gewoon Heath die zich te pletter amuseerde. Hij had een geweldig gevoel voor humor. Hij was zeker niet depressief”, aldus zijn zus Kate.

  Het politieonderzoek toont het ook aan: het gaat niet om zelfdoding, maar om een “accidentele overdosis”. Een tragisch ongeval dus. Ledger nam die dag een dodelijke combinatie in van voorgeschreven geneesmiddelen en enkele slaappillen. “Het was niemands fout, alleen de zijne”, verklaarde Heaths vader jaren na de dood van zijn zoon. “Hij stopte de pillen in zijn lichaam. Niemand anders. Dat maakt het allemaal nog moeilijker om te accepteren. Ik zag hem zo graag, ik was zo trots op hem.”

  'The Dark Knight' is maandagavond te zien op Vier, vanaf 20.35 uur.

  Nog bekende films met Heath Ledger:

  Casanova:

   

  A Knight’s Tale:

  TV RAPPORT. Onze man keek naar ‘Taboe’: “Hoe zijn ze erin geslaagd dit programma in elkaar te draaien?”

  TV RAPPORT. Onze man keek naar ‘Taboe’: “Hoe zijn ze erin geslaagd dit programma in elkaar te draaien?”


  Een weekblad deed vorige week een poging om Philippe Geubels en zijn nieuwe programma in een hoekje te duwen met een jour­nalistieke truc die zo oud is als de straat: het belde een actrice op die het als alleenstaande ­moeder echt niet breed had en...

  Een weekblad deed vorige week een poging om Philippe Geubels en zijn nieuwe programma in een hoekje te duwen met een jour­nalistieke truc die zo oud is als de straat: het belde een actrice op die het als alleenstaande ­moeder echt niet breed had en vroeg haar of het niet schandalig was dat Geubels in zijn nieuwe programma met kwetsbare mensen ging lachen, ook met mensen in armoede.

  Nog voor het werd uitgezonden, belandde Taboe op een hoop met Nieuwe Buren, waarin Karen Damen en James Cooke op hun eigen manier ­armoede in de kijker zetten. Jammer, want het gebeurt niet vaak dat tv-makers kwetsbare mensen op zo’n verfrissende manier bejegenen. Geubels gooit er in Taboe niet alleen zijn vakmanschap als stand-upcomedian tegenaan, hij bewijst ook dat hij bijzonder goed kan luisteren. Dat laatste is ook de verdienste van de vrouw die in Taboe nooit in beeld zal komen: Kat Steppe, de regisseur die Jeroen Meus liet schitteren in Goed Volk.

  LEES OOK. Ken Nelissen, de held uit ‘Taboe’, vond opnieuw de liefde bij zijn verzorgster: “We wonen niet samen. Dat wil ik Lindsey niet aandoen”

  In de eerste aflevering leefde Geubels een week ­samen met vier mensen met een fysieke beperking. Elk had zijn eigen trieste verhaal, maar Taboe presenteert zich niet als een zak doffe ellende die we op zondagavond niet naar ons bed willen sleuren. Met Taboe valt vooral veel te lachen, met dank aan ­Philippe Geubels, maar ook aan zijn stuk voor stuk prachtige ­gasten die zich zelfs aan wat opnames met de verborgen camera waagden door hun “gehandicaptenkaart” te verkopen. Alles in Taboe is zo goed gedoseerd dat ik me nog altijd afvraag hoe ze erin geslaagd zijn dit programma in elkaar te draaien. Heel even wist ik het zelf niet meer: die traan, was dat nu van het huilen, of van het lachen?

  Ken (37) verloor lichaam, werk en relatie na zware val, maar vond opnieuw de liefde bij zijn verzorgster

  Ken (37) verloor lichaam, werk en relatie na zware val, maar vond opnieuw de liefde bij zijn verzorgster


  Na een val op een trampoline was Ken Nelissen (37) alles kwijt: zijn lichaam, zijn werk, zijn relatie. Dat zijn verlamming hem een nieuwe vriendin zou opleveren, had de turnleraar uit het Eén-programma Taboe met Philippe Geubels nooit durven te dromen....

  Na een val op een trampoline was Ken Nelissen (37) alles kwijt: zijn lichaam, zijn werk, zijn relatie. Dat zijn verlamming hem een nieuwe vriendin zou opleveren, had de turnleraar uit het Eén-programma Taboe met Philippe Geubels nooit durven te dromen. “We hebben een huis, maar wonen niet samen. Dat wil ik Lindsey niet aandoen.”

  Er staat nog altijd een kerstboom in de kamer van Ken Nelissen in verzorgingstehuis De Vrije Vlinder in Brasschaat. Ken lacht. “Iemand van de nachtdienst zei dat deze week ook: Ken, uw kerstboom staat nog. Ja, zei ik, ík kan hem niet afbreken, maar als ge u geroepen voelt, doe gerust.” Dat is de Ken die de kijkers van Eén gisteravond te zien kregen in Taboe: altijd op vinkenslag. Zo hangt op de kamer ook een foto van Ken met zijn vriendin Lindsey (34) op het strand in Knokke. Drinkt hij daar dan cocktails? Natuurlijk, zegt Ken: “Ik drink alcohol, hoor. Ik kan er alleen niet tegen. Maar wat gaan ze doen? Mijn rijbewijs afpakken?” (lacht)

  Ken is verlamd vanaf de nek. Ademen doet hij met een machine. Het gevolg van een val op een trampoline tijdens de turnles, op 5 juni 2009. Twee jaar verbleef Ken in een ziekenhuis. Zijn job als turnleraar kwijt, zijn vriendin ging weg, en hij verloor alle gevoel uit zijn sportieve lichaam. Na de revalidatie konden zijn ouders niet voor hem zorgen, zelfs niet met rond de klok ondersteuning. “Ik zou mijn ouders alles afgepakt hebben. Die hadden recht op een pensioen en zouden niets meer kunnen, ik vond dat zó erg.” Toen Ken een dubbele longontsteking kreeg, dacht hij aan het afscheid. Al was het maar om iedereen de last te besparen.

  Maar in De Vrije Vlinder konden ze de zorg wel aan. Lindsey Van Dyck werkte er ook en begon voor Ken te zorgen. Wassen, eten geven, aankleden. En praten, veel praten. Ken vond Lindsey best wel lief. En knap. “Na een tijdje dacht ik: ik vraag gewoon of ze me wel kussen. Ik had mijn move eigenlijk al een beetje voorbereid. Het bolletje waarmee ik mijn rolstoel bedien, had ik al opzij geduwd. Om plaats te maken voor een kus.”

  Maar die kus kwam er niet. Toch niet meteen. Lindsey was op snelheid gepakt. “Ik was verrast, ja. Maar ik had vermoedens. En gevoelens. Die werden bevestigd, maar ik was zo overweldigd dat ik even tijd heb gevraagd.” Ken slaakt een zucht: “Dat viel efkes tegen, zeg.” Lindsey: “We hebben toen een paar serieuze gesprekken gevoerd. Ik wist wat zijn verzorging inhield, je gaat daar niet snel over. Mijn ouders waren ook heel beschermend. Zijn ouders ook.” Ken knikt: “Ze dachten dat ik gekwetst zou worden. Dan was ik weer terug naar af.” Maar echte liefde hou je niet tegen. Lindsey: “Als je Ken leert kennen, móét je hem wel graag zien.”

  Zoon

  Ken kreeg er meteen een zoontje van vijf bij, Cédric. “Doe jij die meneer een bavet aan”, vroeg Cédric aan zijn mama. Cédric is nu elf. En de band met Ken is hecht: “Cédric heeft die zorgende kant van zijn mama.” Lindsey: “Terwijl ik hem nooit iets heb aangeleerd. Maar hij is nieuwsgierig, stelt de vragen die anderen niet stellen.” Eén keer was Cédric bij de pinken toen hij zag dat de slang van de beademing van Ken was losgeschoten. Ken kon niemand verwittigen, want de walkietalkie van de verzorger van dienst was plat. “Cédric was huiswerk aan het maken en heeft de slang weer vastgedraaid.”

  LEES OOK. TV RAPPORT. Onze man keek naar ‘Taboe’: “Hoe zijn ze erin geslaagd dit programma in elkaar te draaien?”

  Medisch gezien zou Ken een kind kunnen verwekken, maar daar denkt hij niet meer aan: “Mijn gezondheid is te fragiel. Als ik ertussenuit val, heeft dat kind geen vader meer. Het zou ook niet lukken, met een baby. Ik kan zelfs niet tegen een lepel die op de grond valt. Schrikken geeft mij zenuwprikkels, een brandende pijn in de arm. Met Cédric heb ik een zoontje. Dat is genoeg.”

  Ken en Lindsey hebben samen een huis gekocht. Maar Ken verblijft vooral in De Vrije Vlinder. “Ik heb samenwonen meteen afgeblokt. Ik wil het Lindsey niet aandoen. De zorg is te groot. Beter wat minder samen en van de goeie momenten genieten.” Lindsey: “Als Ken naar huis komt, verhuizen er ook heel wat machines mee. Dat doe je niet zomaar.” Niet dat de twee nooit samen slapen. Ken lacht: “Ik beweeg nooit ’s nachts, iemand anders (kijkt naar Lindsey) wel. Dan ligt haar haar in mijn gezicht te kriebelen.” Lindsey: “Ken draagt oordopjes tegen het lawaai van zijn beademing, ik slaap er gewoon door. Ik vind het rustgevend.”

  Nog één vraag moeten we stellen: de gelijkenis met Kevin De Bruyne. Ken maakt ons attent op een poster van de voetballer. “Cédric had die meegebracht. Ik heb u op een poster gezien, zei hij. Ik krijg die opmerking over De Bruyne wel vaker. Dan zeg ik altijd: ik zou liever wat meer op zijn bankrekening lijken.”

  RECENSIE. Onze man keek naar de nieuwe film van Adil en Bilall: “‘<I>Patser’ </I>is een orgie van véél en nóg meer”

  RECENSIE. Onze man keek naar de nieuwe film van Adil en Bilall: “‘Patser’ is een orgie van véél en nóg meer”


  Drie jonge kerels en een meisje uit de veelkleurige Antwerpse wijk Kiel ­dromen ervan zich als patsers door het leven te slaan. Maar daar moet je poen voor hebben en wanneer de gelegenheid zich aandient, drukken ze een vrachtje cocaïne achterover....

  Drie jonge kerels en een meisje uit de veelkleurige Antwerpse wijk Kiel ­dromen ervan zich als patsers door het leven te slaan. Maar daar moet je poen voor hebben en wanneer de gelegenheid zich aandient, drukken ze een vrachtje cocaïne achterover. Resultaat: een drugs­oorlog.

  Jo De Ruyck

  Dat is de héél korte samenvatting van Patser. Meer spoilen zou zonde zijn en bovendien volstaat een krantenpagina niet voor al wat Adil en ­Bilall te ­vertellen ­hebben. De kar hooi die ze op hun vork nemen, noopt onder meer tot het veelvuldig ­gebruik van een ­vertelstem – zelden de beste keuze in een film. Bovendien ­mitrailleren ze de ­kijker met zoveel ­visuele kicks dat het persoonlijke drama van Adamo (Matteo Simoni) en zijn drarries naar de achtergrond verschuift. Alleen met het meisje (Nora Gharib) hadden wij af en toe te doen.

  LEES OOK. Zes vragen die u zich zal stellen over ‘Patser’. Makers Adil & Bilall geven de antwoorden

  Daar staat ­tegenover dat Patser een heftige rit is die twee uur lang geen saai moment kent. Als er geen discotheken in de poeier worden geschoten, zijn er wel een paar patserbakken op weg naar de sloop. Als er niet wordt gevuilbekt, dan klettert er wel een smeuïge oneliner. Als een rapdreun niet op je oren mikt, dan zorgen neoneffecten ervoor dat je niet weet waar eerst te kijken. Patser is een orgie van véél en nóg meer. Harde gangsterfilm maar ook cartoon. Drama maar ook ­komedie. Fuck you, maar ook sociale kritiek. En daarbovenop nog wat leuke extra’s. Van een Jedi-pastoor tot Colombianen onherkenbaar gemaakt met zwarte balkjes. En net als je denkt ­alles te hebben gehad, doet de filmtandem er – op het einde letterlijk! – nog wat bij.

  Met lef alleen haal je in zo’n pandemonium de eindstreep niet. Daar is kunde voor nodig en die hebben Adil en Bilall op overschot. Nu nog een beetje mate, maar denkend aan de zeven hoofdstukken waarin ze hun verhaal kaderen, vermoeden we dat ze ook ‘matigheid’ als een hoofdzonde beschouwen. Maar hey, dit gaat over patsers. Dus: chillen op die coole filmtrip

  ‘Patser’

  Vanaf woensdag

  Van: Adil El Arbi en Bilall Fallah

  Met: Matteo Simoni, Nora Gharib, Junes Lazaar, Saïd Boumazoughe

  Kobe Ilsen emotioneel in ‘La Mama’: “Zij heeft ons erdoor gesleurd.”

  Kobe Ilsen emotioneel in ‘La Mama’: “Zij heeft ons erdoor gesleurd.”


  Voor Kobe Ilsen (36) is de komst van sterrenchef Sergio Herman in La Mamma allerminst een tussendoortje: omdat zijn biologische vader hem na één dag in zijn bestaan liet zitten, heeft niemand volgens Kobe Ilsen meer recht op een driegangenmenu van...

  Voor Kobe Ilsen (36) is de komst van sterrenchef Sergio Herman in La Mamma allerminst een tussendoortje: omdat zijn biologische vader hem na één dag in zijn bestaan liet zitten, heeft niemand volgens Kobe Ilsen meer recht op een driegangenmenu van Sergio dan zijn mama. “Zij heeft ons erdoor gesleurd.”

  “Ze gaat kirren als een verliefd pubermeisje als ze Sergio Herman ziet.” De voorspelling van Kobe Ilsen zat er niet ver naast: zijn moeder Dianne schrok zich wild toen ze te horen kreeg wie voor haar zou koken. Haar reactie? “Als ik had geweten dat Sergio kwam, had ik mijn keukenkasten uitgekuist.” Op het menu staan drie gerechten op een bedje van nostalgie: krabcocktail zonder cocktail, kip met curry en ananas zonder ananas en pannenkoek mikado zonder pannenkoek. Het bezoek van chef-kok Sergio is ook voor Kobe Ilsen een bijzonder cadeau: hij kan de meest bijzondere vrouw uit zijn leven niet genoeg bedanken voor de manier waarop ze hem en zijn broer heeft opgevoed.

  Kobe Ilsen was amper één dag oud toen zijn vader hem, zijn broer en zijn moeder liet zitten. Wanneer het met Sergio Herman over de bijzondere band met Sergio’s inmiddels overleden vader gaat, laat dat de presentator van Over Eten en De Drie Wijzen niet onberoerd: “Als iemand over zijn vader vertelt, raakt mij dat heel diep. Omdat mijn natuurlijke vader bij mijn geboorte is vertrokken. Ik ben heel blij met mijn adoptie­vader, maar de band tussen vader en kind is zo belangrijk. Dat mijn vader zelf heeft beslist dat het voor hem niet hoefde om mij in zijn leven te hebben, raakt mij tot in het diepste van mijn zijn. Wat Sergio hier vandaag komt doen, is dus veel meer dan een zoon de kans geven merci te zeggen tegen zijn moeder. Hier zit veel meer achter.”

  Vorig jaar zei Kobe Ilsen nog in een interview met onze krant dat hij eindeloos veel respect heeft voor de manier waarop zijn moeder het plotse vertrek van haar man opving: “Mijn moeder stond in het onderwijs, verdiende maar 24.000 frank (geïndexeerd zo’n 1.000 euro, nvdr.), had een huis af te betalen en had twee kinderen. Ik moet daar geen tekeningetje bij maken. Zo’n gebeurtenis doet wel iets met een groep. Er is een soort klik, je helpt elkaar als je de grootste miserie hebt gedeeld. Gelukkig kwam mijn adoptie­vader op mijn 9de in mijn leven. Hij was mijn tweede vader, net zoals mijn opa. Ik dwing ­mezelf ook om ­positief in het leven te staan. Ons moeder heeft dat altijd gezegd: Thuis moet er worden meegewerkt aan de goeie sfeer en anders ga je maar op je kamer zitten. Ik vind dat een goede ­in­gesteldheid.” Ook in La Mamma herhaalt Ilsen die woorden: “Mijn moeder heeft veel miserie gehad, maar bleef altijd positiviteit uitstralen. Ze sleurde ons erdoor en maakte er nog een toffe tijd van.”

  Mosselman

  Sergio Herman trommelt voor zijn ingrediënten ­goede vriend en chocolatier Dominique Persoone op en brengt ook een bezoek aan de visboer. De geur katapulteert Kobe Ilsen terug naar zijn 18de. “Ik werkte als mosselman voor de horeca en droeg jutezakken rond.” Aan tafel krijgt Kobe verrassend te ­horen dat hij eigenlijk naar een dorpsidioot is genoemd.

  INFO

  La Mamma

  VTM, 20.35 uur

  Astrid Coppens bokst, maar liefst niet tegen Natalia

  Astrid Coppens bokst, maar liefst niet tegen Natalia


  VTM heeft ook Astrid Coppens kunnen over­tuigen om een andere BV in elkaar te rammen voor het programma Boxing Stars. Met de 34-jarige Hollywoodvrouw is de lijst nu compleet.Haar kledinglijn Astrid Black Label Sportswear is deels geïnspireerd op de...

  VTM heeft ook Astrid Coppens kunnen over­tuigen om een andere BV in elkaar te rammen voor het programma Boxing Stars. Met de 34-jarige Hollywoodvrouw is de lijst nu compleet.

  Haar kledinglijn Astrid Black Label Sportswear is deels geïnspireerd op de bokssport en ze trok weleens een handschoen aan bij wijze van cardio training, maar verder heeft Astrid Coppens – in een vorig leven Astrid Bryan – weinig boksballen van dichtbij gezien.

  De reality­ster weet wat haar sterktes en zwaktes zijn: “Ik heb een groot doorzettingsvermogen en ga proberen er echt voor te vechten, maar ik zit op dit moment nog in LA. Ik heb geen coach om mee te trainen en heb een maand minder de tijd om me voor te bereiden. Ik volg hier wel wat lessen in groep. Begin ­februari ben ik weer in België en ga ik dagelijks trainen. Dat wordt zwaar, want ik ben helemaal niet sportief. Ik weet nog niet tegen wie ik ga boksen. Liever niet tegen Natalia. Zij is heel sterk en bovendien een goede vriendin.”

  Natalia zit wellicht in een andere gewichtsklasse dan pluimgewicht Astrid Coppens. Bij de vrouwen doen ook Eline De Munck mee, Hilde De Baerdemaeker, Stéphanie De Roover (mevrouw Meus), Bieke Ilegems, Laura Tesoro en Marie Verhulst. Bij de mannen boksen Siegfried De Doncker, Hans Van Alphen, Bill Barberis, Erik Goossens, Oscar Willems, Kamal Kharmach, Andy Peelman van De Buurtpolitie en Faroek Özgünes. Boxing Stars is dit voorjaar te zien op VTM.

  Honderden mensen nemen afscheid van Lies Lefever: “Gitaar, spelletjes en concerten: je was de beste mama ooit”

  Honderden mensen nemen afscheid van Lies Lefever: “Gitaar, spelletjes en concerten: je was de beste mama ooit”


  Een bomvol cc Westrand in Dilbeek heeft zondagnamiddag afscheid genomen van de overleden comédienne Lies Lefever. Honderden mensen, waaronder bv’s als Bart Peeters, Ronny Mosuse, Philippe Geubels en Sien Eggers, zwaaiden haar uit. In de vaak grappige...

  Een bomvol cc Westrand in Dilbeek heeft zondagnamiddag afscheid genomen van de overleden comédienne Lies Lefever. Honderden mensen, waaronder bv’s als Bart Peeters, Ronny Mosuse, Philippe Geubels en Sien Eggers, zwaaiden haar uit. In de vaak grappige ceremonie waren het vooral de woorden van haar man Joost en zoontje Wannes die de aanwezigen beroerden.

  Omdat het cultureel centrum van Asse, de thuisgemeente van Lies Lefever, te klein was, besloten de nabestaanden uit te wijken naar buurgemeente Dilbeek om de comédienne uit te zwaaien. Ook het grotere cc Westrand bleek maar net groot genoeg voor de honderden mensen die op gepaste manier afscheid wilden nemen van Lefever. Onder hen veel bekende gezichten, zoals Sien Eggers, Michiel Devlieger, Thomas Smith, Michaël Van Peel, Jan Mulder, Jeroom, Elodie Ouedraogo en Philippe Geubels. Ze kwamen het cc allemaal binnen langs de hoofdingang, waar enkele tientallen leden van Scouts en Gidsen Asse een erehaag hadden gevormd.

  Presentator van de dienst - “een viering, geen begrafenis” - was Ronny Mosuse. Hij leidde het gebeuren in, speelde een paar liedjes op gitaar en liet een hoop gasten hun zegje doen. Zo was er een vriend van Lefever uit de chiro van Beerse, die herinneringen ophaalde aan hun vele momenten aan de vijver en aan het kampvuur. “Schud ze daarboven maar eens wakker met je schunnige teksten”, sprak hij met een ondeugend glimlachje.

  Schunnig

  Het was het startschot voor een viering waar humor en muziek centraal in stonden. Zo kwam de neef van Lefever Sonny - de hit van Bobby Hebb - op indrukwekkende wijze zingen, maar ook Jonas Winterland en Bart Peeters droegen een liedje op aan de comédienne. Lachen was het ook met het hilarische intermezzo van Iwein Segers, die een speech hield die Lefever geweldig gevonden zou hebben: recht uit het hart, met enkele grapjes die op het randje waren of er zelfs over gingen. Schunnig, net zoals ze het graag gehad zou hebben.

  Emotioneel werd het dan weer toen Hanne Polé, een twintiger uit Asse die een erg innige band had met Lefever, het woord nam. Ze prees de comédienne en zangeres voor de vele lieve sms’jes die ze haar stuurde en de lieve woordjes die ze van haar kreeg. “Ik weet nog goed hoe ik jou tijdens een reis door Ierland met vriendinnen een berichtje stuurde”, zei Hanne. “Dat we verbleven bij een vreemde man, waar we een beetje bang van waren. Om onze ouders niet ongerust te maken, stuurde ik jou het adres voor het geval dat het slecht afliep. Om 8 uur ’s ochtends belde je me al, om te weten of ik nog leefde. Je vertelde dat je geen oog dichtgedaan had.”

  Martin Heylen sprak in een videoboodschap lovende woorden over de overledene, die “een persoon met weerhaakjes” was. “Iemand warm en authentiek die blijft hangen, die je nooit vergeet. Je was een meisje met een schaterlaai en weerhaakjes. Blijf maar hangen in ons hart, Liesje.”

  Weekends

  Een goede vriend vertelde over de weekends die ze met een groep vriendinnen elk jaar deden, in de Ardennen. “Vorig jaar deden we een wandeling op een toeristische route langs de Ourthe, maar die was niet in goede staat. De meesten haakten onderweg af, maar jij bent doorgegaan tot het einde. Dat had je nooit kunnen doen zonder Joost, die heel de tijd je hand vasthield en je ondersteunde. Die wandeling staat symbool voor jullie relatie, hij was er altijd en liet je boven jezelf uitstijgen. Jij deed dan weer een nieuwe wereld voor hem opengaan. Nooit heb ik een koppel zoveel zien knuffelen, de liefde spatte eraf. Nu Lies er niet meer is, zal het weekend niet meer hetzelfde zijn. We missen je nu al, Lies.”

  Een vriendin van Lefever las ook nog een brief voor van haar zoontje Wannes. “Je was de tofste mama die ooit op aarde heeft gestaan”, las ze voor. “Met jou deed ik alleen maar toffe dingen en was alles tof. Gitaar, concerten, spelen: dank je voor alles.”

  Laatste brief

  Toen Joost, de man van Lefever, het woord nam, hield heel de zaal zijn adem in. “We schreven vaak brieven”, zei hij. “Wel: vrijdag heb ik je een voorlopig laatste brief geschreven. Dag Liesje, dag vrouw, ongelofelijk bedankt voor zoveel kleine en grote, alledaagse en speciale, mooie en moeilijke, lieve en speelse maar altijd oprechte dingen die we voor altijd zullen meedragen.”

  Ook afsluiten gebeurde hoe Lefever het gewild zou hebben: met samenzang. Ronny Mosuse, Bart Peeters, de neef van Lefever, Jonas Winterland en de ouders van de comédienne zongen op het podium Let It Be van The Beatles. Een prachtig emotioneel einde van een hartverwarmende ceremonie.

  Lies Lefever overleed op 10 januari na een ongelukkige val in haar keuken. Ze laat een man, Joost, en twee kindjes, Kobe en Wannes, na.

  Boef terug op het podium na mediastorm: “Ik distantieer me, maar ik zal nooit een ideale schoonzoon zijn”

  Boef terug op het podium na mediastorm: “Ik distantieer me, maar ik zal nooit een ideale schoonzoon zijn”


  Rapper Boef heeft zaterdagavond tijdens een optreden nogmaals zijn excuses aangeboden. “Wij rappers zeggen bitches enzo, maar wij vinden vrouwen echt niet minder ofzo”, rapte hij. De aangekondigde bierdouche bleef uit, sterker nog: hij werd door zijn...

  Rapper Boef heeft zaterdagavond tijdens een optreden nogmaals zijn excuses aangeboden. “Wij rappers zeggen bitches enzo, maar wij vinden vrouwen echt niet minder ofzo”, rapte hij. De aangekondigde bierdouche bleef uit, sterker nog: hij werd door zijn veelal jonge fans op gejuich ontvangen.

  “Ik wil nog een keer mijn oprechte excuses aanbieden”, riep Boef op Noorderslag in Groningen. “Ik distantieer me ver van wat ik gezegd heb”, om daarna onder luid gejuich mee te delen: “onthou wel: ik zal nooit jullie ideale schoonzoon zijn, het blijft gewoon Boef, man.” De jonge fans gingen uit hun dak en schenen de misstap van de rapper al te zijn vergeten, ze rapten het rijmpje gewillig mee: “Wij rappers zeggen bitches enzo, maar we vinden vrouwen echt niet minder ofzo.”

  Voor de show hadden onbekenden opgeroepen om met bier naar Boef te gooien. Voor de veiligheid werd er geen alcohol geserveerd in de zaal, die overigens moeiteloos volliep, aldus een reporter van AD.

  (LEES VERDER ONDER DE VIDEO)

  “Kechs”

  Rapper Boef kwam in een mediastorm terecht na een aantal uiterst vrouwonvriendelijke Snapchat-filmpjes. Zo heeft hij een aantal vrouwen, die hem opgepikt hadden langs de snelweg nadat hij autopech kreeg, “kechs” genoemd. Laatstgenoemde is straattaal voor “hoeren”. Al snel kreeg hij bakken kritiek over zich heen kreeg en postte hij een nieuw filmpje. Daarin verdedigde hij de uitspraken en stelde dat vrouwen die “om acht uur in de club, met alcohol, jongens en korte rokjes hangen” gewoon “kechs zijn”. Alleen vrouwen die “studeren, braaf thuis zitten en naar mama en papa luisteren”, zijn échte vrouwen - en dus geen “kechs” - aldus de rapper in een tweede Snapchat-video.

  Kort daarna kwamen er echte verontschuldigingen op Instagram. Hij relativeerde het woord “kechs”, volgens hem noemen rappers vrouwen wel vaker “bitches” en bedoelde hij het allemaal zo slecht nog niet. Bij RTL zei hij dan weer dat hij zich als een hond in het nauw gedreven voelde en dat hij daarom op een agressieve en irrationele wijze reageerde.

  ‘Vergeven en vergeten’, scheen de teneur bij de fans in de zaal en daar was de rapper dankbaar voor: “Ik wist natuurlijk niet hoe jullie zouden reageren. Ik had een beetje spanning. Maar wow, ik hou van jullie.”

  Gert verhulst, zoon Viktor en Kobe Ilsen zetten hun beste Tiroler-beentje voor

  Gert verhulst, zoon Viktor en Kobe Ilsen zetten hun beste Tiroler-beentje voor


  De sfeer is goed in het Franse skigebied Val d’Isère. Dat blijkt uit deze foto die Viktor Verhulst op Instagram zette. Viktor brengt zijn skivakantie met zijn vaste bondgenoten door: zijn vader Gert en goede vriend Kobe Ilsen. De heren vonden het...

  De sfeer is goed in het Franse skigebied Val d’Isère. Dat blijkt uit deze foto die Viktor Verhulst op Instagram zette.

  Viktor brengt zijn skivakantie met zijn vaste bondgenoten door: zijn vader Gert en goede vriend Kobe Ilsen. De heren vonden het duidelijk niet erg om hun beste Tiroler-beentje voor te zetten.

  Kan jij volgen wat er allemaal in ‘Thuis’ of ‘Familie’ gebeurt? Wij zetten alle wissels even op een rijtje

  Kan jij volgen wat er allemaal in ‘Thuis’ of ‘Familie’ gebeurt? Wij zetten alle wissels even op een rijtje


  ‘Thuis’ en ‘Familie’ gingen onlangs flink met de borstel door hun personeelsbestand.Uitleg van de makers: soaps hebben nieuwe zuurstof nodig om fris te blijven. Kan best, maar kunt u nog volgen? Om weer mee te zijn, lijsten we alle in & outs eens...

  ‘Thuis’ en ‘Familie’ gingen onlangs flink met de borstel door hun personeelsbestand.

  Uitleg van de makers: soaps hebben nieuwe zuurstof nodig om fris te blijven. Kan best, maar kunt u nog volgen? Om weer mee te zijn, lijsten we alle in & outs eens op.

  Fans van Familie kunnen al opgelucht ademhalen. De vele wissels zijn eindelijk achter de rug. Wim (David Michiels) is overleden, Faroud (Begir Memeti) vertrok samen met Leen (Cathérine Kools) en haar zoontje Arthur naar Afrika. “Ik heb zelf aangestuurd op mijn ontslag”, zegt Cathérine. “Ik acteer al twintig jaar en dat blijft één van de dingen die ik het liefst doe. Maar ik combineer deze job ook graag met iets anders. Ik zat al vijf jaar in Familie, en ik had amper nog tijd om me bezig te houden met andere zaken, zoals mijn passie voor macrobiotisch eten. Nu heb ik weer meer tijd voor andere dingen.”

  Ook Bas Van Weert, die Cédric speelde, stapte zelf op. Maar bij Ini Massez was dat niet het geval. “Mijn vertrek was niet het einde van de wereld”, zegt ze. “Er was van in het begin gezegd dat het een langlopende gastrol was.” Over gastrollen gesproken: binnenkort maakt Andrea Croonenberghs kortstondig haar intrede als Griet Macharis.

  Nog eind vorig jaar werd Yanni Bourguignon geïntroduceerd als nieuwe Cédric, kwam Govert Deploige even Roel Vanderstukken depanneren als Benny en debuteerde Jits Van Belle als Robyn. Verder zagen de kijkers Trudy (Silvia Claes) terugkeren uit Amerika, inclusief een nieuwe Jelle. “Dat ik nu in de huid mag kruipen van Jelle is geweldig”, zegt Felix Jamaels. “Zijn terugkeer uit de VS is de start van een boeiende verhaallijn, waarover ik nog niks mag verklappen. Familie is de perfecte leerschool om te groeien als acteur. Acteren is een droom, en die wil ik zo veel mogelijk uitoefenen.”

  Van 45 naar 30 personages

  Bij Thuis namen we al afscheid van Jessica (Ditte Jaspers), Junes (Aboubakr Bensaihi) en Julia (Myriam Bronzwaar), maar ‘de grote kuis’ moet er nog starten. Charité (Aissatiou Diop), die eerstdaags terugkomt uit bevallingsverlof, neemt later deze lente afscheid. Samen met Renzo (Frank Van Erum) werd ze uit de reeks geschreven. “Ik ben echt teleurgesteld omdat ik het niet zag aankomen”, zegt hij. “Er was van alles rond Renzo aan het gebeuren, en plots kreeg ik te horen dat mijn laatste drie maanden waren ingegaan. Ik snap de beslissing niet. Renzo is echt heel populair.”

  Eerder lekte voortijdig uit dat Mayra (Muriël Bats) en Luc (Mark Willems) verdwijnen. Willems liet eerder optekenen niet meer gelukkig te zijn met de beperkte mogelijkheden rond zijn gehandicapte personage. Opvallend is dat bij Thuis de cast tegenover twee jaar geleden flink is uitgedund. Van 45 personages heeft men de boel gereduceerd naar een dertigtal figuren.

  Vers bloed kwam er met Twan (Maarten Bosmans), Thilly (Lauren Müller) en Joren (Mathieu Carpentier). “Dat ik nu in Thuis speel, is bizar”, zegt deze laatste. “Ik ben een laatbloeier in dit vak. In mijn tienerjaren wees niets erop dat ik acteur zou worden. Omdat ik met m’n handen wou werken, leek de bouwsector een optie. Via via vernam ik dat er zoiets als kunsthumaniora bestond. Ik deed meteen een ingangsexamen, werd aangenomen, maar nam ook die opleiding niet heel serieus. Pas toen de leerkrachten benadrukten potentieel in mij te zien, ben ik het serieuzer gaan nemen. Dat ik nu in Thuis speel, maakt me absoluut trots.”

  James Cooke openhartig over zijn kinderwens: “Toen ik besefte dat ik voor mannen was, was ik verdrietig”

  James Cooke openhartig over zijn kinderwens: “Toen ik besefte dat ik voor mannen was, was ik verdrietig”


  James Cooke was zaterdagvoormiddag samen met zijn mama Martine Hoste te gast bij Ann Van Elsen in ‘De Familie Van Elsen’ op radiozender Joe FM. Daar vertelde hij openhartig over zijn kinderwens en over zijn coming out. Toen presentatrice Ann Van...

  James Cooke was zaterdagvoormiddag samen met zijn mama Martine Hoste te gast bij Ann Van Elsen in ‘De Familie Van Elsen’ op radiozender Joe FM. Daar vertelde hij openhartig over zijn kinderwens en over zijn coming out.

  Toen presentatrice Ann Van Elsen aan James vroeg hoe zijn coming out was geweest, kon hij het moment nog levendig navertellen.

  “Mijn papa is een paracommando en hij had mij uitgenodigd met mijn lief”, vertelde James. “Ik ging daar dus naartoe met mijn eerste vriendje Benjamin. Ik had ‘lief’ dus open gelaten, want ik wilde voor de confrontatie gaan. We kwamen aan en mijn papa vroeg meteen: “Hoe, waar is uw lief?” En ik zei: “Wel papa, dit is mijn lief Benjamin.” Er volgden tien seconden totale stilte. Elke duif in Waregem heb ik horen overvliegen. En toen maakte hij de typische opmerking: “Awel, het geeft niet, want het zijn toch worstjes op de barbecue.”

  James Cooke was ook bijzonder openhartig over zijn kinderwens.

  “Ik ben daar hard mee bezig geweest”, zei hij. “Dat was echt mijn droom. Ik weet nog dat ik echt verdrietig was toen ik besefte dat ik voor de mannen was. Enkel en alleen daarom. Ik ben zot van kinderen hé, godverdomme. Dat is toch het schoonste wat er is? Ik heb dan lang nagedacht over een draagmoeder, maar wie zou dat dan zijn? En heb ik daar wel genoeg tijd voor? Je moet toch een groot deel van je ambities aan de kant schuiven voor een kind. Dat is een verantwoordelijkheid die je moet nemen. Ik ben er ook nooit en dan ben ik niet de ultieme vader die ik zou willen zijn. Nog niet zo lang geleden heb ik het dan losgelaten en beslist om mijn tijd te besteden aan mijn petekindjes.”

  Ann vroeg zich ook af wie de ultieme one night stand zou zijn voor James. “Iemand die eens zou mogen passeren? Ik vind Matteo Simoni een heel knappe man. Ik weet niet hoe hij qua inborst is, maar ik denk dat hij ook super sympathiek is.”

  Doodsoorzaak Tom Petty bekend: dodelijke cocktail van zware pijnstillers

  Doodsoorzaak Tom Petty bekend: dodelijke cocktail van zware pijnstillers


  De Amerikaanse rockster Tom Petty is in oktober overleden aan een overdosis pijnstillers. Dat heeft een onderzoek van een gerechtsdokter in Los Angeles uitgewezen. De overdosis werd onbedoeld toegediend, zo blijkt ook uit het rapport.In het lichaam van...

  De Amerikaanse rockster Tom Petty is in oktober overleden aan een overdosis pijnstillers. Dat heeft een onderzoek van een gerechtsdokter in Los Angeles uitgewezen. De overdosis werd onbedoeld toegediend, zo blijkt ook uit het rapport.

  In het lichaam van Petty werden verschillende middelen teruggevonden, onder meer fentanyl, oxycodon en temazepam. Die mix leidde tot een hartaanval en het falen van enkele organen, blijkt uit het onderzoek.

  Volgens de familie van Tom Petty had de zanger op het moment van het overlijden af te rekenen met verschillende aandoeningen: de longziekte emfyseem, knieproblemen en een gebroken heup. “Op de dag van zijn overlijden had hij het nieuws gekregen dat zijn heup gebroken was. We denken dat de pijn ondraaglijk was en dat dit de oorzaak was voor zijn overmatig gebruik aan medicijnen”, zegt de familie van een verklaring.

  Tom Petty, bekend van nummers als “Refugee”, “Free Fallin’“ and “Learning To Fly”, stierf in oktober 2017 op 66-jarige leeftijd. Hij was in een ziekenhuis opgenomen nadat hij in zijn woning in Malibu een hartaanval had gekregen. Hij had er net een tournee naar aanleiding van veertig jaar Tom Petty & The Heartbreakers opzitten.

  De acteur die het nu zonder woorden moet zeggen: “Het afscheid van mijn carrière is moeilijk”

  De acteur die het nu zonder woorden moet zeggen: “Het afscheid van mijn carrière is moeilijk”


  De man die zijn vrouw verleidde met verhalen en het publiek omver speelde met zijn mondige personages, krijgt vandaag niet meer gezegd dan korte zinnen. Vlaams acteur Michel Van Dousselaere (69), onder meer bekend van Aspe, verliest zijn taal aan de...

  De man die zijn vrouw verleidde met verhalen en het publiek omver speelde met zijn mondige personages, krijgt vandaag niet meer gezegd dan korte zinnen. Vlaams acteur Michel Van Dousselaere (69), onder meer bekend van Aspe, verliest zijn taal aan de hersenaandoening progressieve afasie. Hoe hij zich vandaag probeert uit te drukken, toont hij nu in een film van zijn vrouw Irma Wijsman (55). Daarin houden ze ook gesprekken over euthanasie, maar evengoed over wie later wel of niet zijn billen mag afvegen.

  Gebeurt het vaak dat u iets wil zeggen, maar de woorden niet meer vindt?

  Michel: “Ja.”

  Maakt dat u soms boos?

  Michel: “Nee.”

  Irma: “Michel is nooit boos geweest. Hij heeft geaccepteerd dat de woorden er niet meer zijn. Het is een rotziekte, maar zijn rustige uitstraling maakt het gemakkelijker voor mij. Al kan hij wel gefrustreerd zijn als iets niet gaat zoals hij wil. Dan roept hij keihard. Nee, stop of Irma. Ik schrik me dan kapot. Erna lacht hij, of komt er een ­sorry.”

  Wat voelt u dan als u niet op de juiste woorden kunt komen?

  Michel: “Dat zou ik niet ­weten.”

  Irma: “Berusting?”

  Michel: “Ja, berusting.”

  In plaats van woorden is er nu veel meer fysiek contact tussen Irma en Michel. Ze pakken elkaars hand en ­kijken elkaar diep in de ogen. “We zijn soms net verliefde pubers”, zegt Irma. “Als ik aan het werk ben, voel ik ineens zijn hand over mijn wang wrijven. Zijn blik is ook heel intens. Hij dwingt je om ­connectie te maken op een manier die er niet is als je wél met taal kunt communiceren.”

  Wanneer hebben jullie ­gemerkt dat er iets niet klopte?

  Irma: “Ik had niets in de ­gaten. Michel was al wel een tijdje stiller. Toen we in mei 2014 op reis gingen naar Sicilië vertelde Michel dat hij het steeds moeilijker had om teksten te leren. Hij was bang dat hij alzheimer had. Ik lag in een deuk. Michel, alzheimer? Dat kon ik me niet voorstellen. Hij was heel taalgevoelig, had een fotografisch geheugen voor taal. Ik zei: Schat, als jij je zorgen maakt, zoeken we het uit. De huisarts wilde het eerst ook niet geloven.”

  “In het Alzheimercentrum hebben ze dat uitgesloten. Ze zagen wel dat er iets vreemds was aan de vorm van zijn hersenen, Michel had atypische hersenen. Dat vonden we allebei grappig. Pas in december hebben de artsen kunnen vaststellen wat het was: progressieve afasie, een hersenaandoening die het spraakcentrum aantast. Michel verliest langzaam zijn taal. Het is geen ouderdomsziekte, er zijn geen medicijnen voor, het zal achteruitgaan en uiteindelijk komt er dementie bij kijken. Dat is alles wat we weten.”

  Dat is een harde diagnose.

  Irma: “Het moeilijkste is dat je niet kunt inschatten wat het zal betekenen. Bij Michel heeft het ook even geduurd voor de impact doordrong. In die periode was Michel heel terneergeslagen, depressief zelfs, maar hij is daar zelf uitgekomen, ­zonder medicatie.”

  (Michel knikt.)

  Irma: “Net na de diagnose had hij een grote rol gekregen. Hij belde de regisseuse om af te zeggen, maar ze hoopte dat Michel een kleinere rol wou spelen. Ik twijfelde, hij had zichzelf genoeg bewezen. Maar Michel zei: fuck it, ik ga dat wél doen. Toen heb ik beslist om deze documentaire te maken. Ik voelde dat ik dit verhaal moest vertellen.”

  Jullie hebben bewust gekozen om toen niet kenbaar te maken dat hij ziek was.

  Irma: “Alleen de acteurs wisten het. Dit werd zijn laatste rol en Michel wilde het perfect doen. Doordat hij een oortje in kreeg en iemand van productie de tekst souffleerde, merkte het publiek niets.”

  In de documentaire bokst, drumt en mediteert Michel. Lukt dat nog?

  Irma: “Aan boksen beleeft hij plezier, al is het behoorlijk zwaar. Met drummen is hij gestopt. Michel is een perfectionist en hij vond dat het niet goed genoeg klonk. Mediteren was niets voor hem. Bij de loopmeditatie wandelde hij gewoon de deur uit. Thuis zei hij: Dat gaan we niet meer doen hé.” (lacht)

  “Afgelopen zomer merkten we dat fietsen niet meer ging. Michel was al een paar keer van zijn fiets geflikkerd, maar dan lagen we in een deuk. Tussen het remmen en het afstappen kon hij niet meer snel reageren en dan verloor hij zijn evenwicht. (tot Michel) Toen voelde je je te onzeker om te blijven fietsen, hé?”

  Michel: “Ja.”

  Irma: “Als hij de controle verliest, zegt hij: Dat hoeft niet meer.”

  Hoe reageren vrienden en familie op de ziekte?

  Irma: “Sommige mensen ­nemen in eerste instantie afstand, uit onmacht. Omdat ze het zo verschrikkelijk vinden dat dit Michel overkomt. Dat geeft niet. Het enige waar ­Michel echt niet tegen kan, is als mensen anders tegen hem spreken. (Irma zegt tegen ­Michel) Dan zie ik die kop van jou, dat zegt genoeg.”

  (Hij lacht.)

  Hoe genieten jullie van het leven?

  Irma: “Lekker eten, met zijn kleinzoon Eddie naar een museum of met de hond wandelen. Vroeger nam Michel graag het initiatief. Dan nam hij me mee naar Parijs of Rome, hij was een echte charmeur. Die dingen vindt hij nog steeds leuk. Door zijn ziekte is het initiatief weg, maar Michel wordt onrustig als er niets ­gebeurt. Elke dag staat er wel iets op het programma.”

  “De dokters zeggen nu: Pluk de dag, maar dat deden we altijd al. Op dinsdag kon Michel gerust thuiskomen met oesters en champagne. Ik heb van hem geleerd om te genieten van het moment.”

  In de documentaire zit ook een scène waarin Irma ­aftast waar de grenzen ­liggen. Euthanasie komt ook ter sprake.

  Irma: “Euthanasie is nu gelukkig nog niet aan de orde. We zijn niet ongelukkig en ik besef elke dag hoe waanzinnig veel ik van deze man houd. Maar ja, er is een euthanasie­verklaring. Misschien is het nooit nodig, maar je moet erop anticiperen. Ik wil niet dat ik beslis wat er met Michels leven moet gebeuren. (tot Michel) Dat mag je me niet aandoen.”

  Michel: (stellig) “Nee.”

  Is het moeilijk om te aanvaarden dat dit het afscheid is van uw carrière?

  Michel: “Ja, dat is moeilijk.” (zucht) “Dat is moeilijk, ja.”

  Irma: “Tijdens het draaien van de docu heb ik gemerkt hoe geliefd Michel is. Hij doet iets met mensen, dat troost. We hebben ervan genoten om samen interviews en opnames te bekijken. Dat is ook een ­cadeau om samen te doen.”

  “Daarom wou ik de avant-première niet te lang uitstellen, zodat Michel kan genieten van wat er gebeurt. De documentaire maken was een prachtige, ontroerende zoektocht. Het mooiste compliment is als mensen zeggen dat het een gelaagd verhaal is, dat over meer gaat dan een aftakelingsproces. Of als mensen zeggen dat het hen ontroert, zelfs als ze Michel niet kennen. Dit mag dan wel een afscheid zijn van zijn acteercarrière, we doen het wel op onze manier. Door zelf iets iets kleins en moois te maken.”

  Hoe ziet de toekomst eruit?

  Irma: “Ik wil niet in de toekomst kijken naar wat er straks niet meer is, zoals ik ook niet wil kijken in het verleden naar wat er niet meer is. We kijken naar wat Michel wel kan, genieten daarvan. Er is geen bucket list. We deden altijd al wat we wilden doen, hebben niets uitgesteld. We hebben altijd het leven gepakt en dat zullen we blijven doen.”

  Voor data van de documentaire MICHEL, Acteur Verliest de Woorden kan u terecht op www.micheldefilm.nl.

  Winnaar ‘Bake Off Vlaanderen’ bakt taart voor koningin Mathilde

  Winnaar ‘Bake Off Vlaanderen’ bakt taart voor koningin Mathilde


  Hans Martens, de winnaar van het Vier-programma Bake Off Vlaanderen, heeft vrijdag op het paleis in Brussel een taart afge­geven. Martens maakte het chocolade-biscuitgebak met passievrucht ter gelegenheid van de verjaardag – vandaag, zaterdag – van...

  Hans Martens, de winnaar van het Vier-programma Bake Off Vlaanderen, heeft vrijdag op het paleis in Brussel een taart afge­geven.

  Martens maakte het chocolade-biscuitgebak met passievrucht ter gelegenheid van de verjaardag – vandaag, zaterdag – van koningin Mathilde die 45 wordt. “Mijn vrouw las op het internet dat de winnaar van Bake Off UK een taart aan de Britse Queen had aangeboden en we besloten toen het Paleis te vragen of ik onze vorstin een gebak mocht bezorgen. Drie weken later werd onze brief beantwoord: Mathilde ­feliciteerde me met mijn overwinning en zei graag een taart van me te ontvangen.”

  Gisterochtend leverde Martens zijn creatie af, “jammer genoeg niet aan de koningin zelf. Maar het gebeurt niet alle dagen dat een man in uniform salueert als je een gebakje komt brengen. Bovendien postte het paleis een foto van mij en de taart op Instagram. Wat wil je nog meer?”

  Dana Winner koopt Spaans stulpje van 424.000 euro

  Dana Winner koopt Spaans stulpje van 424.000 euro


  Met het einde van haar theatertour bijna in zicht, kijkt Dana Winner (52, foto) uit naar een welverdiende pauze. Die kan ze doorbrengen onder de Spaanse zon: de zangeres heeft net een penthouse gekocht op het luxueuze golfdomein Las Colinas aan de Costa...

  Met het einde van haar theatertour bijna in zicht, kijkt Dana Winner (52, foto) uit naar een welverdiende pauze. Die kan ze doorbrengen onder de Spaanse zon: de zangeres heeft net een penthouse gekocht op het luxueuze golfdomein Las Colinas aan de Costa Blanca. Prijskaartje: 424.000 euro. En ze krijgt waar voor haar geld. Het gloednieuwe penthouse is 105 m2, telt drie slaap- en twee badkamers, heeft twee terrassen én een solarium van liefst 90 m2.

  Dana Winner vertoeft in goed gezelschap aan de Costa Blanca. Josje Huisman, Kim Clijsters, Anne De Baetzelier en tennisbroers Olivier en Christophe ­Rochus hebben er een stekje, en ook internationale sportvedetten als Arjen Robben en Rafael Nadal verblijven er vaak in hun luxueus vakantiehuis. “Daar is een goede reden voor”, klinkt het bij de makelaar. “Golf­resorts zijn in trek voor hun ­privacy: je kan hier aankomen en vertrekken zonder dat iemand je gezien heeft. Bovendien is het amper twee uur vliegen vanuit België.”

  Christoff haalt uit naar de MIA’s: “Het blijft nog steeds een klucht”

  Christoff haalt uit naar de MIA’s: “Het blijft nog steeds een klucht”


  Zanger Christoff heeft in Facebook-bericht uitgehaald naar de MIA’s, de jaarlijkse muziekprijzen van de VRT en Kunstenpunt. Hij vindt het niet kunnen dat hij en zijn collega’s na zoveel jaar nog steeds in hetzelfde vakje geplaatst worden. “Zijn ze...

  Zanger Christoff heeft in Facebook-bericht uitgehaald naar de MIA’s, de jaarlijkse muziekprijzen van de VRT en Kunstenpunt. Hij vindt het niet kunnen dat hij en zijn collega’s na zoveel jaar nog steeds in hetzelfde vakje geplaatst worden. “Zijn ze bang voor hun imago misschien”, vraagt de zanger zich verontwaardigd af.

  Hoewel Christoff dit jaar niet genomineerd is voor een MIA, stoort hij zich telkens aan een terugkerend fenomeen.

  “Na ellenlange discussies is er nog steeds niets veranderd bij de MIA’s, de zogenaamde awards van de muziekindustrie. Nog steeds worden mijn collega’s in een categorie Populair ondergebracht. Of je nu een man, vrouw of een groep bent. En dat terwijl andere Nederlandstalige artiesten die niet uit ons genre komen wel als beste zanger of zangeres genomineerd kunnen worden”, haalt Christoff uit op zijn Facebook-pagina.

  “Wat is hier dan het verschil? Of zijn de MIA’s misschien bang voor hun imago? Dit wordt dan samengesteld door ‘mensen die de branche kennen’. Het blijft nog steeds een klucht”, besluit de zanger.

  De MIA’s worden dit jaar voor de elfde keer uitgereikt op dinsdag 30 januari 2018. In de categorie Vlaams Populair is onder meer wél zijn zus Lindsay genomineerd.

  Rapper die vrouwen “hoeren” noemde staat morgen weer op het podium

  Rapper die vrouwen “hoeren” noemde staat morgen weer op het podium


  Boef, de Nederlandse rapper weet morgen hoe erg het gesteld is met zijn populariteit. Zaterdag is zijn eerste optreden, sinds zijn “vrouwen in korte rokjes zijn hoeren”-uitspraak. Meteen daarna werd hij door onder andere dj Karolien Debecker van MNM...

  Boef, de Nederlandse rapper weet morgen hoe erg het gesteld is met zijn populariteit. Zaterdag is zijn eerste optreden, sinds zijn “vrouwen in korte rokjes zijn hoeren”-uitspraak. Meteen daarna werd hij door onder andere dj Karolien Debecker van MNM geweerd uit de playlist.

  Het jaar was geen twee dagen oud of de eerste social media-rel was een feit. De Nederlandse rapper Boef, die ook in Vlaanderen scoorde met oa “Habiba”, had een bericht gepost. Daarin vertelde hij dat hij de avond voordien autopech had. Drie meisjes waren hem komen halen. Boef zei niet meisjes maar “kechs”, Arabisch voor hoeren. Toen daar reactie op kwam, postte Boef een nieuw filmpje. “Meisjes die in korte rokje naar clubs gaan waar ook jongens zijn, zijn kechs. Duidelijk?”

  LEES OOK:Nederlandse rapper Boef noemt vrouwen die hem op Nieuwjaar een lift gaven “hoeren”

  Meteen stak collectieve verontwaardiging op. Via Facebook werd de oproep gelanceerd Boef met bier te bekogelen, bij zijn optredens. Organisatoren werden bang en cancelden Boef. Pas morgen staat hij weer eens op het podium, op het Noorderslag-festival in Groningen.

  Aanhakers

  In aanloop naar het optreden gaf Boefs manager Glen Faria commentaar bij de kech-rel. Hij vindt festivals die Boef cancelden “aanhakers” of lieden die anderen achterna lopen, zonder goed te weten waarom.

  Faria kwam ook terug op de kritiek dat Boef geen openlijk spijt betuigde over zijn kech-uitspraken. Faria ziet daar niet veel graten in. “Als rapper zeg je niet publiekelijk sorry, maar houd je je reputatie hoog. Een op een snapt hij echter heel goed dat dit onhandig was.”

  Gemiste kans

  Faria haalt ook nog uit naar de media die Boef nu monddood willen maken. “Boef is 24 jaar, een perfecte vertegenwoordiger, misschien zelfs woordvoerder van de jongeren. Maar in plaats van het gesprek met hem te zijn aangegaan is hij direct buiten de maatschappij geplaatst. Een gemiste kans.”

  Mediahuis, VRT en Medialaan werken samen aan digitale radiospeler


  De VRT en mediagroepen Medialaan en Mediahuis slaan de handen in elkaar om al hun radiozenders te kunnen aanbieden op de digitale radiospeler Radioplayer Worldwide. De drie partners willen samen een licentie nemen bij deze universele radiospeler en app....

  De VRT en mediagroepen Medialaan en Mediahuis slaan de handen in elkaar om al hun radiozenders te kunnen aanbieden op de digitale radiospeler Radioplayer Worldwide. De drie partners willen samen een licentie nemen bij deze universele radiospeler en app. Dat heeft Vlaams minister van Media Sven Gatz (Open VLD) vrijdag bekendgemaakt.

  De samenwerking tussen de drie Vlaamse mediaspelers moet toelaten om digitaal en via apps naar alle Vlaamse radiospelers te luisteren via Radioplayer Worldwide. Radioplayer Worldwide is een non-profitorganisatie die opgericht werd door de BBC en de grote commerciële radiostations in Groot-Brittannië. Intussen is de Radioplayer operationeel in tien landen en in Wallonië. Daar startte de RTBF met de commerciële sector een gezamenlijke radiospeler.

  Radioplayer Wordwide geeft haar partners de volledige controle over de data en mogelijke inkomsten die ze uit online luisteren halen. Zo schermt de speler haar partners tegen andere marktspelers af. Bovendien kunnen de radio-omroepen de kosten delen om het online luisteren verder te vernieuwen.

  Minister Gatz: “Als mediaminister juich ik deze samenwerking toe. Helemaal in de lijn van het regeerakkoord, de beleidsbrieven en de beheersovereenkomst met de VRT spoort dit initiatief met de versterking van ons Vlaams media-ecosysteem waarvoor ik ijver. Bovendien past de radiospeler zoals de omschakeling naar DAB+ in het nieuwe digitale luisteren.”

  Per land, of regio, dienen radio-omroepen die willen aansluiten, zich te verenigen in een non-profitorganisatie die vervolgens een licentie neemt bij Radioplayer Worldwide. Voor België wordt één licentie opgedeeld in een Vlaamse en een Waalse sublicentie.

  De VRT (met Radio 1, Radio 2, MNM, Studio Brussel en Klara), Medialaan (met Qmusic en Joe) en Mediahuis (met Nostalgie) zullen een coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid (cvba) oprichten die kan aansluiten bij Radioplayer Worldwide. Later willen de drie partijen ook andere Nederlandstalige radiostations laten toetreden, zodat er een online radiospeler komt voor de hele Vlaamse markt.

  NIeuwe trailer voor Tomb Raider-film

  NIeuwe trailer voor Tomb Raider-film


  Er is een tweede trailer verschenen van de nieuwe film rond de gamereeks Tomb Raider, met in de hoofdrol Alicia Vikander. Het gaat over een reboot van de reeks, waarin we kennis maken met een jongere Lara Croft, die eerder al werd gespeeld door Angelina...

  Er is een tweede trailer verschenen van de nieuwe film rond de gamereeks Tomb Raider, met in de hoofdrol Alicia Vikander. Het gaat over een reboot van de reeks, waarin we kennis maken met een jongere Lara Croft, die eerder al werd gespeeld door Angelina Jolie. Tomb Raider moet in maart verschijnen. 

  Meer nieuws

  CEO Erich Hirshberg verlaat Activision

  Pure adrenaline in nieuwe beelden TT Isle of Man

  Creatief met karton: Nintendo Labo voor Switch onthuld

  Josje? “Dat is niet mijn officiële naam, nee”

  Josje? “Dat is niet mijn officiële naam, nee”


  Veel mensen kennen de echte naam van Josje niet. De tweede blondine van K3 heeft niet alleen geen K in haar voornaam, ze heet officieel op haar paspoort ook niet Josje. Dat vertelde ze tegen Qmusic-dj’s Maarten en Dorothee tijdens hun podcast ‘De 10...

  Veel mensen kennen de echte naam van Josje niet. De tweede blondine van K3 heeft niet alleen geen K in haar voornaam, ze heet officieel op haar paspoort ook niet Josje. Dat vertelde ze tegen Qmusic-dj’s Maarten en Dorothee tijdens hun podcast ‘De 10 meest gegoogelde vragen over’. Haar ouders gaven haar immers twee andere doopnamen.

  Josjes volledige naam is eigenlijk Josina Cornelia Huisman. Googelend Vlaanderen vraagt zich dan ook af of “Josje” haar bijnaam is, maar niets is minder waar. “Veel mensen denken dat ik ‘Josje’ zelf heb bedacht of dat het ontstaan is uit een verbastering van mijn doopnamen, maar het is toch echt waar dat m’n ouders mij Josje hebben genoemd”, legt ze uit.

  “Ik ben namelijk gedoopt door mijn vader en mijn doopnamen zijn Josina Cornelia en dan krijg je ook een roepnaam en dat is Josje. Toen ik werd gepresenteerd op mijn doop was het: dit is Josina Cornelia en we noemen haar Josje. Het is dus geen grap. Op mijn identiteitskaart staan wel mijn officiële namen.”

  “Zonder K3 had niemand geweten wie ik was”

  Wie die korte naam nu zegt, weet echter meteen over wie het gaat. Ook al volgt Josje nu heel wat andere carrièrepaden, haar naamsbekendheid heeft ze naar eigen zeggen te danken aan haar tijd bij Vlaanderens bekendste meidengroep. “Zonder K3 had waarschijnlijk niemand geweten wie ik was.” En ook niet dat ze eigenlijk officieel een andere naam heeft.

  Even wennen als Nederlander in België

  De Amsterdamse heeft nog een opmerkelijke bekentenis. Ook al woont ze al sinds 2009 in het begin van haar K3-carrière in Antwerpen, toch was de omschakeling naar ons land helemaal niet simpel. Vooral de kleine dingen waren zo anders voor haar. “De taal en de hele gekke, simpele dingen zoals bijvoorbeeld het Azerty-toetsenbord.”

  Ook het vuilnis buitenzetten vond ze heel raar hier. “In Nederland zetten ze nooit hun afval gewoon buiten op straat, daar hebben ze sorteerstraatjes waar de mensen hun afval leggen. Ik had in het begin dan ook normale zwarte vuilniszakken, maar die werden maar niet meegenomen. Moest ik dus blijkbaar zakken vragen in de supermarkt achter de balie. Hoe moest ik dat nou weten?” lacht ze nog.

  Keira Knightley: “Ik ben vier keer aangerand tijdens avondjes uit op café”

  Keira Knightley: “Ik ben vier keer aangerand tijdens avondjes uit op café”


  Niets dan bewondering heeft Keira Knightley voor de vrouwen die op de voorgrond traden in de #MeToo-beweging. De wereldberoemde actrice zegt in Variety gelukkig te zijn dat zij nooit geïntimideerd of aangerand werd in Hollywood. “Maar wel in het...

  Niets dan bewondering heeft Keira Knightley voor de vrouwen die op de voorgrond traden in de #MeToo-beweging. De wereldberoemde actrice zegt in Variety gelukkig te zijn dat zij nooit geïntimideerd of aangerand werd in Hollywood. “Maar wel in het dagelijkse leven, vier keer zelfs”, aldus Knightley.

  De 32-jarige Keira Knightley, die schitterde in films als The Imitation Game en Pirates of the Caribbean, hield zich tot dusver afzijding in de hele discussie rond grensoverschrijdend seksueel gedrag op de filmset. “Omdat ik het zelf nooit heb meegemaakt tijdens mijn werk in Hollywood”, zegt ze daar nu over in Variety.

  “Maar in mijn privéleven is het wel al gebeurd”, zegt de actrice. “Ik kan me zeker vier keer herinneren waarop ik op een of andere manier ben aangerand tijdens een avondje uit op café. Iedereen heeft zo zijn eigen monsters, zowel actrice, leerkrachten als advocaten. Ze worden betast of bij de borsten gegrepen door iemand die ze niet kennen. Soms glijdt iemand met zijn hand onder hun rok. Dat kan niet.”

  Hier zijn ze dan: de eerste beelden van Harry Potter-spel waarmee je naar Zweinstein kan

  Hier zijn ze dan: de eerste beelden van Harry Potter-spel waarmee je naar Zweinstein kan


  Er is een eerste trailer uitgebracht van Harry Potter: Hogwarts Mystery, een spel voor de smartphone rond de wereldberoemde fantasyreeks. De game stelt spelers in staat om zelf als tovenaarsleerling in Zweinstein rond te dwalen. Later dit voorjaar wordt...

  Er is een eerste trailer uitgebracht van Harry Potter: Hogwarts Mystery, een spel voor de smartphone rond de wereldberoemde fantasyreeks. De game stelt spelers in staat om zelf als tovenaarsleerling in Zweinstein rond te dwalen. Later dit voorjaar wordt het spel uitgebracht.

  De game wordt ontwikkeld door Jam City. Hogwarts Mystery werkt als een rollenspel waarbij je alle dingen kunt doen die Harry Potter zelf ook deed als student. Zo kan je magische krachten aanleren, lessen bijwonen en uiteraard de strijd aangaan met een heleboel andere spelers. “Maar eerst zal je natuurlijk een van de vier afdelingen moeten vervoegen om je jaren in Zweinstein te doorlopen”, klinkt het in een persbericht van de ontwikkelaar.

  Gameplaybeelden uit het spel zijn helaas niet in de trailer verwerkt. We krijgen daarentegen wel enkele bekende personages uit de reeks te zien. Professor Snape, McGonagall, Hagrid, … ze passeren allemaal de revue.

  Voor alle duidelijkheid: het gaat hierbij niet om Harry Potter: Wizards Unite, een andere smartphonegame over de fantasyreeks. Dat spel wordt momenteel ontwikkeld door Niantic, het bedrijf dat ook al Pokémon GO maakte. Het heeft bovendien een andere insteek: in Wizards Unite zal er, net zoals in Pokémon GO, gebruikgemaakt worden van AR, ofwel augmented reality.

  Wanneer het spel precies zal uitkomen, is voorlopig niet duidelijk. Geïnteresseerden kunnen zich wel alvast registreren.